Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντίο Νίκο, γιατρέ της Ζωής και της ψυχής μας!

Αντίο Νίκο, γιατρέ της Ζωής και της ψυχής μας!

0
vourvoykelis n
 

«Έσβησε» στα 59 του χρόνια ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Νίκος Βουρβουκέλης

 

Αγάπησε την ιατρική και την τέχνη της οινοποιίας. Πλήθος κόσμου στην κηδεία του που έγινε στα Άβδηρα

 
 
Έφυγε απ’ τη ζωή ο πιο χαμογελαστός και καλοσυνάτος γιατρός γυναικολόγος μαιευτήρας της πόλης μας! Ο Νίκος Βουρβουκέλης «έσβησε» στο 59 του χρόνια αφού πάλεψε παλικαρίσια με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, βυθίζοντας στον πόνο και στην θλίψη την οικογένειά του, την γυναίκα του Φλώρα τους τρεις γιους του Γιώργο , Οδυσσέα, Αλέξη και τα’ αδέλφια του, Δημήτρη και Γιάννη!
 
«Έφυγε» απ’ τη ζωή ο γιατρός που έφερνε τη Ζωή
Βύθισε όμως στην θλίψη και όλους τους φίλους αλλά και περισσότερο τις γυναίκες της πόλης και του νομού μας…όλες αυτές που τις βοήθησε να γίνουν μάνες που τις κρατούσε το χέρι στη γέννα που τους χαμογελούσε και τους έδινε θάρρος, που φρόντιζε την υγεία τους με την εξειδικευμένη ιατρική του γνώση και εμπειρία του αλλά και την αγάπη του στο άνθρωπο στην γυναίκα – μάννα, στη Ζωή!
Όμως η Ζωή δεν στάθηκε το ίδιο γενναιόδωρη και την προσφορά του….την διάκοψε βίαια σε μια ηλικία που είχε πολλά να προσφέρει! Η κηδεία του έγινε το πρωί της Δευτέρας στα Άβδηρα και πλήθος κόσμου από τα Άβδηρα και την Ξάνθη κατέκλυσε την εκκλησιά της Αγίας Παρασκευής για να πει το τελευταίο αντίο στο Νίκο.
 
Αγάπησε την ιατρική και την τέχνη της οινοποιίας
Ο Νίκος Βουρβουκέλης, ένα φτωχόπαιδο από την Βελόνη που παρά τις αντίξοες συνθήκες μιας εποχής δύσκολης κυνήγησε το όνειρό του…Σπούδασε γιατρός, μαθήτευσε πλάι σε σπουδαίους μαιευτήρες σε μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άνοιξε ιατρείο στην Ξάνθη. Γρήγορα διακρίθηκε και κέρδισε την εμπιστοσύνη των γυναικών .Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Νίκος δούλευε ακούραστα με συνέπεια, με αγάπη, ευσυνειδησία και ευθύνη, με σεμνότητα….Ήταν κάτι που τον χαρακτήριζε όπως και το χαμόγελο που εξέπεμπε την ελπίδα! Κάποια στιγμή της ζωής του και συγκεκριμένα το 2007 εκτέθηκε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Όμως στην συνέχεια αποτραβήχτηκε από την πολιτική…Δεν τον κέρδισε…Τον κέρδισε όμως η άλλη μεγάλη του αγάπη: Η τέχνη της Οινοποιίας . Έστησε τότε με την βοήθεια των οινοποιών υιών του Γιώργου και Οδυσσέα την οικογενειακή επιχείρηση «Κτήμα Βουρβουκέλη» στα Άβδηρα. Ένα υπερσύγχρονο Οινοποιείο με την σφραγίδα της παράδοσης που παράγει και εμφιαλώνει τα βραβευμένα κρασιά: «Λαγάρα» , «Άβδηρος» αλλά και άλλα από τοπικές και ξένες ποικιλίες.
 
Η Αβδηρίτικη γη τον αγκαλιάζει…
Ο Νίκος Βουρβουκέλης αναπαύεται από χθες στο Νεκροταφείο των Αβδήρων …πλάι στο Κτήμα του. Η Αβδηρίτικη γη που τόσο αγάπησε τον αγκαλιάζει στοργικά!
Αντίο Νίκο γιατρέ της Ζωής και της ψυχής μας!
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…