Σχόλια 21/3/2014

0
Μετά τον διορισμό Ζαχαράκη (76ετών) πως να μην ελπίζει να διοριστεί και ο Κώστας Μητσοτάκης;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Λόγια παρηγοριάς
 
Είναι γεγονός ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού Πειραιώς πως είναι βαθύτατα στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό από το Τσάμπιον Λινγκ όσο και τη βαριά ήττα με 3-0. Το ίδιο θλιμμένοι είναι και οι πραγματικοί φίλαθλοι γιατί η τιμή εάν προκρινόταν ο Ολυμπιακός θα αντανακλούσε και στην Ελλάδα.
Όμως, εδώ θα πρέπει να καταθέσουμε και μια διαπίστωση που έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στον αγωνιστικό χώρο είδαμε από ελληνικής πλευράς τους Μανιάτη, Χολέμπα και Μανωλά. Τρεις, με οκτώ ξένους. Πολύ μεγάλη δυσαναλογία Ελλήνων παικτών κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για πολλούς λόγους.
«Ε»


 
Δυσκολίες
 Ότι είναι δύσκολη η κατάσταση για τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, αυτό είναι γνωστό. Ματώνουν καθημερινά μέσα σ’ αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπως βέβαια δυσκολίες έχουν και άλλες τάξεις όπως οι αγρότες και οι συνταξιούχοι.
Μάλιστα οι επαγγελματίες βιώνουν και μια άλλη παράμετρο της οικονομικής δυσπραγίας του κλάδου τους. Πολλοί, το 56%, δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές στο ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΑΕΕ, με όλα τα αρνητικά παρεπόμενα αυτής της απόφασης.
Τα παραπάνω τα ζούνε στο πετσί τους οι επαγγελματίες και μάλιστα με ψυχραιμία και υπερηφάνεια, περιμένοντας ν’ αλλάξει σιγά-σιγά το οικονομικό κλίμα.
«Ε»


 
Ο Θάνος Τζήμερος
 Θετική η εικόνα του Θάνου Τζήμερου στην κοινή γνώμη της Ξάνθης. Και βέβαια αυτό οφείλεται και στο λόγο που με ευκολία εκφέρει αλλά και στις πρωτότυπες θέσεις που εκφράζει, κυρίως για την οικονομία και το δημόσιο.
Η κριτική του και οι απόψεις του βρίσκουν απήχηση μεν, αλλά περιορισμένη δε. Κι αυτό διότι στη συντριπτική του πλειοψηφία ο Έλληνας ψηφίζει τα μεγάλα κόμματα διότι προσδοκά να ωφεληθεί από αυτά. Γι’ αυτό χειροκροτεί τα μικρά αλλά ψηφίζει στο τέλος τα μεγάλα!
Εν γένει ο Έλληνας είναι ένας ιδιοτελής ψηφοφόρος (μιλούμε για τη συντριπτική πλειοψηφία) και ακόμη και στην επιλογή του κόμματος κάνει τους λογαριασμούς και βλέπει την επιλογή του μέσα από μια άλλη ωφελιμιστική διάσταση.
«Ε»


 
Τι είπε ο Αβδηρίτης
Αβδηρίτης σε φιλική συνάντηση έλεγε με πάθος και υποστήριζε πως «ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ, για την ανάδειξη των αρχαίων Αβδήρων και των τέκνων της περιόδου εκείνης. Ακόμη κι αυτή η Εύα Τσακίρη που κατάγεται από τα Άβδηρα, αγνόησε παντελώς το θέμα, ούτε ασχολήθηκε καν. Ο μόνος, ΜΟΝΟΣ, που ασχολήθηκε με την προβολή κι ανάδειξη ήταν ο Δημ. Βουρβουκέλης, πρόεδρος της Κοινότητας, όχι δήμαρχος. Ο οποίος δεν πρόλαβε να ανακηρύξει τα Άβδηρα ιστορικό δήμο, να τελειώσει η υπόθεση μια για πάντα. Στάθηκαν άτυχα τα Άβδηρα διότι θα είχαν άλλη διαδρομή σήμερα, που δυστυχώς δεν τη γνώρισαν στη συνέχεια από τους διάφορους δημάρχους, Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς.»
-Οι απαντήσεις επί του θέματος που έθιξε ο Αβδηρίτης κάτοικος, δεκτές και με δέσμευση ότι θα δημοσιευθούν.
«Ε»


