Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 17 γλύπτες «εκτίθενται» στην Δημοτική Πινακοθήκη

17 γλύπτες «εκτίθενται» στην Δημοτική Πινακοθήκη

0
ekthesi gliptiki
 

Η έκθεση γλυπτικής είναι το 3ο στάδιο του προγράμματος της πινακοθήκης για την ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνών

 

Κρ. Σεργκενλίδης: «Ο πολιτισμός προχωράει μόνο όταν υπάρχουν δημιουργοί»

 
 
Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής 17 Ξανθιωτών. Αν και αρχικά ήταν λίγο διατακτικοί οι Αδαμίδης Αδάμ, Βαϊτσης Τριαντάφυλλος, Γεωργαντζής Κωνσταντίνος, Γκεβρέκη Δήμητρα, Κούνδρια Ασπασία, Κουτσούμπας Αντώνιος, Μανφρεντίνι Σέλβα, Μαστράφη Έφη, Μαυροδής Θάνος, Παπινιάν Γεώργιος, Στεφανίδης Γιάννης, Τσαντίδης Αλέξανδρος, Τσεβρένης Ιωάννης, Τσοτανίδου-Κορωνάκη Ελένη, Χασάπη Χαρούλα, Χατζησάββας Παναγιώτης, Φερεστραουάρου Μίκη αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα έργα τους στην έκθεση που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό της πόλης στην πινακοθήκη έως τις 8 Μαρτίου.
 
Κρ. Σεργκενλίδης: «Στόχος της πινακοθήκης είναι η ανάδειξη και η ώθηση των Ξανθιωτών καλλιτεχνών»
«Είναι μια έκθεση στα πλαίσια ενός προγράμματος που αναλάβαμε φέτος στην πινακοθήκη και αφορά την ζωγραφική, την φωτογραφία, την γλυπτική και την αγιογραφία. Τώρα είμαστε στο τρίτο στάδιο την γλυπτική και το Πάσχα θα κλείσουμε τον κύκλο του προγράμματος με την αγιογραφία. Έχουμε καλέσει περίπου 20 ανθρώπους που ασχολούνται με την γλυπτική, από τους οποίους ανταποκρίθηκαν οι 17» αναφέρει στο «Ε» ο Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Κρυωνάς Σεργκενλίδης και συμπληρώνει «δεν υπήρχε κανένας περιορισμός σε ότι αφορά το υλικό το οποίο θα χρησιμοποιούσαν. Μπορεί να ήταν δηλαδή μάρμαρο, πηλός, σίδερο, trash art, αρκεί να μην ήταν χειροτέχνημα, αλλά να είναι ένα γλυπτό που θα μπορεί να το δει κανείς από 4 πλευρές».
Ο κ Σεργκενλίδης όμως μίλησε για την σημασία που έχει η ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνών για την προώθηση του πολιτισμού του τόπου.
«Ο πολιτισμός προχωράει μόνο όταν υπάρχουν δημιουργοί. Και προχωράει ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει παραγωγή έργων με την έννοια της πνευματικής και πολιτιστικής παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο δίνεται ώθηση και στα νέα παιδιά να ασχοληθούν. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ήταν διστακτικοί. Στόχος είναι να προβάλλουμε και τους πιο αρχάριους για να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και έτσι η πόλη θα αποκτήσει και άλλον έναν Παυλίδη και άλλον έναν Μενεσίδη και θα έχουμε πάντοτε να αφήσουμε στους μεταγενέστερους μια παρακαταθήκη και από έργα και από τον τρόπο που δρούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μνημόσυνο για τους ιδρυτές και ευεργέτες του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Η τελετή μνημοσύνου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2024, στις 10:00, στον Ιε…