Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κινούμαστε…σε ρυθμούς καρναβαλιού

Κινούμαστε…σε ρυθμούς καρναβαλιού

0
komfeti
 

 Μόνο από ανατολικά η είσοδος στην πόλη. Δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα στο αεροδρόμιο του Ν. Ζυγού. Μεταφορά με αστικά στην πόλη

 

Κλειστή θα είναι η 28ης Οκτωβρίου, καθώς και οι παράλληλοι της το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή

 
 
Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Ειδικά, στην Ξάνθη δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην κυκλοφορία περιφερειακά και στο κέντρο της πόλης την ημέρα της παρέλασης, λόγω της κορύφωσης της επισκεψιμότητας.
 
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :
*Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.
*Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
*Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
*Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
*Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα,κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
*Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
*Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
*Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
 
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
 
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Ξάνθη
Με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των δύο παρελάσεων, της Βραδινής και της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης, η τροχαία Ξάνθης θα απαγορεύσει την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ θα κλείσει η 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Καβάλας έως την Κεντρική Πλατεία, καθώς και θα πραγματοποιηθεί εκτροπή κυκλοφορίας στις παράλληλες οδούς αλλά και σε τμήματα των καθέτων της 28ης Οκτωβρίου. Την Κυριακή το πρωί η κίνηση θα διακοπεί στην 28ης Οκτωβρίου, από τον Φόρο έως το Γήπεδο του ΑΟΞ, από τις 10:30 το πρωί έως αργά το βράδυ. Όπως και την προηγούμενη μέρα, θα πραγματοποιηθεί εκτροπή κυκλοφορίας στις παράλληλες οδούς αλλά και σε τμήματα των καθέτων της 28ης Οκτωβρίου.
Τέλος, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Μανώλη Φανουράκη, η Δυτική είσοδος της πόλης θα παραμείνει κλειστή και οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέλθουν μόνο από την Ανατολική (Κόμβος ΣΕΒΑΘ), όπου στην συνέχεια θα κληθούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους στο αεροδρόμιο του Νέου Ζυγού, από όπου θα πραγματοποιούνται συνεχή δρομολόγια με λεωφορεία δωρεάν έως τις 12:00 το βράδυ.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…