Σχόλια 18/3/2014

0
Το ματς με την τρόικα ήταν θρίλερ, πήγε στην παράταση! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε στα πέναλτι…


 
 
Το κύρος του Κοινοβουλίου
 Δεν κινδύνεψε το κύρος του Κοινοβουλίου, όσο έχει παραμείνει τέλος πάντων, από τους καφέδες και τα εμφιαλωμένα νερά. Το θέμα είναι αλλού, αλλά ο λαϊκισμός για μια φορά ακόμη περίσσεψε και έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Το κοινοβούλιο της χώρας έχει θεσμοθετημένο ρόλο και αποστολή που δυστυχώς πολλοί από τους πατέρες του έθνους τα έχουν ξεχάσει. Και δεν κινδυνεύει με τα έξοδα για τα νερά, αλλά από όσα λέγονται και γίνονται ή δεν αποφασίζονται στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Το κύρος του κοινοβουλίου έχει τρωθεί εδώ και χρόνια και μάλιστα κατά κάποιο τρόπο με όσα λαμβάνουν χώρα εκεί. Η είσοδος μάλιστα της Χρυσής Αυγής στη βουλή την έχει υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο ίσως σε τέτοιο επίπεδο για πρώτη φορά.
Άρα, προς άλλες κατευθύνσεις θα πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον και η λήψη μέτρων κι όχι στα νερά και τους καφέδες…
«Ε»


 
Η διαφήμιση της Πειραιώς
 Μια από τις πλέον όμορφες αλλά και ανθρώπινες διαφημίσεις που είδαμε στην τηλεόραση αυτές τις ημέρες είναι αυτή της Τράπεζας Πειραιώς. Γεμάτη ρεαλισμό, με εικόνες ζωντανές και πραγματικές, με λόγια ζεστά και ανθρώπινα, γίνεται αναφορά στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον άνθρωπο του πρωτογενούς τομέα που γενιές τώρα προσπαθεί και αγωνίζεται για την προκοπή του χύνοντας τον τίμιο ιδρώτα του στα χωράφια, στα ζώα του, στη ζωή της υπαίθρου.
Μήνυμα σωστό, αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς για την συμβολαιακή πλέον γεωργία, για την στήριξη του παραγωγού μέσα από τα προγράμματα της Τράπεζας.
-Συγχαρητήρια, πολύ ωραία δουλειά!
«Ε»


 
Εκλογικό κέντρο Τσιακίρογλου
 Σε προεκλογική περίοδο είμαστε, και οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών έχουν φουρτούνες και τρεχάματα. Τρεχάματα για τους υποψηφίους των συνδυασμών τους για να κλείσουν, αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων. Ένα από αυτά τα εκλογικά κέντρα των παρατάξεων, τόσο το πού θα γίνουν και πώς θα στελεχωθούν.
Έτσι, εντός των ημερών ο Σωτήρης Τσιακίρογλου θα έχει έτοιμο το εκλογικό του κέντρο το οποίο βρίσκεται στην οδό Ηρώων 73 (Μπένη) απέναντι του πάρκινγκ. Ήδη ετοιμάζεται και κατά την Τετάρτη θα μπουν τα γραφεία, τηλέφωνα και λοιπός εξοπλισμός.
«Ε»


 
Κάνε κι εσύ ένα κόμμα, μπορείς!
 Είμαστε οι Έλληνες παράξενοι και ιδιόρρυθμοι. Έτσι, έχει επικρατήσει η αντίληψη σε πολλούς ότι είναι εύκολο να ιδρύσει…κόμμα! Και το έχουν ήδη κάνει, ενώ δεν αποκλείονται μέχρι τις εκλογές να έχουμε και νέα κόμματα. Έτσι, φθάσαμε στο γνωστό «ίδρυσε κι εσύ ένα κόμμα».
Βέβαια το να οδηγείται ο Έλληνας στην ίδρυση νέων κομμάτων, οφείλεται στην απαξίωση των υπαρχόντων παραδοσιακών κομμάτων που αντιπροσωπεύουν τον κομματισμό αλλά και άλλες ενέργειες που ενισχύουν και διογκώνουν την απογοήτευση του κόσμου και τον απομακρύνουν από τα παραδοσιακά κόμματα.
Έτσι δημιουργήθηκε και ανδρώθηκε η Χρυσή Αυγή, έτσι έγιναν μια σειρά κόμματα-σφραγίδες και εσχάτως ένα από τηλεοπτικό αστέρα. Άραγε δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά οι επιτελείς των κομμάτων; Κι αν ναι, τι περιμένουν και δεν αλλάζουν;
«Ε»


 
Η COCOMAT πούλησε το 50%
 Αλλάζει, έχει αλλάξει ήδη, το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη γνωστή εταιρεία στρωμάτων COCOMAT  που ως γνωστόν εδρεύει στην πόλη μας. Η Ξανθιώτικη εταιρεία πούλησε το 50% των Μετοχών της σε δύο ομίλους, τον όμιλο Libra και τον Cycladis Group. Και οι δύο όμιλοι είναι ελληνικοί και μάλιστα ιδιαίτερα εύρωστοι αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι η Libra Group ανήκει στον όμιλο της οικογένειας Λεβέντη και ο δεύτερος όμιλος είναι δημιούργημα του Δημ. Γουλανδρή.
Σημειώνουμε, σύμφωνα με δήλωση του Μιχάλη Ευμορφίδη συνιδρυτή της COCO MAT με τον αδερφό του, ότι η παραγωγή θα μείνει για πάντα στην Ξάνθη, ενώ είναι βέβαιο πως θα αναπτυχθούν οι εργασίες κι αυτό σημαίνει αύξηση προσωπικού.
-Να λοιπόν ένα καλό επιχειρηματικό νέο στη μαυρίλα των τελευταίων χρόνων.
«Ε»


