Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επίσημη παρουσίαση των επικεφαλής

Επίσημη παρουσίαση των επικεφαλής

0
syriza parousiasi

Όλοι οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στην Ξάνθη

 
 

 Υπ. δήμαρχος Ξάνθης : Νίκος Ανταμπούφης

Υπ. δήμαρχος Αβδήρων : Νίκος Καλιαμπάκας

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Βάσω Αγοραστού

 
 
Σε μια προεκλογική περίοδο που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι ακομμάτιστοι συνδυασμοί (ή οι δήθεν) σε μια προσπάθεια να μην ταυτιστούν με μνημονιακές πολιτικές και κόμματα που τις υπηρετούν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να στείλει ξεκάθαρο το μήνυμα του πολιτικού χαρακτήρα των εκλογών επιχειρώντας «μέτρηση δυνάμεων» στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στις ευρωεκλογές. Στα πλαίσια αυτά έγινε η επίσημη παρουσίαση – σε πολιτική εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, παρουσία του εκπροσώπου Τύπου κ. Πάνου Σκουρλέτη – των υποψηφίων που κατεβαίνουν με τη σημαία του στους δήμους Ξάνθης – Αβδήρων αλλά και στην περιφέρεια.  
 
Παρουσίαση των «εκλεκτών» του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως ήδη έχει γνωστοποιηθεί ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Ξάνθης είναι ο Νίκος Ανταμπούφης ενώ για το δήμο Αβδήρων ο Νίκος Καλιαμπάκας. Πρόσφατα επίσης ανακοινώθηκε ως αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης η κα Βάσω Αγοραστού που θα στελεχώσει το περιφερειακό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον υπ. περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη. Την παρουσίαση των υποψηφίων ενώπιον των μελών που γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού πραγματοποίησε ο γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα δοθεί η μάχη των εκλογών και αφήνοντας αιχμές για άλλους υποψηφίους που προβάλλουν ένα ανεξάρτητο προφίλ ενώ είναι γνωστό από ποιους χώρους έχουν στηριχθεί. Παρών στην εκδήλωση πλην των προαναφερομένων ήταν και ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο οποίος παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να φέρουν την ανατροπή και ν’ αλλάξουν το πολιτικό τοπίο στην Ξάνθη, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα παράσχει στήριξη στους υποψήφιους.
Στην συνέχεια απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς όλοι οι υποψήφιοι εστιάζοντας ο καθένας με τη σειρά του στις ιδιαιτερότητας που έχει η εκλογική μάχη για τους δήμους που διεκδικούν όπως επίσης και στις προοπτικές που όμως παραμένουν αναξιοποίητες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καλιαμπάκας για το δήμο Αβδήρων υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Ο κ. Ανταμπούφης άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή επισημαίνοντας ότι ο δήμος Ξάνθης δεν έζησε ποτέ την μεταπολίτευση αφού 40 χρόνια διοικείται από τους ίδιους ανθρώπους τα παιδιά και τους συγγένειες τους. Κατέληξε δε ότι είναι καιρός να γίνει μια νέα αρχή! Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μορφίδης αναφέρθηκε στο ρόλο που καλείται να παίξει η αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από την μνημονιακή πολιτική ενώ επιφυλάχθηκε για αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος ανά θεματική ενότητα. Έμφαση στην περιβαλλοντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η κα Αγοραστού εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εξόρυξη του χρυσού. Τέλος ο κ. Σκουρλέτης κατά την ομιλία του τόνισε ότι απόλυτα η μνημονιακή πολιτική και ο Καλλικράτης είναι οι κατεξοχήν παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την Αυτοδιοίκηση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…