Σχόλια 23/04/14

0
Τις «πετυχημένες» πρακτικές του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στο μειονοτικό…


 
 
Αντιδράσεις από το παρελθόν
 Αντί το παράδειγμα του λιμανιού του Πειραιά να τους γίνει μάθημα, οι συνδικαλιστές και άλλοι παράγοντες που εκφράζουν το παρελθόν, αντιδρούν στην πώληση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.
Δεν αρέσει η ιδιωτικοποίηση στους κρατικοδίαιτους που χρόνια πολλά τώρα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το δικό τους συμφέρον και μόνον κι όχι η ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του λιμανιού, του κατ’ εξοχήν εξαγωγικού της χώρας.
Και παρότι σημείωσε άνοδο στην κίνηση εμπορευματοκιβωτίων, σε σχέση με τα ανταγωνιστικά λιμάνια είναι πολύ πίσω.
Αρρωστημένες νοοτροπίες, καθεστωτικές τακτικές, κρατικίστικες αντιλήψεις επικρατούν σήμερα σε πολλούς τομείς του δημοσίου. Κι αυτά όλα τρενάρουν την ανάπτυξη και δεν επιτρέπουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με δυο κουβέντες, αντιδρά το παρελθόν…
«Ε»


 
Θα τους «γράψουν»
 Ούτε ένας, αριθμός ένας, βουλευτής, δήμαρχος, υποψήφιοι δήμαρχοι και άλλοι υποψήφιοι δεν καταδέχτηκαν να ευχηθούν μέσω των τοπικών εφημερίδων τους συμπολίτες τους για το Πάσχα. Μόνη εξαίρεση η κυρία Γεωργία Ανδρέου και το μειονοτικό Κόμμα «Ισότητας Ειρήνης Φιλίας».
Υποψήφιοι δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες με καβούρια στις τσέπες. Άνθρωποι που έμαθαν στο τζάμπα, χωρίς αίσθηση της ηθικής τους υποχρέωσης να απευθύνουν τις ευχές τους προς αυτούς που ζητούν τη ψήφο τους.
Αλήθεια τι θα τους απαντήσουν οι πολίτες μέσω της ψήφου τους; Σίγουρα θα τους «γράψουν» κανονικά, όπως του «έγραψαν» κι αυτοί…
«Ε»


 
Είναι δίκαιο μέτρο
 Το Φθινόπωρο που μας έρχεται, θα προχωρήσει η κυβέρνηση λόγω συμφωνίας με την τρόικα στις ενοποιήσεις φορέων, μειώσεις των επικουρικών και εφάπαξ και εφαρμογή νέου Ασφαλιστικού. Κι όλα αυτά για να μειωθεί το κόστος εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.
Έτσι προβλέπεται ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από το καλοκαίρι, ενώ θα ληφθούν και μια σειρά απλών μέτρων για να βελτιωθεί η κατάσταση των Ταμείων και να σταματήσει η επιχορήγησή τους από τον προϋπολογισμό. Μάλιστα, από το ως σήμερα και η άρνηση υποστήριξης και εφαρμογής της πρότασης Γιαννίτση, στοίχισαν στους προϋπολογισμούς 185 δις ευρώ!!
Άρα είναι δίκαιο μέτρο να εξυγιανθούν τα Ταμεία, να γίνουν αυτάρκη κι όχι να τα πληρώνει ο προϋπολογισμός, δηλαδή όλοι οι άλλοι!
«Ε»


 
 Μια εβδομάδα μένει
 Οι ημερομηνίες τρέχουν και τα δημοτικά πράγματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Για την ολοκλήρωση των συνδυασμών κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα και πλέον τα πολλά λόγια τελειώνουν.
Αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν ιδιαίτερα δύσκολος αλλά και περίπλοκος λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδυασμών, πράγμα που σημαίνει πως καθοριστική θα είναι η δεύτερη Κυριακή.
Ως εκ τούτου η μάχη θα δοθεί για το ποιοι συνδυασμοί θα είναι στην πρώτη και δεύτερη θέση για να τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό που οδηγεί στο δημοτικό θώκο.
«Ε»


 
Νέα Ελλάδα
 Πολλά πρόκειται ν’ αλλάξουν στη χώρα μας μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Κόμματα που γνωρίζαμε έως τώρα δεν θα υπάρχουν, πολιτικοί θα αποσυρθούν, άλλοι εν τιμή και άλλοι με κατηγορίες. Ενώ η πολιτική σκηνή εν γένει σε τίποτε δεν θα θυμίζει τα παλιά. Κυρίως δε αυτό θα συμβεί στα αστικά λεγόμενα κόμματα, χωρίς να αποκλείονται και αλλαγές και στα αριστερά.
Έτσι, ο Σαμαράς θα προχωρήσει στη ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία «Νέα Ελλάδα» και σ’ αυτό θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα της Δεξιάς στη χώρα. Ακολούθως θα δημιουργηθεί το Κέντρο, ως απαραίτητη παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο. Ένα κέντρο βέβαια που θα εκφράζει την κεντροαριστερά με βάση τη σημερινή Ελιά. Θα υπάρχει δε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την δική του έκφραση της Αριστεράς όπως και η Κομμουνιστική Αριστερά που θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσω του ΚΚΕ.
Χρυσή Αυγή και Ποτάμι είναι νωρίς να προβλεφτεί ποια θα είναι η πορεία τους αλλά μάλλον σταδιακά θα ατονήσουν και θα οδηγηθούν σε πολύ μικρά ποσοστά που θα τους υποχρεώσουν ή να ενωθούν με άλλη μεγάλη ομάδα ή θα διαλυθούν ως πολιτικές κινήσεις.
«Ε»


