Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Η… κατάσχεση στην Ομοσπονδία πάλης «φρενάρει» την πορεία των νεαρών αθλητών

Η… κατάσχεση στην Ομοσπονδία πάλης «φρενάρει» την πορεία των νεαρών αθλητών

0
mpampaxanian armen

Αβοήθητη η ελληνική αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων – ανάμεσα στους παλαιστές της Εθνικής ο Ξανθιώτης Αρμέν Μπαμπαχανιάν

 

«Δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να πάρει μέρος στους αγώνες» δηλώνει ο προπονητής του 17χρονου παλαιστή, Θόδωρος Ηλιάδης

 
 
 
Τα πενιχρά οικονομικά της Ε.Ο.Φ.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης) και η αδιαφορία των τοπικών ¨αρχόντων¨ και φορέων πιθανόν να στερήσουν μία σημαντική διάκριση από τον ξανθιώτικο και, κατ’ επέκταση, τον ελληνικό αθλητισμό.
 
Πρωταθλητής στην Ελλάδα ο Ξανθιώτης παλαιστής Αρμέν Μπαμπαχανιάν
Ο Ξανθιώτης παλαιστής Αρμέν Μπαμπαχανιάν πριν λίγες ημέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην ηλικιακή κατηγορία παίδων καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων (κατηγορία -76κ.).
Η 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, σήμαινε αυτομάτως και πρόκριση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 9-11 Μαΐου στην πόλη Σαμακώβ της Βουλγαρίας. Στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μάλιστα, οι νικητές εκτός των μεταλλίων που θα πάρουν θα κατακτήσουν και νέα εισιτήρια, αυτή τη φορά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παίδων που θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο στην Κίνα.
Δυστυχώς όμως, λόγω οικονομικής δυσπραγίας είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να κατέβει ο Μπαμπαχανιάν στους αγώνες.
 
Ούτε Ευρώ από την Ομοσπονδία για την ελληνική αποστολή παίδων
Ο – επίσης Ξανθιώτης – Ομοσπονδιακός προπονητής παίδων της Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής Πάλης και προπονητής του Αρμέν Μπαμπαχανιάν στο σύλλογο «Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης», Θόδωρος Ηλιάδης, μίλησε στο «Ε» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η προσπάθεια που κάνουν ώστε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους παραπάνω αγώνες. Ο κ. Ηλιάδης λέει χαρακτηριστικά:
Θ.Η.: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης μας ενημέρωσε ότι δεν θα καλύψει τα έξοδα της ελληνικής αποστολής για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που θα γίνει στη Βουλγαρία και έριξε το ¨μπαλάκι¨ στους συλλόγους των 6 Ελλήνων αθλητών που έχουν προκριθεί, ώστε να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα, εάν θέλουν να αγωνιστούν οι αθλητές στη διοργάνωση. Αυτό βέβαια δεν είναι η 1η φορά που συμβαίνει, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν οι σύλλογοι, οι προπονητές, ακόμη και οι ίδιοι οι αθλητές ή οι γονείς τους κλήθηκαν να συνδράμουν οικονομικά για να πραγματοποιηθεί μία διεθνής αποστολή».
Κι αν τις προηγούμενες φορές με τους παραπάνω τρόπους τα προβλήματα ξεπερνιόταν έστω προσωρινά και οι αθλητές έπαιρναν μέρος στους αγώνες, αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Ο Ξανθιώτης προπονητής εξηγεί:
Θ.Η.: «Προσωπικά έχω βάλει από την τσέπη μου και το υστέρημα μου πολλές φορές χρήματα, ώστε να καλύψω μέρος των εξόδων διάφορων αθλητών που είχα υπό την επίβλεψη μου. Αυτή τη φορά όμως, μετά και την ολοκληρωτική αδυναμία στήριξης από την Ομοσπονδία, δεν θα μπορέσω να συνδράμω και να πληρώσω τα έξοδα. Καθώς και οι γονείς του αθλητή δεν μπορούν να καλύψουν το ποσό των 1500 Ευρώ περίπου που χρειάζεται ο Αρμέν για τη συμμετοχή στους αγώνες, αποφάσισα να ενοχλήσω κάποιους από τους τοπικούς φορείς και αρχές για να βοηθήσουν την προσπάθεια του 17χρονου αθλητή. Δυστυχώς όμως δεν βρήκα ανταπόκριση κι έτσι είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει να πάρει μέρος στο πανευρωπαϊκό παίδων. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα να συμβεί αυτό, μιας και πρόκειται για έναν δυνατό και ταλαντούχο παλαιστή που έχει πολλές ελπίδες για μελλοντικές διακρίσεις. Όσο όμως δεν συμμετέχει σε αγώνες μένει πίσω σε σχέση με τους συνομήλικους του από άλλα κράτη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.
Ο προπονητής της ελληνορωμαϊκής κλείνοντας είπε:
Θ.Η.: «Δυστυχώς αυτή η κατάσταση έχει απογοητεύσει τόσο εμένα όσο και τους αθλητές της Εθνικής ομάδας. Να σημειώσω ότι και οι υπόλοιποι αθλητές της Εθνικής Παίδων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως ευαισθητοποιήθηκαν οι κατά τόπους δήμοι και φορείς και ενίσχυσαν τις προσπάθειες τους. Ελπίζω και εμείς να βρούμε ανταπόκριση, καθώς πρόκειται για ένα παιδί που θα αν τελικά συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και ειδικότερα την Ξάνθη, σε αγώνες που θα παρακολουθήσει όλη η Ευρώπη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του Αρμέν Μπαμπαχανιάν, ο Σουρέν, είχε αναδειχθεί επίσης πρωταθλητής Ελλάδος δύο φορές στις ¨μικρές¨ – ηλικιακές – κατηγορίες, όμως για οικονομικούς λόγους έχασε ισάριθμες ευκαιρίες να πάρει μέρος και να διακριθεί σε διεθνείς αγώνες.
 
Κατάσχεση χρημάτων και αναστολή αγωνιστικής δραστηριότητας στην Ε.Ο.Φ.Π.
 Μπροστά σε μία άνευ προηγουμένου δυσχερή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, καθώς λόγω έλλειψης ρευστότητας, ανέστειλε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στα οικονομικά της Ομοσπονδίας πάλης μπήκε «λουκέτο» και κατασχέθηκαν χρήματα από τη δόση της κρατικής χρηματοδότησης! Ο λόγος για την κατάσχεση χρημάτων είναι ανεξόφλητες οφειλές προς πρώην Ομοσπονδιακούς τεχνικούς ή άλλους υπαλλήλους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για πέντε ή και περισσότερα χρόνια! Έτσι το εφετείο Αθηνών αποφάσισε τελεσίδικα να κρατηθούν τα χρήματα από την επιχορήγηση ώστε να εξοφληθεί μέρος των οφειλών της ΕΟΦΠ.
Γι’ αυτό το λόγο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πάλης συνεδρίασε εκτάκτως στις 16/04 όπου αποφάσισε την αναστολή κάθε δραστηριότητας μέχρι νεωτέρας και ανέβαλλε το πανελλήνιο πρωτάθλημα grappling, το φάιναλ φορ πάλης και, το χειρότερο όλων, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…