 
 Πρόεδρος ΟΠΑΔ 76 χρόνων
 Μας ξάφνιασε δυσάρεστα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Επέλεξε για πρόεδρο του ΟΠΑΔ συνταξιούχο, πρώην βουλευτή της Ν.Δ., 76 χρόνων!!!
Το κράτος της γεροντοκρατίας συνεχίζεται και είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει. Αν σταματήσει σ’ αυτή τη χώρα που έμαθε να βλέπει σε θέσεις με αξιώματα και ευθύνες ανθρώπους πάνω από εβδομήντα και ογδόντα.
-Επιτέλους, πότε αυτοί οι μαθουσάλες θα κάνουν στο πλάι; Και πότε αυτοί που κάνουν τις επιλογές θα αξιοποιήσουν τους νέους ανθρώπους της χώρας; Πότε αλήθεια;
«Ε»


 
 Επιλεκτικές ευαισθησίες
 Κατά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στρέφονται οι «Πολίτες για την Ξάνθη» και η Νομαρχιακή της ΔΗΜΑΡ για τη σύλληψη του αντιφασίστα για αφισοκόλληση. Τα δύο κόμματα κάνουν λόγο για επιλεκτικές συλλήψεις και για βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σ’ ένα άνεργο παιδί.
Σύμφωνα με την άποψή τους δηλαδή, υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί αφισοκολλητές. Οι αντιφασίστες είναι οι καλοί, έχουν καλό σκοπό οπότε πρέπει να επιτρέπεται να ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους ενώ υπάρχουν κι άλλοι (φασίστες, χουλιγκάνοι, ερωτευμένοι) που είναι κακοί αφισοκολλητές και συνεπώς γι’ αυτούς απαγορεύεται.
Δηλαδή θα πρέπει ο δήμος ανάλογα με το μήνυμα της αφίσας να κρίνει και να τιμωρεί τους παραβάτες. Αυτούς δε που κομίζουν αριστερά προοδευτικά μηνύματα δεν θα πρέπει να τους αγγίζει. Θα πρέπει βέβαια να λαμβάνει ο δήμος υπόψιν του και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του δράστη, αν είναι άνεργος και φτωχός, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Θα ερωτάται πρώτα: «Έχεις και τη μανούλα σου άρρωστη; Πεινάν και τα παιδάκια σου;» Πάνε αυτά που ξέραμε, ότι όταν κάτι απαγορεύεται, απαγορεύεται για όλους, ορισμένοι έχουν διαφορετική άποψη.
Το σοβαρότερο δε επιχείρημα του κ. Ανταμπούφη είναι ότι η πόλη μας έχει που έχει τα χάλια της, οπότε τι πειράζει; Ας την αφήσουμε να γίνει χειρότερη.
-Έτσι θα λειτουργεί ο κύριος Ανταμπούφης όταν αναλάβει την τύχη της πόλης;


 
 Ισλαμική φοβία
 Χωρίς φόβο και πάθος, οι ξανθιώτες, κυρίως οι έχοντες την ευθύνη, θα πρέπει να οδηγηθούν υπεράνω δογματισμών, μισαλλοδοξιών και πατριδοκαπηλίας. Τι εννοούμε; Εννοούμε ότι θα πρέπει ν’ αποβληθεί η όποια ισλαμική φοβία υπάρχει σε μερίδα πολιτικού ή λαϊκού κόσμου. Κι αυτό θα γίνει μέσω της ανάδειξης και συντήρησης των Ισλαμικών μνημείων που υπάρχουν στο νομό μας.
Οφείλουν οι κρατούντες, Δήμαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες ν’ αποδείξουν ότι σέβονται τα ίχνη της περιοχής που ζουν της περιόδου εκείνης και οφείλουν να τα προστατεύσουν αναδεικνύοντάς τα παράλληλα. Και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί θα πρέπει να αρνηθούμε την πολύχρονη κυριαρχία σ’ ολόκληρη την Ελλάδα του Ισλάμ και των Οθωμανών;
Θάρρος χρειάζεται να ξεπεραστούν κάποια πράγματα και να δουν οι άρχοντές μας το μέλλον μέσα από τον τουρισμό, τον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση. Ας μην ξεχνούμε πως ο θρησκευτικός τουρισμός είναι στις πρώτες θέσεις τουριστικών προορισμών. Αν είμαστε έξυπνοι, οφείλουμε να το κάνουμε. Οι βλάκες μονίμως θεωρούν πως φταίνε οι άλλοι.
Και μία υπενθύμιση: Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες χριστιανοί πηγαίνουν στον Πόντο και τη Μικρά Ασία κάθε χρόνο…
«Ε»


