Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ξυλοδαρμός γυναίκας στους Τοξότες

Ξυλοδαρμός γυναίκας στους Τοξότες

0
via gynaikes stop-empros

Της επιτέθηκε ο πρώην σύντροφός της ενώ στο σπίτι βρισκόταν τα τρία ανήλικα παιδιά της

 

Με γροθιά της έσπασε τη μύτη όταν η γυναίκα αρνήθηκε να συνεχίσουν τη σχέση που είχαν διακόψει

 
 
Μία ιστορία που συγκλονίζει σημειώθηκε τα χαράματα της Μεγάλης Πέμπτης στο χωριό των Τοξοτών του δήμου Τοπείρου, όταν ο πρώην σύντροφος μιας γυναίκας διαζευγμένης με τρία ανήλικα παιδιά παραβίασε το παράθυρο της κουζίνας, μπήκε στο σπίτι και επιδόθηκε σε βιαιοπραγίες όταν η ίδια αρνήθηκε να συνεχίσουν τη σχέση που είχαν διακόψει.
Η γυναίκα ενώ κοιμόταν στο δωμάτιό της ένιωσε κάποιον να της κλείνει το στόμα. Επρόκειτο για τον πρώην σύντροφό της, επαγγελματία της Ξάνθης, ο οποίος την οδήγησε στο μπαλκόνι και της ζήτησε να είναι ξανά μαζί. Όταν η γυναίκα αρνήθηκε αυτός εξερράγη και τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να προκληθεί κάταγμα των ρινικών οστών, ενώ στη συνέχεια την κλώτσησε και στην πλάτη.
Μετά την επίθεση, ο άνδρας έφυγε τρέχοντας ενώ η ίδια ενημέρωσε την αστυνομία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και ο αστυνομικός σταθμός Ευλάλου που ανέλαβε την υπόθεση. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε συστάσεις προς το δράση, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει ήδη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ενώ η γυναίκα επέλεξε να μη δώσει δικαστική συνέχεια για να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό επίθεσης σε γυναίκα με γνωρίσματα ενδοικογενειακής βίας, καθώς η γυναίκα διατηρούσε για ένα περίπου χρόνο σχέση με το δράση, από αυτά που όλο και συχνότερα απασχολούν δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Κάποια μετά την εφαρμογή του νομού για την ενδοοικογενειακή βία καλούν τους δράστες να λογοδοτήσουν, αλλά ακόμη συχνότερα μένουν στο σκοτάδι και τη σιωπή, καθώς οι γυναίκες θύματα της βίας προτιμούν να μη δώσουν συνέχεια, φοβούμενες ή επιλέγοντας να κλείσουν την ιστορία, ελπίζοντας ότι θα παραμείνει στο παρελθόν. Ωστόσο, οι τοπικές κοινωνίες στην περιοχή μας βρίσκονται σε ανησυχία και προβληματίζονται έντονα για αντίστοιχα περιστατικά που μένουν «μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού» με ανείπωτες ψυχολογικές συνέπειες για τις γυναίκες, αλλά και τα παιδιά.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…