Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διορίστηκαν στον δήμο Ξάνθης με «μαϊμού» απολυτήρια!

Διορίστηκαν στον δήμο Ξάνθης με «μαϊμού» απολυτήρια!

0

Απολύθηκαν με απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη. Στον εισαγγελέα οι δύο υποθέσεις

 

Δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας στους άλλους δήμους του νομού

 
Δυο «λαβράκια» έβγαλε στο δήμο Ξάνθης ο έλεγχος για την γνησιότητα των τίτλων σπουδών και της αυθεντικότητας των λοιπών δικαιολογητικών όλων των υπαλλήλων του που διενεργείται σ’ όλους τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες κατ’ εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από την διερεύνηση εντοπίστηκαν δυο υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης που διορίστηκαν ο μεν ένας στο δήμο Ξάνθης μέσω ΑΣΕΠ ο δε άλλος στο δήμο Αθηναίων και μετατέθηκε στο δήμο Ξάνθης προσκομίζοντας πλαστούς τίτλους σπουδών! Με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη έγινε στις 17 Απριλίου ανάκληση της πράξης διορισμού στην μια περίπτωση και μετάθεσης στην άλλη ενώ και οι δυο υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη.
 
Παραπλάνησαν το ΑΣΕΠ με «μαϊμού» απολυτήρια Λυκείου και Δημοτικού!
Όπως μας πληροφορεί ο κ. Στυλιανίδης οι υπηρεσίες του δήμου ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απευθύνθηκαν σ’ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτές εντόπισαν δύο περιπτώσεις όπου τα αναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα – και στις δύο περιπτώσεις λύκειο και δημοτικό των Αθηνών – δεν εξέδωσαν αυτούς τους τίτλους σπουδών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, γεγονός που αποδεικνύει την μη γνησιότητα των τίτλων σπουδών που προσκομίστηκαν. Μ’ αυτά τα «μαϊμού απολυτήρια που – κύριος οίδε πως αποκτήθηκαν – παραπλάνησαν οι εν λόγω υπάλληλοι το ΑΣΕΠ και εν συνεχεία τον δήμο Ξάνθης που έκανε δεκτό τον διορισμό και την μετάθεση. Να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση της μετάθεσης ο υπάλληλος διορίστηκε σε δήμο των Αθηνών και μετατέθηκε στο δήμο Ξάνθης ενώ στην άλλη περίπτωση ο υπάλληλος διορίστηκε μετά από ένσταση στο ΑΣΕΠ παίρνοντας τη θέση με πλαστό – όπως αποδείχθηκε – απολυτήριο άλλου διοριστέου!  
«Ο δήμος δεν φέρει καμιά ευθύνη καθώς οι διορισμοί έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Μόλις μας ειδοποίησαν αμέσως πήρα απόφαση για ανάκληση του διορισμού και της μετάθεσης των υπάλληλων και παρέπεμψα τις υποθέσεις στον εισαγγελέα», επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης Αξιοσημείωτο είναι ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου παραπέμπονται και στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ενώ ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια στους εν λόγω υπαλλήλους.
 
Δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας στους άλλους δήμους του νομού
Όπως πληροφορηθήκαμε από τα γραφεία προσωπικού των δήμων Αβδήρων – Μύκης και Τοπείρου δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνα και της διασταύρωσης των στοιχείων τα οποία όλα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…