Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στο «σφυρί» εκ νέου το αναψυκτήριο πάνω από το πάρκινγκ

Στο «σφυρί» εκ νέου το αναψυκτήριο πάνω από το πάρκινγκ

0
oikonomiki apr

Με 360 ευρώ η` τιμή εκκίνησης. Δεν μπορεί να αλλάξει χρήση σε υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφάνθηκε η Πολεοδομία

 

 Ομόφωνο «ΟΧΙ» της Οικονομικής επιτροπής σε αμισθί αμμοληψίες – Ένα μόνο πιστοποιημένο συνεργείο για την συντήρηση των μηχανημάτων του δήμου

 
 
Στο «σφυρί» βγαίνει εκ νέου το Αναψυκτήριο που βρίσκεται στην υπερυψωμένη πλατεία που βρίσκεται πάνω από το υπόγειο πρώην δημοτικό πάρκινγκ επί της οδού Ηρώων, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Απριλίου το μεσημέρι. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής ορίστηκε στα 360 ευρώ όσο δηλαδή και η τιμή που όρισε το Πρωτοδικείο Ξάνθης στον πρώην μισθωτή μετά από προσφυγή του για μείωση της τιμής από τα 600 ευρώ που το είχε μισθώσει επικαλούμενος οικονομικούς λόγους. Το δικαστήριο μείωσε το μίσθωμα κατά 45% ωστόσο ο εκμισθωτής αποχώρησε και η οικονομική επιτροπή κλήθηκε να καταρτίσει τους όρους της νέας εκμίσθωσης
 
Συζητήθηκε η δυνατότητα αλλαγής χρήσης του οικήματος
Στην επιτροπή συζητήθηκε επί μακρόν η δυνατότητα αλλαγής χρήσης της άδειας του οικήματος από αναψυκτήριο σε υγειονομικού ενδιαφέροντος ή εμπορικής χρήσης όπως πρότεινε ο Χρίστος Πούλιος όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μπένης ανέγνωσε την απάντηση της Πολεοδομίας μετά από σχετική ερώτηση της υπηρεσίας η οποία ήταν αρνητική για χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος με την αιτιολογία ότι απαγορεύεται επειδή βρίσκεται πάνω από πάρκινγκ αυτοκινήτων (κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από ψησταριές). Στους όρους κατάρτισης αποφασίστηκε να τεθεί η προαναφερόμενη τιμή εκκίνησης με παράλληλη ενημέρωση του μισθωτή για όχληση από τα έργα που εκτελεί ο δήμος στο πλακόστρωτο της πλατείας. Σημειώνεται ότι το προς δημοπράτηση οίκημα είναι έκτασης 100 τ.μ. στεγασμένου και 100 τ.μ. υπαίθριου χώρου.
 
Όχι στην αμισθί αμμοληψία
Υπό τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για απιστία τα μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν να εγκρίνουν το αίτημα της εταιρείας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. για 6μηνη παράταση άμισθης μίσθωσης του χώρου αμμοληψίας. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία είχε μισθώσει το χώρο για 2 χρόνια και έκανε αμμοληψία. Όμως η προθεσμία της μίσθωσης εξέπνευσε και ενώ έχει το δικαίωμα για παράταση της μίσθωση για άλλα δύο χρόνια αυτή ζήτησε άμισθη μίσθωση για 6 μήνες, αίτημα που απορρίφθηκε προκειμένου να μην ζημιωθεί ο δήμος.
 
Ένα μόνο πιστοποιημένο συνεργείο για την συντήρηση των μηχανημάτων του δήμου
Στη συνέχεια κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου επισκευή και συντήρηση οχημάτων του δήμου για το 2014 καθώς ο Χρίστος Πούλιος και ο Δημήτρης Βορίδης το καταψήφισαν χαρακτηρίζοντάς το γενικόλογο και ασαφές. Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Μπένης η πίστωση είναι μέχρι 76.000 ευρώ και μέσα στην Ξάνθη είναι ένα μόνο το πιστοποιημένο συνεργείο που έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Κι αυτό δίνει έκπτωση 6%. Επίσης ο Δημήτρης Βορίδης καταψήφισε το 8ο θέμα που αφορούσε απόδοσης Πάγιας Προκαταβολής για συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων επικαλούμενος και πάλι ασάφειες ενώ ο Χρίστος Πούλιος ζήτησε όταν έρχονται θέματα προς έγκριση όρων δημοπρασίας που αφορούν έργα να συνοδεύονται από ένα σκαρίφημα του έργου ώστε να γνωρίζουν τι ψηφίζουν.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…