Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τρεις γιατρούς ΠΕΔΥ δεν γίνεται….

Με τρεις γιατρούς ΠΕΔΥ δεν γίνεται….

0

Με δύο οδοντιάτρους και ένα ακτινολόγο κάνει «πρεμιέρα» το ΠΕΔΥ στην Ξάνθη. Δεν έκαναν αιτήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 
Με προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας σχεδιάζουν να λειτουργήσουν το ΠΕΔΥ- Επιβάρυνση στο Νοσοκομείο
 
 
 
Με κατεβασμένα ρολά παραμένει το ΠΕΔΥ στην Ξάνθη παρότι χθες είχε πρεμιέρα πανελλαδικά ο νέος υγειονομικός φορέας που αντικατέστησε τον ΕΟΠΥΥ. Ο λόγος που στερεί τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να έχουν υγειονομική κάλυψη είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί και προσωπικό να τους εξυπηρετήσει!
 
3 μόνο γιατροί στο ΠΕΔΥ Ξάνθης!
Παρότι η ζήτηση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων είναι μεγάλη εντούτοις απογοητευτική είναι η …προσφορά από τους γιατρούς! Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των γιατρών του πρώην ΕΟΠΠΥ κ. Φώτης Φωτίου μόνο τρεις γιατροί (!) από την Ξάνθη έκαναν αιτήσεις για να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ. Πρόκειται για δύο οδοντιάτρους και έναν ακτινολόγο! Δηλαδή το ΠΕΔΥ αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη δεν διαθέτει κανένα κλινικό γιατρό δηλαδή γιατρό ειδικότητας ούτε καν παθολόγο! Κατά συνέπεια είναι αδύνατο να λειτουργήσει αφού δεν υπάρχει η στοιχειώδης στελέχωση. Υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο ΠΕΔΥ είναι να κλείσει το ιατρείο του και αυτός είναι ο κύριος λόγος που λειτούργησε αποτρεπτικά στους γιατρούς ως προς το να κάνουν αιτήσεις!
 
«Μπάχαλο» παντού…
«Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Κανένας γιατρός από τον πρώην ΕΟΠΥΥ δεν έκανε αίτηση δεν υπάρχει οργανόγραμμα δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος …Επικρατεί σύγχυση παντού και ένα μπάχαλο…Διέλυσαν τα πάντα και το μόνο που κάνουν είναι να μιλάνε στις κάμερες και να λένε ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του συστήματος ούτε έλλειψη γιατρών! Στην Ξάνθη και σε πολλές άλλες πόλεις είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υπήρχαν στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι είχαν ένα αποκούμπι έστω και με ραντεβού μετά από ένα μήνα! Τώρα δεν έχουν τίποτε…», επισημαίνει ό κ. Φωτίου.
 
Επιβάρυνση στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας
Όλο αυτό το διάστημα που ήταν κλειστός ο ΕΟΠΥΥ όλο το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασφαλισμένων του καθώς και το ελεγκτικό έργο το ανέλαβε το νοσοκομείο Ξάνθης και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Αυτό πρόκειται να συνεχιστεί έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται σε πρώτη φάση να λειτουργήσουν δύο με τρία ιατρεία με προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας Αβδήρων, Εχίνου και Σταυρούπολης Με βάση τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας οι Μονάδες Υγείας θα λειτουργούν σε πρώτη φάση κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ ενώ στο προγραμματισμό προβλέπεται διεύρυνση του ωραρίου επί 24ωρου βάσεως. Επίσης υπολογίζουν ότι περίπου σε 10 μέρες όλα θα είναι έτοιμα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Αρχικά θα λειτουργήσουν με περίπου 800 διοικητικούς και 2.500 – 3.000 υγειονομικούς υπαλλήλους ενώ σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…