Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 6 Σχολικοί Φύλακες βρήκαν «γιατρειά» στο Νοσοκομείο της Ξάνθης

6 Σχολικοί Φύλακες βρήκαν «γιατρειά» στο Νοσοκομείο της Ξάνθης

0
sxolikos fulakas
 

 Το ΑΣΕΠ εξέδωσε προσωρινούς πίνακες για την κατάταξη 526 Σχολικών Φυλάκων, 6 εκ των οποίων προέρχονται από την Ξάνθη

 

Οι αιτήσεις για κινητικότητα λειτουργούν ως «ομπρέλα» για τους δημόσιους υπαλλήλους. Διατηρούν το καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι την οριστικοποίηση των πινάκων διάθεσης

 
 
Λίγες μέρες πριν την λήξη του καθεστώτους διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν σε Νοσοκομεία ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το ΑΣΕΠ εξέδωσε τους προσωρινούς πίκανες με τα ονόματα συνολικά  526 σχολικών φυλάκων, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ., που θα τοποθετηθούν σε θέσεις υγειονομικού προσωπικού σε Νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και οι 6 από τους 15 Σχολικούς Φύλακες από την Ξάνθη. 
 
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας παραμένουν 9 Σχολικοί Φύλακες στην Ξάνθη
Το Νοσοκομείο Ξάνθης είχε προκηρύξει μέσα στον Φεβρουάριο έξι θέσεις υγειονομικού βοηθητικού προσωπικού τις οποίες κλήθηκαν να καλύψουν οι Σχολικοί Φύλακες, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Για τις θέσεις αυτές Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι 12 από τους 15 Σχολικούς Φύλακες που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πράγμα που σήμαινε ότι νέο εργασιακό περιβάλλον, έστω και με μειωμένες απολαβές, θα βρουν μόνο οι μισοί.
Από την άλλη, Πανελλαδικά είχαν υποβάλει αιτήσεις για μετάταξη σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα 1.570 Σχολικοί Φύλακες, γεγονός που σημαίνει πως παραμένουν σε διαθεσιμότητα 1.044 Σχολικοί Φύλακες, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες για τη μεταφορά τους σε νέες θέσεις. 
 
Πλησιάζουν την πόρτα της εξόδου
Με το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας στον κλάδο τους να εκπνέει στις 22 Μαρτίου, οι 1.044 Σχολικοί Φύλακες, 9 εκ των οποίων από την Ξάνθη, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου. Βέβαια, για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις για μετακίνηση σε κάποια άλλη Δημόσια Υπηρεσία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους προστατεύει, επιτρέποντας τους να διατηρήσουν το καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι την οριστικοποίηση των πινάκων διάθεσης.
Να σημειώσουμε ότι για πλήθος δημοσίων υπαλλήλων το οκτάμηνο διαθεσιμότητας λήγει κατά κύματα (22 Μαρτίου για σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών κ.ά. και 23 Μαΐου για δημοτικούς αστυνομικούς κ.ά). Όπως αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος στην Ξάνθη μετά την μετακίνηση και των 9 Δημοτικών Αστυνομικών, με την απόλυση «φλερτάρουν» μόνο 8 υπάλληλοι, 4 εκ των οποίων πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση τους. «Στην Ξάνθη έχουμε την μετακίνηση των 6 Σχολικών Φυλάκων στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, 5 Δημοτικών Αστυνομικών στις Φυλακές, στην ΔΟΥ και στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κομοτηνής και 4 Δημοτικών Αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην ΔΟΥ Ξάνθης. Απομένουν 8 Δημοτικοί Υπάλληλοι, 4 εκ των οποίων πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση τους, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα και 4 σε μικρή ηλικία, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν μετακινηθεί σε κάποια υπηρεσία» σημειώνει ο ίδιος.
 
Η διαδικασία της κινητικότητας
Μετά την έκδοση από το ΑΣΕΠ προσωρινών πινάκων διάθεσης, ακολουθεί η συνεδρίαση των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων των φορέων υποδοχής ώστε να οριστικοποιηθούν οι πίνακες διάθεσης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την έκδοση των ατομικών πράξεων μετάταξης.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ τελικοί πίνακες κατάταξης και διάθεσης, πέραν των 526 σχολικών φυλάκων, για 2.722 δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και για προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…