Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Δε το χάρηκαν για πολύ οι δραπέτες από τα κρατητήρια Ξάνθης

Δε το χάρηκαν για πολύ οι δραπέτες από τα κρατητήρια Ξάνθης

0
astynomia-ktirio

Διέφυγαν από τρύπα που έφτιαξαν σκάβοντας. Ο ένας βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα και οι άλλοι δύο, δύο ημέρες μετά

 

Ο ένας είναι κατηγορούμενος για ληστείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι άλλοι δύο για διακεκριμένες κλοπές. ΕΔΕ για το σκοπό και τον αξιωματικό υπηρεσίας

 
 
Δύο χρόνια μετά την τελευταία απόδραση από τα κρατητήρια Ξάνθης, σημειώθηκε νέο περιστατικό τα χαράματα της Παρασκευής, όταν τρεις κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν σκάβοντας μία τρύπα στον τοίχο του θαλάμου, όπου κρατούνταν!
Η επιχείρηση της αστυνομίας οργανώθηκε άμεσα και «όργωσε» την περιοχή με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να συλληφθεί ο ένας και την Κυριακή το μεσημέρι οι άλλοι δύο.
Επρόκειτο για τρία άτομα ηλικίας 38, 32 και 30 ετών, μέλη σπείρας ληστών που δραστηριοποιούνταν στην πεδινή περιοχή της Ξάνθης και οι οποίοι είχαν βρεθεί από μεταγωγή στα δικαστήρια για να δικαστούν ο μεν ένας για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι άλλοι δύο για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 
Αποκλείστηκε το Δροσερό στο πλαίσιο της επιχείρησης
Οι τρεις κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν κάνοντας μία οπή στον τοίχο, περίπου 30 εκατοστών, με σιδερένια λάμα που βρήκαν μέσα στο κρατητήριο από κάποιο έπιπλο και την οποία χρησιμοποίησαν για σκαπτικό εργαλείο. Από την τρύπα που δημιούργησαν βγήκαν στο προάυλιο της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης και από εκεί πέρασαν σε ακάλυπτο χώρο.
Την ίδια μέρα εντοπίστηκε ο ένας εκ των κατηγορουμένων στο Δροσερό και στη συνέχεια αποκλείστηκαν όλες οι είσοδοι και έξοδοι του οικισμού σε περίπτωση που επιλεγεί ο ίδιος προορισμός και από τους άλλους δύο. Τελικά οι τελευταίοι εντοπίστηκαν την Κυριακή το μεσημέρι, κρυμμένοι σε αποθήκη που βρισκόταν σε αγροτική περιοχή.
ΕΔΕ διατάχθηκε για το σκοπό και τον αστυνομικό υπηρεσίας, εξαιτίας της απόδρασης.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…