Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με 6 γιατρούς το ΠΕΔΥ στην Ξάνθη

Με 6 γιατρούς το ΠΕΔΥ στην Ξάνθη

0

Έφεραν άλλους τρεις από τα Κέντρα Υγείας Εχίνου – Αβδήρων και …Ιάσμου! Δεν εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και στρέφονται στους ιδιώτες όμως…

 
 …Οι μισοί δεν έχουν να τους πληρώνουν! Δουλεύει το «τεφτέρι» και στους …γιατρούς! Δηλώσεις Καραδέδου

 

Το δικό τους «Γολγοθά» βιώνουν οι ασφαλισμένοι στο ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ Ξάνθης) καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί στους οποίους μπορούν να απευθύνονται είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση παραμένουν μόνο τρεις (2 οδοντίατροι και ένας ακτινολόγος) και απλά μετά από τις προσπάθειες του διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιου Πάσχου και με την σύμφωνη γνώμη της 4ης ΥΠΕ έχουν προστεθεί ακόμη 3 παθολόγοι περιστασιακά για κάποιες μέρες την εβδομάδα από τα Κέντρα Υγείας Εχίνου και Αβδήρων αλλά και Ιάσμου Ροδόπης.
 
Ήταν 3 και έγιναν 6 οι γιατροί του ΠΕΔΥ όμως δεν επαρκούν!
Είναι εμφανές ότι με 6 γιατρούς ΠΕΔΥ ουσιαστικά δεν υφίσταται για την Ξάνθη αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και ο ΕΟΠΥΥ που θεωρούνταν προβληματική η λειτουργία του είχε στελέχωση τουλάχιστον από 10 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Την δραματική έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών την βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους οι ασφαλισμένοι της Ξάνθης που πληρώνουν μάλιστα για να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας και δεν έχουν λόγω έλλειψης γιατρών να συμβληθούν με τον νέο φορέα. Κι αυτό το αντιλαμβάνονται με τις πρώτες προσπάθειες να κλείσουν ραντεβού για εξέταση ή και μόνο για συνταγογράφηση στο πρώην ΙΚΑ. Μετά τις δυο – τρεις αποτυχημένες συνήθως απόπειρες να κλείσουν κάποιο ραντεβού, λόγω ακριβώς της έλλειψης γιατρών, αναγκάζονται να στραφούν στους ιδιωτικούς γιατρούς και να πληρώσουν την επίσκεψη και τη συνταγογράφηση…αν έχουν!
 
Δουλεύει το «τεφτέρι» και στους …γιατρούς!
Το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και το «τεφτέρι» είναι μια καθημερινή πρακτική όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος τονίζοντας ότι οι μισοί απ’ αυτούς που επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς δεν έχουν να πληρώσουν την επίσκεψη: «Δεν υπάρχει πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Όλα είναι διαλυμένα! Ο κόσμος δεν έχει γιατρούς…οι γιατροί δεν έχουν δουλειά …Έχει μετατεθεί όλο το κόστος στα χέρια των ασθενών και οι μισοί απ’ αυτούς δεν έχουν να το πληρώσουν. Η κατάσταση είναι δραματική στο χώρο της υγείας. Υπάρχουν περιστατικά που πηγαίνουν ασθενείς στο νοσοκομείο κάνουν κάποια επέμβαση δεν έχουν να πληρώσουν και αυτό το χρέος βεβαιώνεται αυτομάτως στην Εφορία και τους κυνηγά η Εφορία. Πέρα απ’ το ότι οι μισοί λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στο νομό μας είναι ανασφάλιστοι. Τα έχουν ρημάξει όλα…και το μεγάλο θύμα είναι ο κόσμος»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…