Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έτοιμα και τα άρματα!

Έτοιμα και τα άρματα!

0
omada armata
 

Αν και ο χρόνος που δόθηκε στους καλλιτέχνες ήταν μόνο δύο εβδομάδες, ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Στεργίου έβαλαν τα δυνατά τους για να συνδράμουν με τον τρόπο τους στο Ξανθιώτικο ξεφάντωμα

 

Πέντε πολύχρωμα και σατυρικά άρματα θα παρελάσουν στους δρόμους της πόλης το πρωί της Κυριακής

kareklokentauroi
 
Σε μια πολύχρωμη αποθήκη γεμάτη θετική ενέργεια υποδέχτηκε το «Ε» η ομάδα που κατασκεύασε τα άρματα της παρέλασης. Οι καλλιτέχνες Αντώνης Κουτσούμπας και Φώτης Στεργίου μαζί με τα μέλη της ομάδας, αν και είχαν στην διάθεση τους μόνο 15 μέρες, κατάφεραν να φιλοτεχνήσουν πέντε πανέμορφα άρματα, τα οποία βρίθουν από σατυρικά μηνύματα.
Ο Αντώνης Κουτσούμπας κατασκευάζει τα άρματα για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι από το 1995. «Η δική μας η θέση είναι να καλυτερέψουμε τα πράγματα όσο μπορούμε με τις δυνατότητες που μας δίνουν. Βέβαια οι δυνατότητες και ο χρόνος που έχουμε στην διάθεση μας μειώνονται κάθε χρόνο» αναφέρει ο ίδιος στο «Ε» κάνοντας φανερή την δυσαρέσκεια του για τον ελάχιστο χρόνο που είχαν φέτος στην διάθεση τους για την κατασκευή των αρμάτων. Κλείνοντας ο κ. Κουτσούμπας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που ασχολούνται με την υπόθεση του καρναβαλιού, καθώς κρατάν ζωντανό ένα θεσμό που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Στο «Ε» μίλησε και ο κ. Στεργίου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το καρναβάλι της Ξάνθης φέτος πάει Mundial και έτσι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε άρματα σε αυτό το θέμα με αρκετή δόση σάτιρας».
Να σημειώσουμε ότι τα άρματα θα ρυμουλκήσουν τρακτέρ, τα οποία θα έχουν καμουφλαριστεί με ξύλινες κατασκευές.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…