 
Σβίλεγκραντ
 Όσοι από τους αγαπητούς αναγνώστες έχουν πάει στην πόλη Σβίλεγκραντ της γειτονικής Βουλγαρίας, έχουν μια τραυματική εμπειρία. Όχι από τους ανθρώπους. Απεναντίας είναι ευγενέστατοι. Εκείνο που θυμούνται όλοι, κυρίως οι οδηγοί, είναι το άθλιο οδικό δίκτυο της περιοχής. Λακκούβες, λακκούβες, παντού! Οι οδηγοί κάνουν σλάλομ στο κατάστρωμα του δρόμου επί δεκάδες χιλιόμετρα με κίνδυνο εάν είναι απρόσεκτοι να πέσουν μέσα σε κάποια από αυτές και να μείνουν εκεί!
Εμείς εδώ δεν είμαστε έτσι, δόξα το θεό. Όμως έχουμε αρκετές ανάγκες στο οδικό δίκτυο που θα πρέπει να θεραπευτούν. Παρότι, είναι γεγονός ότι τα έργα οδοποιίας δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, επομένως οι δήμοι αδυνατούν, σε ένα βαθμό, να ανταπεξέλθουν σε θέματα αυτής της κατηγορίας. Όμως αυτό ισχύει τώρα. Τα προηγούμενα χρόνια τι έκαναν οι δήμοι, τότε που είχαν χρήματα;
Ε, και γι’ αυτά θα λογοδοτήσουν και θα κριθούν το Μάιο.
«Ε»


 
Εγκαίνια γραφείων
 Οι βουλευτές σιγά- σιγά της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν στη φυλακή, κάποιοι άλλοι φεύγουν και δηλώνουν ανεξάρτητοι και κάποιοι άλλοι φανατικοί, ανοίγουν γραφεία!
Έτσι, Παρασκευή και Σάββατο θα τα εγκαινιάσουν σε Δράμα και Καβάλα. Μάλλον θα’ χουμε επεισόδια γιατί το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο.
«Ε»


 
 Άρχισε η διαβούλευση στη ΣΕΚΑΠ …
 …για τους μισθούς και τις συμβάσεις. Η πρώτη συνάντηση της διοίκησης με τα σωματεία και τους νομικούς εκπροσώπους και των δύο πλευρών έγινε την Τετάρτη και η επόμενη ορίστηκε για την Παρασκευή 28 Μαρτίου. Η συνάντηση της Τετάρτης ήταν διερευνητική των προθέσεων της κάθε πλευράς παρά ουσιαστική. Οι δυο πλευρές κατέθεσαν τις προτάσεις τους όσο αφορά τις προτεινόμενες μειώσεις στους μισθούς. Και οι μεν εργαζόμενοι προτείνουν επιχειρησιακή με μειώσεις της τάξης του 10 – 15% η δε διοίκηση επιχειρησιακή μεν αλλά μειώσεις της τάξης του 35 – 45% για τους υψηλόμισθους. Όπως είναι φανερό οι διαφορές είναι μεγάλες και πρέπει να γίνουν υπερβάσεις και από τις δύο πλευρές για να επέλθει κάποια συμφωνία. Για να δούμε θα βρουν επιτέλους τη χρυσή τομή…
Μ.Ξ.


 
 Ο Καρατζαφέρης και οι ευρωεκλογές
 Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Αναζητήσεις» του Τρίτου Προγράμματος ήταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ανακοίνωσε ότι ο ΛΑΟΣ θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές και μάλιστα θα έχει επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιό του υποψήφιο από την Ξάνθη! Δεν ανακοίνωσε το όνομά του όμως αμέσως μετά παρενέβη στην εκπομπή ο Τάκης Σιδηρόπουλος που ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.ΟΣ. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Μ.Ξ.


 
Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του…
 … ο Νίκος Καλιαμπάκας, υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων αναφορικά με τους υποψήφιους που έχουν κλείσει με το συνδυασμό του. Δεν προτίθεται ν’ ανακοινώσει ονόματα άμεσα τουλάχιστον και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί δεν βρίσκει αφού – τέτοιο πρόβλημα λένε ότι δεν έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ– αλλά γιατί όποιο όνομα βγαίνει στη φόρα πέφτουν κάποιοι (και το κάνουν συστηματικά κάποιοι παράγοντες )πάνω του και αρχίζουν τις πιέσεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
– Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος!
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…