Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 1ο βραβείο αφίσας στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας για το 4ο γυμνάσιο Ξάνθης

1ο βραβείο αφίσας στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας για το 4ο γυμνάσιο Ξάνθης

0
gymnasio 4 vraveio-web
 

Οι μαθητές μαζί με την καθηγήτριά τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μία αφίσα πρωτότυπη με αισθητική και χιούμορ, που κέρδισε τις εντυπώσεις!

 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διεξήχθη στη χώρα μας ο Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν ”La folle Déclaration des droits de la mer” που σημαίνει “Η τρελή Διακήρυξη των δικαιωμάτων της θάλασσας”. Δώδεκα μαθητές της Γ τάξης του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μαζί με την καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου κ. Καλαϊτζή Όλγα, συμμετείχαν στην κατηγορία ”Αφίσα” στον εν λόγω διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος μαθητές από όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός αλλά με το υψηλό επίπεδο γλώσσας, την πρωτοτυπία της ιδέας, το χιούμορ καθώς και την αισθητική όλου του έργου, κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο! Την αφίσα φιλοτέχνησε ο μαθητής Τζάγκας Κωνσταντίνος ενώ για το γλωσσικό μέρος δούλεψαν ομαδικά οι μαθητές μαζί με την καθηγήτριά τους για δύο εβδομάδες την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών. Σύμφωνα με την κ. Καλαϊτζή, οι μαθητικοί διαγωνισμοί αποτελούν καινοτόμες και ευχάριστες δράσεις διδασκαλίας και προτρέπει καθηγητές και μαθητές να συμμετέχουν σε αυτούς.
Οι εκδηλώσεις και οι βραβεύσεις των μαθητών ανά τον κόσμο θα λάβουν χώρα από τις 11 έως τις 29 Μαρτίου 2014 στο πλαίσιο της παγκόσμιας γιορτής για τη Γαλλική γλώσσα και τη Γαλλοφωνία. Στην Ελλάδα η βράβευση θα γίνει την 15η Μαρτίου.
Να υπενθυμίσουμε πως είναι η τέταρτη φορά που το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης βραβεύεται στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας!
Οι μαθητές του Γ2: Ντίνας Δημήτρης, Μπούκαλος Παναγιώτης, Πολυμένης Ιωάννης, Σιάμμενου Παναγιώτα, Σαλωνίδου Ιωάννα, Τάσιος Χρήστος,Τζάγκας Κωνσταντίνος, Μποφίλιος Μάριος, Πατσούρας Γιώργος, Μουσλού Κιοπ Χασάν Εμπρού, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Σουλεϊμάν Χουσεΐν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…