Σχόλια 11/3/2014

0
Το ´ποτάμι ´ δεν κλέβει ιδέες, τις … παρασύρει!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Καιρικό
 Δικαίωσε τη φήμη του ο Μάρτης φέτος. «Το Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκαύτης» επιβεβαιώθηκε απολύτως. Έτσι, όσοι είχαν παρασυρθεί από τον καιρό με τις καλές ημέρες και επαναπαύθηκαν, βρέθηκαν απροετοίμαστοι από ξύλα και πετρέλαιο.
Μάλιστα η αλλαγή του καιρού ήταν όχι μόνον ξαφνική αλλά και …αρκετά χαμηλή, αφού υπήρξε πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά!
Κάποιοι που βιάστηκαν να κατεβάσουν τα Ανοιξιάτικά τους, ξανάβγαλαν τα χειμωνιάτικα και κάποιοι άλλοι, αρκετοί, βρέθηκαν να έχουν πυρετό, ρίγος, βήχα, δηλαδή μια γερή δόση γρίπης, επειδή τους παρέσυρε ο καλός καιρός και η ξαφνική αλλαγή στη συνέχεια.
Περαστικά να’ ναι για όλους και αισιοδοξία επίσης για όλους. Ότι και να σκαρφιστεί ο Μάρτης, η Άνοιξη είναι εδώ.
«Ε»


 
Δεν είμαστε καλά…
 Η Σύγκλητος του Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αθήνας υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας την παρακάτω απίθανη πρόταση. Ζήτησε να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, οι οποίοι επί μήνες απεργούσαν, επειδή, ακούστε, στη συνέχεια προσέφεραν…υπερεργασία ώστε να καλυφθούν τα κενά που δημιούργησαν οι ίδιοι με την απεργία τους! Σε απλά ελληνικά, ζητούν να μην περικοπούν οι μισθοί τους επειδή δούλεψαν τάχα, σκληρά για να το καλύψουν!
Όταν λοιπόν το ψάρι βρωμίσει, βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός. Κι εδώ, με περίσσιο θράσος η Σύγκλητος ζήτησε από τον Πρύτανη για να παρέμβει στον υπουργό για να γίνει η ρύθμιση αυτή. Ζητούν δηλαδή οι άνθρωποι, χωρίς ντροπή να πληρωθούν για τις ημέρες που απήργησαν!
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα. Πως χρόνια πολλά, διάφοροι χώροι του Δημοσίου, λειτουργούσαν ασύδοτα και αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και μόνον. Ρύθμιζαν δε μεταξύ τους, εργαζόμενοι και διοικήσεις, πως θα μοιράσουν τα χρήματα με διάφορους τρόπους και κόλπα.
Η Ελλάδα της ρεμούλας και της πάρτης. Ο καθένας για το δικό του συμφέρον, κομπίνα, τακτοποίησης, κυρίως δε στο δημόσιο όσοι εργάζονταν και στις ΔΕΚΟ. Και όλοι αυτοί, χωρίς ντροπή επανέρχονται και ζητούν να πάρουν μισθούς που δεν δούλεψαν. Απεργούσαν μεν, να πληρωθούν με πλάγιο τρόπο μεθοδεύουν. Με την ανοχή της Συγκλήτου και του Πρύτανη.
Οποίος ξεπεσμός αλήθεια! Άραγε όλοι αυτοί που τα εισηγούνται αυτά, έχουν επίγνωση της πραγματικότητας που ζει η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων;
«Ε»


 
Περί φωτοβολταϊκών
 Εμείς το είχαμε πει εγκαίρως. Για την φούσκα των φωτοβολταϊκών. Και γίναμε κακοί. Ιδού λοιπόν εδώ και καιρό το φιάσκο με τις υψηλές τιμές προς τους εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών. Θα γίνει κι άλλο κούρεμα της αποζημίωσης ανά κατηγορία. Όχι ότι θα χάσουν από τις επενδύσεις τους αυτές όσοι τις έκαναν με δικά τους κεφάλαια. Αυτοί θα έχουν και ικανοποιητικό όφελος ένα 16% απόδοση του κεφαλαίου τους από το διπλάσιο και κάτι που τους είχαν υποσχεθεί. Όσοι δε πήραν δάνειο για να κάνουν την επένδυση αυτή, στην τελική ανάλυση, θα είναι ίσα βάρκα, ίσα πανιά.
Πάντως, για τολμηρούς που διαθέτουν κεφάλαιο δικό τους, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είναι ακόμη ελκυστική. Αρκεί να σκεφτούμε πως η απόδοση στη Γερμανία μιας παρόμοιας επένδυσης έχει απόδοση κεφαλαίου κατά 8%, το μισό δηλαδή της χώρας μας σήμερα και με λιγότερη ηλιοφάνεια απ’ ότι στην Ελλάδα.
«Ε»