 
23 Απριλίου 2010
 Για τους νεοέλληνες, η σημερινή ημερομηνία έχει μια ιδιαίτερη, δυσάρεστη θύμηση. Την ημέρα εκείνη, το 2010, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πήγε στο Καστελόριζο και από κει ανακοίνωσε στον εμβρόντητο ελληνικό λαό την απόφασή του για την είσοδο της χώρας σε μια περίοδο λιτότητας, φτώχειας και ανεργίας.
Μια αρχή που σηματοδοτούσε τόσα πολλά για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Και βέβαια ο λόγος για τα αρνητικά γεγονότα κυρίως στον τομέα της οικονομίας.
Μεγάλες οι ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή. Των δύο νεώτερων διαδόχων που κυβέρνησαν τη χώρα και την οποία και οι δύο οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Όμως παραμένει ακόμη η απορία: Γιατί ο ΓΑΠ πήγε στο Καστελόριζο για να κάνει την ανακοίνωσή του; Τι ήθελε να συμβολίσει;
«Ε»


 
Τρίωρες στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ
 Με τρίωρες στάσεις εργασίας από σήμερα έως και την Παρασκευή αντιδρά η ΟΛΜΕ στην απόφαση του υπουργείο Παιδείας να κοπούν τρεις μέρες από τις διακοπές του Πάσχα για να αναπληρωθούν οι ώρες διδασκαλίας από τις καταλήψεις που έγιναν πριν από μερικούς μήνες. Η απόφαση αυτή αφορά περίπου 500 σχολεία σε όλη τη χώρα.
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου τόνισε ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές τότε θα διωχθούν πειθαρχικά. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει, αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».


 
Κράτος…η μεγάλη λοταρία
 Νιώθεις τυχερός; Μάζεψε και εσύ τις αποδείξεις σου και παίξε στον Τροχό της Τύχης του κράτους και κέρδισε ένα πολυτελές αυτοκίνητο!
Επηρεασμένος από τα τυχερά παιχνίδια φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μοιράζει κάθε εβδομάδα ή μήνα -δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα- πολυτελή αυτοκίνητα στους φορολογουμένους που μαζεύουν αποδείξεις.
«Καλύτερα να τα δώσω στους πολίτες παρά να σκουριάζουν στον ΟΔΔΥ» φέρεται να δηλώνει, σύμφωνα με την στήλη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυρ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδείξεις θα μπαίνουν σε κληρωτίδα και ένας τυχερός θα κερδίζει κατασχεμένες Φεράρι, Λαμποργκίνι, Πόρσε, Τζάγκουαρ, Μερσεντές κ.ά.
Και άντε είσαι ο μεγάλος τυχερός…πως ακριβώς θα συντηρήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Δεν έχουμε ψωμί και μας δίνουν παντεσπάνι! Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτό το κράτος!
Γ.Τ.


 
Το facebook κλείνει σπίτια
Αν και η φράση αρχικά αναφερόταν σε παράνομες σχέσεις και απιστίες, τώρα επεκτείνεται και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, τα ασφαλιστικά ταμεία χρησιμοποιούν την σελίδα προκειμένου να ανακαλύψουν ποιος πονηρός συγγενής συνεχίζει να εισπράττει τις συντάξεις νεκρών συγγενών και να ροκανίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Να σημειώσουμε ότι μόνο στο ΙΚΑ σταμάτησε η καταβολή 9.330 συντάξεων –εξετάζεται αν πρόκειται για νεκρούς ασφαλισμένους- ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται πλέον και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης.
«Πρωταθλητές» στο «άθλημα» είναι τα παιδιά των νεκρών ασφαλισμένων, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα ανίψια, ενώ η τρίτη θέση ανήκει σε αδέλφια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα.
Γ.Τ.


 
Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ για τη Σαμπιχά…
 … όμως τελικά έπιασαν τόπο οι «απειλές» της Νομαρχιακής και του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ ότι θα παραιτηθούν αν παραμείνει η Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο. Βλέπετε δεν την θέλουν γιατί χαλάει τη σούπα του προξενείου δηλώνοντας Ελληνίδα Ρομά και τα ψηφαλάκια είναι γλυκά έ καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ;
Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν μαθήματα από τα παθήματα του ΠΑΣΟΚ με την μειονότητα. Ακολουθούν την ίδια τακτική!!!
Μ.Ξ.  


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …