Σχόλια 28/3/14

0
tsiakiroglou logo
Δηλαδή στη βουλή έχουμε τους απλούς ανεξάρτητους βουλευτές και τους ανεξάρτητους των ΑΝ.ΕΛ. ή super ανεξάρτητους;


 
 
Παρουσίαση
 Τέσσερα κομμάτια παζλ διαφορετικών χρωμάτων που κάνουν κίνηση για ένωση και ν’ αποτελέσουν ένα ενιαίο πλέον σχήμα, είναι το σήμα της δημοτικής παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης με υποψήφιο δήμαρχο τον Σωτήρη Τσιακίρογλου.
Συμβολικό αλλά και απόλυτα εναρμονισμένο με την φιλοσοφία και τον τίτλο της δημοτικής παράταξης που εκφράζει και επιδιώκει την Ενωτική διάθεση στο δήμο για την ενεργοποίηση μέσω της Ένωσης δυνάμεων που με γνώμονα την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς θέτουν ως στόχο την πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου και των δημοτών βέβαια.
«Ε»


 
Δύο φεύγουν ένας πηγαίνει
 Δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσαν ότι ανεξαρτητοποιούνται. Το κλίμα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι άσχημο και υπάρχουν τριγμοί που δεν αποκλείουν διαλυτικές καταστάσεις. Από την άλλη, τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων μεγαλώνουν τις γκρίνιες και τις απειθαρχίες έναντι του αρχηγού.
Όμως υπάρχει και κάτι θετικό για τους ΑΝ.ΕΛ. Η συμμετοχή του Παναγιώτη Σγουρίδη στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Τώρα βέβαια πόσο θα βοηθήσει τον Καμμένο η παρουσία Σγουρίδη είναι μια αδιευκρίνιστη υπόθεση. Γιατί από πλευράς ΠΑΣΟΚ εάν προσδοκά ο Σγουρίδης ότι θα πάρει ψήφους, μάλλον ελπίζει χωρίς…ελπίδα!
«Ε»


 
Και στην Περιφέρεια ο αντίκτυπος
 Κι ενώ δύο έφυγαν κι ένας πήγε έστω για τις Ευρωεκλογές, οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν και άλλο εσωτερικό πρόβλημα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την άρνηση του πολιτευτή Χαράλαμπου Ευστρατίου να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην Ξάνθη με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Τέρενς Κουίκ. Έτσι, το μέτωπο της Ξάνθης θα είναι διασπασμένο, κάτι βέβαια που ήταν γνωστό εδώ και καιρό στα μέλη του κόμματος τοπικά.
Είναι προφανές ότι ο Κουίκ πως δεν έχει πιθανότητες όχι εκλογής, αλλά και ευπρόσωπης εκλογικής παρουσίας. Η μάχη στην Περιφέρειά μας είναι γνωστό ότι θα διεξαχθεί μεταξύ Γιαννακίδη και Παυλίδη. Οι υπόλοιποι απλώς θα συμμετάσχουν για την τιμή των οπλων και για το ρόλο τους τη δεύτερη Κυριακή.
«Ε»


 
 Ας σταματήσει
 Τι νόημα έχουν τέτοιες παρελάσεις σαν αυτές που έγιναν προχθές χωρίς κόσμο; Εδώ που έφτασε η υπόθεση, ας τις σταματήσουν για να πάψουν κάποιοι να παριστάνουν τους επαναστάτες. Εκδηλώσεις για τις επετείους να γίνονται στα Σχολεία όλων των βαθμίδων κι εκεί να τελειώνει η όλη υπόθεση.
Διότι με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, με αποκλεισμούς και περιφρουρήσεις, μόνο τιμητική εκδήλωση δεν τη λες τελικά την παρέλαση. Είναι ίσως για κάποιους μεγαλύτερους άσχημο να σταματήσουν οι παρελάσεις, όμως μπροστά στο φαινόμενο που απαξιώνει την Επέτειο, φρονιμότερο να πάψει όλη η σημερινή άθλια εικόνα.
«Ε»


 
Η αλήθεια είναι μία
 Το έχουμε γράψει πριν αρκετό καιρό. Τότε με την κρίση και τις κατηγορίες σε βάρος των Γερμανών. Γράφαμε λοιπόν τότε πως για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν φταίνε οι ξένοι (και ιδίως οι Γερμανοί) αλλά εμείς οι ίδιοι.
Τα ίδια δήλωσε προχθές ευθαρσώς στη βουλή και ο Γιάννης Δραγασάκης στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας.
Συμπέρασμα: Υπάρχουν φωνές και στο ΣΥΡΙΖΑ που λένε την αλήθεια, βλέπουν την πραγματικότητα και εν τέλει την δημοσιοποιούν. Παρότι βέβαια κάποιοι φανατικοί λένε άλλα και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετα με όσα είπε ο Δραγασάκης. Η αλήθεια όμως είναι μία…
«Ε»