 
Από την Κομοτηνή ξεκινάει
 Από την γειτονική μας Κομοτηνή, ως έδρα της Περιφέρειάς μας, ξεκινάει την περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας. Θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Στην Κομοτηνή θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Μαρτίου.
Λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν αύριο.
«Ε»


 
Δημοσκόπηση
 Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε χθες Δευτέρα στην πόλη μας, πρωτίστως για τις Περιφερειακές εκλογές και δευτερευόντως για τις δημοτικές. Οι ερωτήσεις δηλαδή είχαν προσανατολισμό προς τις Περιφερειακές κατά 90% και ήταν ολοφάνερη η διάγνωση του κλίματος των περιφερειακών πρωτίστως.
Έτσι, ανάμεσα στις ερωτήσεις που γινόταν, περιλαμβανόταν από την αρχή ακόμη, η αξιολόγηση των Γιαννακίδη και Καραλίδη, που εζητείτο από τους ερωτηθέντες, ερώτηση για το τι ψήφισε ο ερωτώμενος στις προηγούμενες εκλογές, ενώ ζητείτο η άποψη για τους υποψήφιους Τρέλλη και Μορφίδη. Ακολούθως υπήρχε η ερώτηση με τι κριτήριο θα ψηφίσει ο ερωτώμενος, την ικανότητα ή καταλληλότητα του Αντιπεριφερειάρχη. Ακόμη ερωτάτο ο συμμετέχων ως προς την ηλικία του, το εισόδημα, το επάγγελμά του κ.α.
Τέλος η έρευνα ολοκληρώνεται με την παράθεση των ονομάτων των επτά υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Ξάνθης και τίθεται το ερώτημα προς τον ερωτώμενο ποιον προτιμάει για δήμαρχο.
«Ε»


 
Συμπέρασμα από την δημοσκόπηση
 Βέβαια, όπως και στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, είναι άγνωστο ποιος είναι αυτός που το παρήγγειλε και αντιστοίχως πλήρωσε. Φήμες κι εδώ υπάρχουν διάφορες, όπως ότι η δημοσκόπηση παραγγέλθηκε από την παράταξη Γιαννακίδη ανά νομό για να διαπιστώσει την απήχηση της παράταξης στους εκλογείς, τόσο ως προς τον ίδιο τον επικεφαλής Γιαννακίδη όσο και τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη.
Τώρα για την ερώτηση για τους υποψήφιους Τρέλλη και Μορφίδη, ε, αυτό δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη διότι πρόκειται για υποψηφίους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, ενώ η δυναμική τους είναι επίσης διαφορετική, με τον Μορφίδη στο ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίζει κατά πολύ από τον Τρέλλη του ΚΚΕ.
Πάντως και στη δημοσκόπηση αυτή της Δευτέρας δεν θα μάθουμε τα συμπεράσματά της. Κρίμα, θα ήταν μια ευκαιρία για να δούμε την τάση του εκλογικού σώματος.
«Ε»


 
Κουκουλόπουλος κατά παπανδρεϊκών
 Ολομέτωπη επίθεση έκανε ο Πάρις Κουκουλόπουλος στα παπανδρεϊκά στελέχη και στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, που απουσίασαν από τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς».
Είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός: ««Να φύγουμε λίγο από τα πρόσωπα και να ορίσουμε κάποιες ομάδες στελεχών που λείπαν. Λείπαν καταρχάς αυτοί που εμπνεύστηκαν το «λεφτά υπάρχουν». Λείπαν αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας το «μαζί τα φάγαμε». Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική, για την παράταξη, απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και να αφήσουμε τον σημερινό πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν. Άρα λοιπόν η παράταξη έφτασε εδώ που έφτασε γιατί την προσδιόρισαν κάποιες ιστορικές κινήσεις και φράσεις. Το “λεφτά υπάρχουν” και το “όλοι μαζί τα φάγαμε” μας ακολουθούν και σήμερα. Δεν φτάσαμε εδώ τυχαία. Και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά που είπα, καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μία εξήγηση».
Από τα πυρά του κ. Κουκουλόπουλου δεν γλίτωσε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επίσης απουσίαζε: «Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε. Έχει κενά. Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο. Δεν ξέρω τι έκανε το Σαββατοκύριακο. Δικαίωμά του να μην έρθει. Δικαίωμα και δικό μας να κρίνουμε ο καθένας. Η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορούν όλοι να ‘ρθουν».
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες απ’ότι φαίνεται…


 
Ξανά στο εδώλιο για το Χρηματιστήριο
 Εδώλιο ξανά δείχνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, για τους 42 κατηγορουμένους-εμπλεκόμενους στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι οποίοι πρόσφατα αθωώθηκαν, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου εκτιμώντας ότι δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η υπόθεση θα ξαναεκδικαστεί από μηδενική βάση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Με την προηγούμενη απόφαση είχαν αθωωθεί 42 πρόσωπα, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, ακόμα και εφοπλιστές που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.