 
Η Κριμαία επιστρέφει στη Ρωσία
 Με ποσοστό Το 96,77% οι κάτοικοι της Κριμαίας αποφάσισαν την ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσική επικράτεια με το περίφημο δημοψήφισμα της Κυριακής. Απομένει πλέον και τυπικά η αποδοχή του αποτελέσματος από το ρωσικό κοινοβούλιο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός έως έξι μηνών, θα ολοκληρωθεί η επανένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία, μετά από εξήντα περίπου χρόνια.
Από την πλευρά τους Αμερικανοί και Ευρωπαίοι απειλούν τη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις, αλλά οι λεονταρισμοί αυτοί είναι χωρίς ουσία. Με τέτοιο ποσοστό δεν υπάρχει το ηθικό έρεισμα για να αμφισβητηθεί το δημοψήφισμα. Άλλωστε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, πριν ακριβώς δέκα χρόνια διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και επέβαλαν την αυτονόμηση του Κοσσόβου και μάλιστα χωρίς δημοψηφίσματα και δημοκρατικές διαδικασίες, δημιουργώντας προηγούμενα και τετελεσμένα. Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν τώρα. Δεν δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο στη Ρωσία για παρέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας…


 
 Τι …τρέχει στην «Κοινωνία των Δημοτών»
 Με εσωτερική διαβούλευση μεταξύ των υποψηφίων ετοιμάζονται οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Κοινωνία Δημοτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χρίστο Πούλιο Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και πάλι μια κλειστή σύσκεψη για το σκοπό αυτό. Σ’ ότι αφορά το ψηφοδέλτιο παραμένει ανοιχτό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας μεγάλο «πονοκέφαλο» δημιουργεί στο συνδυασμό ο Μανώλης Φανουράκης καθώς άλλοι τον θέλουν και άλλοι όχι. Να σημειώσουμε ότι δεν λογαριάζουν χωρίς τον …ξενοδόχο(Φανουράκη) καθότι υπάρχει ένα φλερτ και έγκυρες πληροφορίες λένε ότι ο Μανώλης με τον Μπένη δεν πάει! Άρα μάλλον θα αναζητήσει στέγη στην «Κοινωνία των Δημοτών». Θα κάνουν άραγε εσωτερική διαβούλευση για ν’ αποφασίσουν και γι αυτό;
Μ.Ξ.


 
Δεν πάνε καθόλου καλά…
 … στο Υπουργείο Οικονομικών! Άκουσον άκουσον θα μας βάζουν λέει να πληρώσουμε αναδρομικά φόρο 50% για σπίτια που πουλήσαμε την περασμένη δεκαετία.! Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι εφοριακοί, πατώντας σε μια ασαφή διάταξη που προϋπήρχε του Φόρου Υπεραξίας και δεν αφορούσε τα φυσικά πρόσωπα, αλλά τα νομικά (επιχειρήσεις), υποστηρίζουν ότι όσοι ιδιώτες πούλησαν σπίτια στο παρελθόν θα έπρεπε να είχαν δηλώσει στο Ε1 τα χρήματα που εισέπραξαν ως κέρδος από επιχείρηση και όχι ως χρηματικό εισόδημα από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, όπως κάθε απλός πολίτης έκανε για να καλύψει μελλοντικά «πόθεν έσχες» και για το λόγο αυτό, τους επιβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα και – μάλιστα αναδρομικά- για μια δεκαετία!
Μ.Ξ.


 
Τελικά ποιος λέει την αλήθεια;
 Άναψαν τα αίματα ελαφρώς στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Μπένη και στον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσία Σάββα Παυλίδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλίδης σε πηγαδάκι λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη είχαν προτείνει στον κ. Μπένη να μειωθούν τα τέλη στα Δημοτικά Κοιμητήρια, κάτι που βρήκε τον τελευταίο αρνητικό από την πρώτη στιγμή. Ο ενδιαφερόμενος ενημερώθηκε για την συζήτηση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όπου και ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Άξιο λόγου είναι και το γεγονός ότι ο κ. Μανώλης Φανουράκης έκανε τον δικηγόρο του Διαβόλου σημειώνοντας πως πρόταση χωρίς εισήγηση δεν υφίσταται.
Γ.Τ.


 
Τα βρήκαν Κίτσου-Μωραΐτης;
 Αρκετά κοντά φάνηκαν η Ελένη Κίτσου και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης στην εκδήλωση για τον ζεόλιθο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο του ΕΒΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Κίτσου αν και παλιότερα ανήκε στον συνδυασμό του κ. Μωραΐτη, τον τελευταίο καιρό ήταν στα μαχαίρια με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ. Τι έγινε; Τα ξαναβρήκαν οι δύο παλιοί σύντροφοι ή οι καλύτερες σχέσεις οφείλονται στην απουσία της κ. Ανθής Παναγιώτου;
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…