 
Λύση για το γάλα
 Λύση στο θέμα του γάλακτος φαίνεται ότι δόθηκε σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Φαίνεται ότι παρά τη συμφωνία με την τρόικα, ταυτόχρονα εξελίσσονταν διεργασίες στη βάση των συγκεκριμένων αντιδράσεων ώστε να βρεθεί μία λύση με δύο σενάρια, που από τη μία δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην ελληνική κτηνοτροφία, και από την άλλη δεν θα στέκεται εμπόδιο στον ελεύθερο ανταγωνισμό και τα οφέλη που γεννούνται στους καταναλωτές.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Τσαυτάρη, συμφωνήθηκε με τον κ. Χατζηδάκη το γάλα να χωρίζεται πλέον σε τρεις κατηγορίες. Το γάλα μιας ημέρας που θα λέγεται φρέσκο και θα φέρει σήμα ότι είναι ελληνικό, το γάλα 5 έως 6 ημερών το οποίο θα λέγεται παστεριωμένο και τέλος τα υπόλοιπα θα ονομάζονται γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας. «Θα έρθει και το σήμα με το Ελληνικό γάλα, εφόσον παράγεται και μεταποιείται εδώ. Αν έρθει και το γάλα της ημέρας, που θέλουν να δοθεί και το έχουν ανακοινώσει, αυτές οι παράμετροι μας δίνουν τη δυνατότητα να το λύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε.
Με τις αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό, συμφώνησε και η τρόικα, οπότε μάλλον το μεγάλο αυτό αγκάθι ξεπερνιέται…


 
 17 μισθούς και όχι μόνο
 Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη νέα τριετής σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων και του σωματείου, καθώς η προηγούμενη που έληξε στις 31.12.2013 είχε καταγγελθεί από τους εργαζομένους.
Αν και η διοίκηση είχε κατέβει στις διαπραγματεύσεις με άγριες διαθέσεις προτείνοντας πάγωμα των τριών μισθών μπόνους (οι εργαζόμενοι στα ΕΛΛΠΕ αμείβονται με 17 μισθούς) αλλά και των ωριμάσεων (τριετίες), τελικά οι εργαζόμενοι έπεσαν στα μαλακά, καθώς κόπηκαν κάποιες περιφερειακές παροχές – όπως και στην προηγούμενη σύμβαση – και δεν θίχτηκαν καθαρές απολαβές και τριετίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες κόπηκαν οι διατακτικές του super market (900 ευρώ τον χρόνο), το επίδομα κατασκήνωσης, μειώνονται τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού ώστε να εξοικονομηθεί ποσοστό 60% στα κόστη μεταφοράς, το επίδομα παιδικού σταθμού περιορίζεται από 3.600 ευρώ τον χρόνο σε 2.000 ευρώ ανά παιδί, ενώ τη χρήση του 2014 η εταιρεία δεν θα καταβάλει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης των εργαζομένων.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσα στην κρίση αποτελούν μια όαση εργασιακού περιβάλλοντος που πολλές φορές ξεσηκώνει και αντιδράσεις αφού δεν παύει να είναι ένα ημικρατικό διυλιστήριο καθώς το κράτος ελέγχει το 35% και ο όμιλος Λάτση 41%. Δεκαεπτά μισθοί και παροχές τύπου επιδότησης κυλικείου όταν οι άνεργοι προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο είναι μία πραγματικότητα που δύσκολα χωνεύεται.


 
Άσκηση στο σπίτι για την Γ’ Δημοτικού
 Το ΕΒΕ έχει 8.858 ευρώ. Δίνει 4.000 ευρώ στην ΟΕΒΕ, 2.500 ευρώ στον Εμπορικό Σύλλογο, 1.200 ευρώ στον Σύνδεσμο και 800 ευρώ στους υφασματοπώλες. Τι θα κάνει τα 358 ευρώ που περισσεύουν;
Το παραπάνω πρόβλημα έβαλε ως άσκηση για το σπίτι ο κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου στην Διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕ, η οποία λόγο απροσεξίας έπεσε σε μαθηματικό σφάλμα κατά τον υπολογισμό της κατανομής του ποσοστού 3% επί των εσόδων συνδρομών έτους 2013 στους συνδικαλιστικούς φορείς.
Εμείς για να τους βοηθήσουμε θα τους δώσουμε ένα tip. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ευρώ με καραμελίτσες αν αυτό σας βοηθάει.
Γ.Τ.


 
Από την Λήμνο με αγάπη στην Ξάνθη!
 Την αγάπη τους για την Ξάνθη δείχνουν έμπρακτα οι Λημνιώτες μαθητές, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πόλη μας. Οι μαθητές του «δικού μας νησιού» φτάσανε στην πόλη μας το μεσημέρι της Πέμπτης και αναμένεται να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας τις επόμενες ημέρες.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της Λήμνου ζητάνε την διοικητική σύνδεση τους με την Περιφέρεια μας, αφήνοντας την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου στην οποία ανήκουν τώρα, καθώς και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον νομό μας.
Αν όλα πάνε καλά, η επίσκεψη αυτή θα είναι μόνο η αρχή για μια πιο εντατικοποιημένη επικοινωνία μεταξύ των δύο περιοχών.
Γ.Τ.


 
Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν εκεί…
 …στην παρουσίαση του συνδυασμού του Πούλιου. Τουλάχιστον το τωρινό ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί ο Δημήτρης Σαλτούρος. Ήταν όμως ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας τον οποίο μάλιστα συνέλαβε ο φακός του «Ε» σε ένα φιλικό ενσταντανέ με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ και της Ελιάς Κώστα Δέλκο ο οποίος είναι και υποψήφιος. ¨Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι δυο τους ξεκίνησαν τον διάλογο για ανασύσταση της Κεντροαριστεράς άλλο αν τους το …έκοψε μαχαίρι και πάλι ο Δημήτρης Σαλτούρος. Any way Δεν είδαμε τον Μανώλη Φανουράκη ο οποίος θα είναι στο συνδυασμό αλλά προς στιγμή το κρατάει ακόμη κρυφό.
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…