Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Φ. Κουβέλης: « Έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση»

Φ. Κουβέλης: « Έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση»

0
koyvelis xanthi

Περιοδεία και συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη

 
 Επίσημη στήριξη Κουβέλη στον συνδυασμό Πούλιου
 
 
Την Ξάνθη επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Απριλίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας στην ΑΜΘ με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο κ. Κουβέλης συνοδευόμενος από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά και Σοφία Ανδρεοπούλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης στις 11 το πρωί ενώ αμέσως μετά αναχώρησε για τους οικισμούς Σμίνθη και Εχίνου όπου εκφώνησε πολιτική ομιλία.
 
Κρίσιμες οι εκλογές για Ευρώπη και Ελλάδα
Την αναγκαιότητα ν’ αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη με παράλληλη αλλαγή των πολιτικών που ασκούνται σε Ευρώπη και Ελλάδα τόνισε ο κ. Κουβέλης και για τούτο χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις ευρωεκλογές καθότι το διακύβευμα είναι να διαμορφωθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη που «πρέπει να είναι προοδευτικοί. Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της καθώς έχει να επιλέξει ή να κινηθεί προς τα εμπρός για να εξασφαλίζει την κοινωνική της συνοχή και πολιτική της ενοποίησης και την ενιαία οικονομική της πολιτική και ότι η ΔΗΜΑΡ
Η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία δίνει τη μάχη για να συμβάλει στην διαμόρφωση των νέων αυτών συσχετισμών στοχεύοντας να βάλει τις βάσεις για την ανασυγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης που θα ωθήσει τις εξελίξεις προς προοδευτική κατεύθυνση».
Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας τόνισε την ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους με απομείωσή του σε σημαντικό βαθμό και παράλληλα μια «αναπτυξιακή έκρηξη» όπως είπε χαρακτηριστικά για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση και η οικονομία της ν’ ανακάμψει όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει αυτή η κυβέρνηση γιατί: «οι πολιτικές που ασκούνται είναι βαθύτατα συντηρητικές».
 
Επίσημη στήριξη Κουβέλη στον συνδυασμό Πούλιου
Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές γνωστοποίησε πως η ΔΗΜΑΡ στηρίζει συνεργατικά σχήματα που πληρούν δύο βασικά κριτήρια που έχει θέσει: α) προοδευτικό πρόγραμμα και β) άξια πρόσωπα ικανά να το υλοποιήσουν. Σ’ ότι αφορά τον Δήμο Ξάνθης ο κ. Κουβέλης επισημοποίησε την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με την «Κοινωνία των Δημοτών» και τον Χρίστο Πούλιο: «Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Πούλιου επειδή πρόκειται για συνεργασία Ενεργών Πολιτών με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν βαθύ το αποτύπωμά τους στην Ξανθιώτικη κοινωνία. Θεωρώ ότι έχει εξαιρετικές προοπτικές αυτό το αυτοδιοικητικό σχήμα να καταγράψει ένα σημαντικό αποτέλεσμα». Σ’ ότι αφορά τις περιφερειακές εκλογές παρουσίασε το συνδυασμό της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Βασίλη Τραϊφόρο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τον Χρήστο Γκαρμπούνη.
 
Δεν μηδενίζουμε την έξοδο στις αγορές αλλά και δεν θριαμβολογούμε …
Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με τα επικριτικά σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές ως «προεκλογικό έγκλημα κατά του λαού το δανεισμό με τοκογλυφικά επιτόκια» και παράλληλα τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης σημείωσε: «Δεν θα μηδενίσω το γεγονός ότι μετά από 3,5 χρόνια έχει έξοδο στις αγορές αλλά δεν χρειάζονται θριαμβολογίες και δεν χρειάζεται αυτό το γεγονός να το εντάσσει η κυβέρνηση στην επικοινωνιακή της πολιτική. Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν σημαίνει έξοδο από την κρίση. Θα έχει τη δυνατότητα να δανειστεί αλλά με υψηλά επιτόκια από 4,9 έως 5,25%. Η έξοδος θα είναι υπό την επιτήρησης των αγορών…».
 
«Εμείς δεν παίξαμε ποτέ μα ποτέ παιχνίδια με την μειονότητα»
Επίσης ο κ. Κουβέλης αιτιολογώντας την παρουσία του στα χωριά της μειονότητας σημείωσε: Θα απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας με τον ίδιο τρόπο που απευθυνόμαστε και στους μη μειονοτικούς . Θεωρούμε ότι είμαστε πολίτες της ίδιας χώρας, της ίδιας πραγματικότητας. Βεβαίως με κάποια ζητήματα ιδιαίτερα που απασχολούν την μειονότητα αλλά αυτά που λέμε σ’ όλους θα πούμε και στα φιλόξενα χωριά της μειονότητα». Και επειδή αμφισβητήθηκαν οι προθέσεις του με σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε με κοφτό τρόπο: «Εμείς δεν παίξαμε ποτέ μα ποτέ παιχνίδια με την μειονότητα»
 
 
Η ΔΗΜΑΡ – η αποχώρηση από την κυβέρνηση και η μη προσχώρηση στην «Ελιά»
Τέλος δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΔΗΜΑΡ παρά τις πιέσεις που έχει δεχτεί θα έχει ανοδική πορεία και ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις. Σ’ ότι αφορά δεν την αποχώρησή της από την κυβέρνηση επεσήμανε ότι δεν τηρήθηκαν οι προγραμματικές συμφωνίες και το γεγονός ότι δεν προσχώρησε στην «Ελιά» ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να είναι μαζί με το ΠΑΣΟΚ σ’ ένα σχηματισμό ενώ αυτό είναι κυβερνών κόμμα.
Να σημειώσουμε ότι την συνέντευξη παρακολούθησαν αρκετά μέλη της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης, ο υπ. βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Χρίστος Πούλιος ενώ απουσίαζε ο Κώστας Δέλκος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…