Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ακόμη πιο δραστικοί οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Ακόμη πιο δραστικοί οι έλεγχοι για το κάπνισμα

0
kapnisma
 

 Κλιμάκια τις αστυνομίας και της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας «οργώνουν» τα καταστήματα. Μικτά κλιμάκια τις επόμενες ημέρες

 

16 καμπάνες έχουν ρίξει μέχρι στιγμής τα κλιμάκια της αστυνομίας. Περιορίστηκαν στις συστάσεις οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας

 
 
Η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Μακρή υπέγραψε εγκύκλιο για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, η οποία εστάλη σε όλα τα υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συναρμόδιους φορείς, και αποτελεί «τη συνέχεια της υλοποίησης μιας σειράς νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που στοχεύουν στον έλεγχο του καπνίσματος, στην προστασία των ανηλίκων από τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού και στη θέσπιση όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία διαφόρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.
 
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι
Η νέα εγκύκλιος επισημαίνει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων των αρμοδίων Αρχών, καθώς και την ανάγκη πιστής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Την ίδια ώρα παρέχει, διευκρινιστικές οδηγίες για την διενέργεια των ελέγχων, όπως σχετικά με τη σύσταση των κλιμακίων ελέγχου, τη σήμανση των χώρων, την καταγραφή των ελέγχων, την υποβολή των σχεδίων τακτικών- περιοδικών ελέγχων κλπ και τονίζει ότι σε αυτούς συμμετέχουν όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, Λιμενική Αστυνομία, Αστυνομία, ΕΟΤ και ΣΕΠΕ).
 
Συνεχίζουν να πέφτουν οι καμπάνες στο Νομό
Τα κλιμάκια ελέγχου της αστυνομίας διενεργούν ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει ενενήντα δύο ελέγχους σε καταστήματα της περιφερείας μας, όπου επιβλήθηκαν εφτά πρόστιμα σε επαγγελματίες καταστηματάρχες και εννέα πρόστιμα σε πολίτες, κατ’ εφαρμογή του Ν.3730/2008.
Την ίδια ώρα, αιφνίδιες επισκέψεις στα καταστήματα πραγματοποιούν και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης. «Μέχρι στιγμής πραγματοποιούμε ελέγχους μόνοι μας. Μόλις υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον Περιφερειάρχη θα σχηματίσουμε μικτά κλιμάκια με την αστυνομία, τα οποία θα πραγματοποιούν ελέγχους τα πρωινά, ενώ οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν και το βράδυ και τα σαββατοκύριακα» αναφέρει στο «Ε» ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης, Λάμπρος Τσούργιαννης και συμπληρώνει «τα κλιμάκια της υπηρεσίας μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί σε συστάσεις καθώς δεν έχουν πετύχει καπνιστές μέσα στα καταστήματα. Αν χρειαστεί βέβαια, εννοείται πως θα βεβαιωθούν παραβάσεις».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…