 
Σχόλιο Σ. Ξυνίδη για Ελιά και ΠΑΣΟΚ
 Σε σχόλιο στην προσωπική του ιστοσελίδα ο π. αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης αναφέρεται στο ξεκίνημα της Ελιάς και κυρίως στην εμπλοκή Βενιζέλου σε αυτή. Με τίτλο «Συνιστώσα του Σαμαρά και Συνιστώσα της Ελιάς» ο Σωκράτης Ξυνίδης αναφέρει: «ολοκληρώθηκε λοιπόν η ιδρυτική διαδικασία της διευρυμένης δημοκρατικής παράταξης με το όνομα ΕΛΙΑ που φιλοδοξεί να εκφράσει την κεντροαριστερά, όπως τουλάχιστον μας περιέγραψε στην ομιλία του ο σ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, παρουσία του υποψήφιου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σούλτς. Αυτήν την σημαντική μέρα για την οποία το ΠΑΣΟΚ προετοιμαζόταν εδώ και καιρό, ο Πρόεδρος σ. Βαγγέλης Βενιζέλος έκρινε ότι πρέπει να συγκαλέσει στον χώρο της διαδικασίας και συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (ΣΚΑΙ) δεν παρευρέθηκαν για διάφορους λόγους 12 βουλευτές. Άρα παρευρέθηκαν 15. Ε δεν το λες και κόμμα αυτό σ. Βενιζέλο».


 
Ξέρει τι κάνει αυτός…
 Λίγες σκοτούρες έχει ο ελληνικός λαός και ο Ερντογάν είπε να δημιουργήσει και άλλες. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα του, είπε να γεννήσει και άλλα, αφήνοντας να διαρρεύσει η επιθυμία του να λειτουργήσει την Αγια-Σοφιά ως τζαμί και μάλιστα η πρώτη λειτουργία ως τεμένους να γίνει στις 30 Μαΐου – επέτειο της Άλωσης. Επιθυμία που δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος προειδοποίησε ότι κάθε προσπάθεια να μετατραπεί σε τζαμί η Αγια-Σοφιά θα βρει απέναντί της ολόκληρη την Ορθοδοξία σαν «ένα σώμα», τονίζοντας ότι εάν η Αγια-Σοφιά λειτουργήσει ως χώρος λατρείας πρέπει να είναι «όχι σαν τζαμί, αλλά σαν Εκκλησία». Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του Πατριάρχη προκάλεσαν αντιδράσεις στους ακραίους, ισλαμικούς και εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία.
Και κάπως έτσι βλέπουμε για άλλη μια φορά ένα πολιτικό τέχνασμα, κατά το οποίο θα εκτονωθεί ο απλός λαός, για να ξεχαστούν πολιτικά στραβοπατήματα…
Γ.Τ.


 
40 βαθμοί… «λιώνει» το κορμί
 Το γνωστό άσμα φαίνεται να τραγουδάει μεγάλη μερίδα Ξανθιωτών, οι οποίοι βλέπουν την θερμοκρασία να ανεβαίνει, όχι στο περιβάλλον, αλλά στο σώμα τους. Τι και αν αρχικά κάποιοι νόμιζαν ότι πληρώνουν την καλοπέραση του καρναβαλιού, η ιστορία έδειξε ότι την πόλη μας έχει επισκεφτεί μια γρίπη που «κρεβατώνει» τα θύματα της για 6-7 μέρες. Όσοι την έχετε γλυτώσει για την ώρα, καλό είναι να εφοδιαστείτε με βιταμίνες, να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα στο κρύο (κυρίως τις επόμενες μέρες που η θερμοκρασία θα σημειώσει και άλλη πτώση) και να πλένετε τα χέρια σας μετά από την επαφή με πολυχρησιμοποιημένες επιφάνειες. Για τους υπόλοιπους να ευχηθούμε περαστικά και υπομονή…γρίπη είναι θα περάσει…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…