Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 40 χρόνια συμπλήρωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

40 χρόνια συμπλήρωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

0
pita pontioi

Την βασιλόπιτα του έκοψε ο σύλλογος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσε 14 αριστούχους μαθητές

 

Θ. Ρωμανίδης: «Τις δραστηριότητες του Συλλόγου θα συνεχίσουν τα νεαρά παιδιά που νοιώθουν το χρέος απέναντι στην Ιστορία των προγόνων τους, αγαπούν τον Σύλλογο, είναι δραστήρια και έχουν την αγάπη των μελών»

 
Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, λόγω της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του το 1974, ο  Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης έκοψε την βασιλόπιτα του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να δεχθούν τις ευχές από τους εκλεκτούς καλεσμένους.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Βουλευτής κ. Σαλτούρος Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης Φώτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης Μιχάλης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαϊτίδης Δημήτριος, η
 κ. Σούλα Χαμαλίδου ως εκπρόσωπος του Βουλευτή και π. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού,  εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’.Σ.Σ., ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιάτων κ. Ευφραιμίδης Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, ο εκδότης και δημοσιογράφος κ. Διαφωνίδης Γιάννης, σύσσωμο το Δ.Σ., πολλά μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου.
Μετά την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας ο  Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με θερμά λόγια στην δραστηριότητα του Συλλόγου και ευχήθηκε σε συνέχεια με την ίδια προσφορά στον πολιτισμό και στις παραδόσεις των Ελληνισμού του Πόντου. Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης σημείωσε: «Καμαρώνουμε που σε αυτήν την σαραντάχρονη πορεία του  ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης πρωτοστάτησε, με ποικίλες δράσει ς και δραστηριότητες, στην ανάδειξη και  διατήρηση των παραδόσεων του Ελληνισμού του Πόντου ενώ ταυτόχρονα έχει  να επιδείξει σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε, Θα συνεχίσουν τα νεαρά παιδιά του Συλλόγου που νοιώθουν το χρέος απέναντι στην Ιστορία των προγόνων τους, αγαπούν τον Σύλλογο, είναι δραστήρια και έχουν την αγάπη των μελών του Συλλόγου».
 
Επιμέλεια: Γεωργία Ταραξοπούλου

 

  

 

όνομα. πατρός

όνομα  μητρός

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ   

Βέρτη

Βαρβάρα

Αθανάσιος

Χαρίκλεια

Β τάξης

7ο Γυμνασίο

Γαβριηλίδης

Σάββας

Νεκτάριος

Μαρία

Β τάξης

6ο Γυμνασίο

Κουμουλίδης

Χρήστος

Γεώργιος

Μαρία

Α τάξης

2ο Γυμνάσιο

Κυρλίδης

Ελευθέριος

Χρήστος

Δέσποινα

Α τάξης

2ο Γυμνάσιο

Τσατάλης

Θεόδωρος

Δαμιανός

Ειρήνη

Α  τάξης

Τοξότες

 

ΛΥΚΕΙΟ 

Κυρλίδου

Ραφαέλα

Χρήστος

Δέσποινα

Β τάξης

2ο Λύκειο

Καραβασιλειάδου

Γεωργία

Αχιλλέας

Άννα

Β τάξης

2ο Λύκειο

 

 

 

 

 

 

   ΤΕΙ 

Καραβασιλειάδου

Αλεξάνδρα

Αχιλλέας

Άννα

 

ΤΕΙ Σίνδου

Κωνσταντινίδου

Χριστίνα

Βασίλειος

 

 

ΤΕΙ Καβάλας

  

   ΑΕΙ 

Γκουδίνα

Αναστασία

Γεώργιος

Μαρία

 

Νομική ΑΠΘ

Ευφραιμίδης

Χαράλαμπος

Νικόλαος

Αργυρώ

 

Οικονομικό ΑΠΘ

Κουμουλίδης

Χαράλαμπος

Γεώργιος

Μαρία

 

Φυσική Αγωγή ΔΠΘ

Κυρλίδου

Αναστασία

Χρήστος

Δέσποινα

 

Νομική ΑΠΘ

Χαϊτίδης

Ευστράτιος

Δημήτριος

Καλλιόπη

 

Κτηνιατρική ΑΠΘ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα εργαστήρια μουσικής και θεάτρου για τη φετινή χρονιά στη ΦΕΞ

Ανατολική μουσική, χορωδία παραδοσιακής μουσικής, εργαστήρι κρουστών, θεάτρου, παιδικού μο…