Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ζεόλιθος: Το υποψήφιο σύμβολο της Θράκης

Ζεόλιθος: Το υποψήφιο σύμβολο της Θράκης

0
ligeros zeo1

Τα οφέλη του ορυκτού στην αγροτική παραγωγή παρουσίασε ο Νίκος Λυγερός το απόγευμα του Σαββάτου στη αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΞ

 

Ν. Λυγερός: «Η ιδέα είναι να σταματήσει αυτή η υπόθεση σε δικαστικό επίπεδο, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την εξόρυξη στην Ελλάδα»

   ligeros zeo2
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα οφέλη από τη χρήση του ζεολίθου στην αγροτική παραγωγή έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης το απόγευμα του Σαββάτου.
Κεντρικό ομιλητής ήταν ο στρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Βουρβουκέλης, ο οποίος προσέφερε φιάλες με το εκλεκτό κρασί του στο κοινό.
Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γιώργος Παυλίδης, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Ζεϊμπέκ Χουσείν, ο Χρίστος Πούλιος, ο Δημήτρης Μπένης και ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος.
 
Τα οφέλη του ζεόλιθου
«Σήμερα θα αναπτύξουμε το θέμα του Ζεολίθου σε σχέση γενικότερα με το θέμα γεωργίας και κτηνοτροφίας και θα αναδείξουμε τις ιδιότητες που έχει όσον αναφορά τη δέσμευση των βαρέων μετάλλων και  τις τοξίνες” ανέφερε ο κ Λυγερός σε δηλώσεις του λίγο πριν την παρουσίασή του, εξηγώντας πως ο ζεόλιθος “επιτρέπει μια αύξηση της παραγωγής, μια εξοικονόμηση του νερού και του λιπάσματος και μια αποφυγή χρήσης των σκληρών φυτοφαρμάκων. Υπάρχουν παραδείγματα από την εφαρμογή του ζεολίθου σε ψεκασμούς ώστε να αντιμετωπίσουμε διάφορες ασθένειες όπως για παράδειγμα ο δάκος».   
 
Ν. Λιγερός: Ο ζεόλιθος μπορεί να γίνει το σύμβολο της ανάπτυξης της Θράκης
«Έχουμε δυο περιοχές που είναι δεσμευμένες και δεν λειτουργεί καμία από τις δύο, η υπόθεση έχει πάει στο Εφετείο της Θράκης και έχει βγει η απόφαση. Ανάλογη απόφαση υπάρχει και από το Εφετείο της Θεσσαλονίκης όσον αφορά το διοικητικό πλαίσιο και τώρα υπάρχει μια έρευνα από τον Άρειο Πάγο η οποία έχει φτάσει στη Βουλή” σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως “η ιδέα είναι να σταματήσει αυτή η υπόθεση σε δικαστικό επίπεδο, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την εξόρυξη στην Ελλάδα και εάν αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα έχει 80 εκατ. τόνους ζεόλιθο και ετήσια κατανάλωση 4 εκατ. μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής όχι μόνο του Β. Έβρου και του Νότιου αλλά γενικότερα της Θράκης γιατί σιγά, σιγά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ζεόλιθος είναι μια πολύ καλή υποψήφια λέξη για να συνδυαστεί με τη Θράκη και κάθε φορά που κάποιος θα σκέφτεται τη Θράκη θα σκέφτεται και τον ζεόλιθο».  
 
Πρέπει η εξόρυξη να “ξεκολλήσει”
Στην ανάγκη να προχωρήσει η εξόρυξη του ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, όπου έχει παγώσει τα τελευταία χρόνια, στάθηκε από την πλευρά του κ. Λυγερός τονίζοντας πως ο ζεόλιθος μπορεί να γίνει το σύμβολο της ανάπτυξης της Θράκης. 
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…