Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αργεί η «Άνοιξη» στην αγορά της πόλης μας

Αργεί η «Άνοιξη» στην αγορά της πόλης μας

0
agora xanthi
 

 Μειωμένη έως και 40% η αγοραστική κίνηση στην πόλη μας

 

 Απογοητευμένοι οι εκπρόσωποι των εμπόρων κάνουν λόγο για «νευρική κρίση στην αγορά μας»!

 
 
«Δεν υπάρχουν λεφτά»! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ξανθιώτες καταναλωτές στην αγορά της Ξάνθης και αποτυπώνεται και με αριθμούς στον πίνακα της ΕΣΕΕ που μετρά την αγοραστική κίνηση των χειμερινών εκπτώσεων. Μειωμένη κατά 31 – 40% από πέρσι ήταν η κίνηση και αυτό μεταφράζεται στην αντίστοιχη πτώση των τζίρων και σε αύξηση του κινδύνου για νέα λουκέτα στην αγορά μας!
 
Μειωμένη έως και 40% η αγοραστική κίνηση στην πόλη μας
Η αγορά της πόλη μας όπως δείχνει ο πίνακας της ΕΣΣΕ καταγράφει μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις σε αγοραστική κίνηση με μόλις τρεις πόλεις να την ξεπερνούν (Λειβαδιά , Θήβα και Φλώρινα) όπου καταγράφεται μείωση της αγοραστικής κίνησης σε ποσοστό πάνω από 41% ενώ ο μέσος όρος για όλη τη χώρα είναι -19,2 % και στα 4,7 δισ. ευρώ ο τζίρος της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου.
 
Απογοητευτικά τα μηνύματα
«Ο φετινός Ιανουάριος και Φεβρουάριος ήταν οι χειρότεροι μήνες των τελευταίων ετών», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου, προσθέτοντας παράλληλα ότι μπορεί κάποια μεμονωμένα μαγαζιά να δούλεψαν αλλά η γενική εικόνα της αγοράς ήταν απογοητευτική και η κίνηση μειωμένη έως 40% από πέρσι: «Είναι φανερό ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ψωνίσει παρότι οι εκπτώσεις ήταν πολύ καλές και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με τις τιμές. Και σαν να ην έφτανε αυτό μας «χτυπάνε» με 26% φορολογία και 50% προκαταβολή φόρου για την επόμενη φορολογική περίοδο. Θα μας αποτελειώσουν…», η εκτίμηση του κ. Μιλκογλου για τα νέα φορολογικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τον κλάδο του.
 
Νευρική κρίση στην αγορά μας
«Η αγορά μας είναι σε …νευρική κρίση», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρολου προσθέτοντας ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από όλα σχεδόν τα καταστήματα είναι πολύ απογοητευτικά: «Δεν δουλεύουν τα καταστήματα ένδυσης υπόδησης αλλά ακόμη και τα μαγαζιά που πωλούν τρόφιμα όπως τα μανάβικα ή αυτά που πουλάνε γαλακτοκομικά ή αρτοσκευάσματα. Η κατάσταση είναι τραγική….Οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν την ασφάλισή τους».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξή του

Τα ψιλά γράμματα που πρέπει να προσέξετε O χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής …