Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 40 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

40 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

0
xoros pontiwn 1
 

Θ. Ρωμανίδης: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πατρίδα μας τον Πόντο, δεν θα αφήσουμε την πλούσια ποντιακή διάλεκτο να χαθεί, δεν θα λησμονήσουμε τις ρίζες μας»

 

Μεγάλη η συμμετοχή των μελών και των φίλων του συλλόγου στον ετήσιο χορό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου

 
 
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου δόθηκε στο μουσικό θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης που φέτος συνέπεσε με την συμπλήρωση 40 χρόνων από την δημιουργία του. Μέλη και φίλοι του συλλόγου σημείωσαν μια εκπληκτική συμμετοχή με εξαιρετικό κέφι, το οποίο «άναψαν» οι καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες Γιώργος και Λάζος Ιωαννίδης , Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Σανίδης, Γιάννης Πολυχρονιάδης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ άλλων και πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας τους τόπου, καθώς και πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων.
 
Θ. Ρωμανίδης: «Είμαστε περήφανοι για αυτή την σαραντάχρονη πορεία του Συλλόγου μας»
«Καμαρώνουμε που σε αυτήν την σαραντάχρονη πορεία του ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης πρωτοστάτησε, με ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες στην ανάδειξη και διατήρηση των παραδόσεων του Ελληνισμού του Πόντου» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης και συμπλήρωσε «είμαστε περήφανοι που ο κόσμος της Ξάνθης μας αγκαλιάζει γιατί βλέπει τις σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Και αυτό οφείλεται στα μέλη του Συλλόγου, παλαιά και νέα, απλά μέλη αλλά και μέλη των Δ.Σ, που ο κάθε ένας τους πρόσθεσε και προσθέτει ένα λιθαράκι στην συλλογική προσπάθεια. Νοιώθουμε χρέος να ευχαριστήσουμε όσους από αυτούς είναι εν ζωή και να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που έφυγαν».
Τέλος, ο κ. Ρωμανίδης έκλεισε το λόγο του δυναμικά με μια υπόσχεση. «Συνεχίζουμε. Με αγάπη, πείσμα, διάθεση προσφοράς και με την υπόσχεση:
Ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πατρίδα μας τον Πόντο. Ότι δεν θα αφήσουμε την πλούσια ποντιακή διάλεκτο να χαθεί. Ότι δεν θα λησμονήσουμε τις ρίζες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …