Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Σκυλοκαβγάς» για τις στειρώσεις των αδέσποτων

«Σκυλοκαβγάς» για τις στειρώσεις των αδέσποτων

0
skilokavgas

Αντιρρήσεις και ερωτήματα κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι στο αρμόδιο αντιδήμαρχο για την πρωτοβουλία της γερμανικής οργάνωσης

 

Στήριξε αν και μίλησε για «πυροσβεστικό» και μεμονωμένο εγχείρημα η παράταξη Πούλιου. Κατά ψήφισαν οι Ανταμπούφης, Κολλάρος, Πατσίδου, Φανουράκης, Μπεκτές

 
 
Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας αποτέλεσε για άλλη μια φορά σημείο διαμάχης στο διοικητικό συμβούλιο Ξάνθης με αφορμή τη συζήτηση για την πρωτοβουλία της γερμανικής οργάνωσης να ξεκινήσει στειρώσεις την επόμενη εβδομάδα στην πόλη μας, θέμα που τέθηκε ως εκτός ημερησίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ουσιαστικά ζητήθηκε η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για τα έξοδα διαμονής των δύο κτηνιάτρων που θα βρεθούν για 15 ημέρες στην πόλη μας για τη διαδικασία των στειρώσεων, αλλά η συζήτηση που εκτυλίχθηκε αφορούσε την όλη δράση και κυρίως τον τρόπο που προσέγγισε και διαχειρίστηκε το θέμα η δημοτική αρχή.
 
Αντιρρήσεις και ερωτήματα
Στην αρχή, τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν ο Νίκος Ανταμπούφης και ο Μανόλης Φανουράκης, με τον πρώτο να ρωτά γιατί επελέγη η συγκεκριμένη οργάνωση, αφήνοντας αιχμές και για μεθόδευση και γιατί το θέμα έρχεται «στο παρά πέντε» στο συμβούλιο, αφού οι προθέσεις ήταν γνωστές εδώ και καιρό και τον δεύτερο, που μετέφερε ερωτήματα κτηνιάτρων της πόλης, αν ζητά να μάθει γιατί γίνεται τόσο εσπευσμένα η συζήτηση και αν είναι κατάλληλος ο χώρος που έχει επιλεγεί για την αποθεραπεία των 2-3 ημερών για τα σκυλιά που θα στειρώνονται. Και ο Κρίτων Καλογερής από την πλευρά του σχολίασε την αποσπασματικότητα των δράσεων της δημοτικής αρχής εν γένει στη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων της πόλης, που πολλές φορές και από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως ένα μείζον θέμα για την περιοχή.
Υπόνοιες για το ποιόν της οργάνωσης μετέφερε ο Γιώργος Κολλάρος, καθώς θα υπάρξει οικονομικό όφελος από τη διενέργεια της Ξάνθης, που κατά τον ίδιο δεν δικαιολογείται, ενώ εξήγησε ότι με τον τρόπο που ζητείται η συνδρομή των εθελοντών πολιτών είναι αδύνατο να είναι αποτελεσματική
 
Δράση με συνέχεια εντός του καλοκαιριού
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι πρόκειται να στειρωθούν 150-200 σκυλιά από τα 2.000 περίπου που εκτιμάται από την υπηρεσία ότι είναι αδέσποτα στο δήμο Ξάνθης, σημείωσε ότι η εν λόγω οργάνωση ήταν η μόνη που έκανε τη σχετική πρόταση στο δήμο, παραδεχόμενος ότι «μας βρήκαν και δε τους βρήκαμε» και ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν δύο χώροι αποθεραπείας στον παλιό καπνικό σταθμό, για τους οποίους (όπως και για την όλη δράση) υπάρχει η συνεννόηση με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ξάνθης. Ακόμη, πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι θα έρθουν από την ίδια οργάνωση τρεις κτηνίατροι για 300 στειρώσεις επιπλέον, θέλοντας να καταδείξει ότι η πρωτοβουλία θα έχει διάρκεια. Συμπλήρωσε δε ότι ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης συνδράμει για την επιτυχία της δράσης.
Ο Δημήτρης Μπένης έκανε μία σύντομη τοποθέτηση για να εκφράσει το παράπονό του, όπως είπε, για τη στάση κτηνιάτρων και ζωόφιλων που πάντα αντιδρούν αλλά ποτέ δεν δείχνουν αληθινή πρόθεση συνεργασίας με το δήμο, ειδικά δε για τους κτηνιάτρους το απέδωσε στις μεταξύ τους αντιδικίες.
 
Πέρασε με πέντε κατά
Στην ψηφοφορία κατά ψήφισαν ο Νίκος Ανταμπούφης, ο Γιώργος Κολλάρος, η Μπέτυ Πατσίδου, ο Σαμπρή Μπεκτές και ο Μανόλης Φανουράκης.
Ο Γρηγόρης Παναγιώτιδης σχολίασε ότι στη Σταυρούπολη είναι τόσο έντονο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, αφού, όπως είπε, η περιοχή αποτελεί «προορισμό» για όσους βαρέθηκαν τα ζώα τους και θέλουν να τα παρατήσουν και εξήγησε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ακόμη κι αν πρόκειται για μεμονωμένη ή αποσπασματική δράση.
Τη θέση αυτή υπερασπίστηκε και για το σύνολο της παράταξης ο Χρίστος Πούλιος, ενώ ενστερνίστηκε τις επιφυλάξεις του κ. Κολλάρου για την οργάνωση και ζήτησε από τον αντιδήμαρχο να ψάξουν στοιχεία γι’ αυτή. Την ίδια εντολή έδωσε μετά από όσα ακούστηκαν στον Τάσο Θεοδωρίδη και ο δήμαρχος.
 
Ελένη Διαφωνίδου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…