Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Στην τελική ευθεία για τον… τελικό

Skoda Ξάνθη: Στην τελική ευθεία για τον… τελικό

0
paiktes close
 

Χωρίς τρεις παίκτες ετοιμάζεται για το σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στην Καλλονή

 

Νικητής σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποδοσφαίρου ο Ξανθιώτης Χρήστος Πασχαλάκης

 
 
Κάτω από ψιλόβροχο έγινε μέρος της χθεσινή απογευματινής προπόνησης της Skoda Ξάνθη, χωρίς ωστόσο να εμποδίσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να ανεβάσουν ρυθμούς ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα.
Η ξανθιώτικη ομάδα υποδέχεται αύριο την ΑΕΛ Καλλονής σε μία αναμέτρηση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο αντίπαλοι «καίγονται» για βαθμούς, ειδικότερα η Ξάνθη που έχει να «γευτεί» τη νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές! Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών εξάλλου έχουν φέρει την ομάδα της πόλης μας μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από την «επικίνδυνη» ζώνη κι έτσι ενδεχόμενη νίκη θα επιτρέψει στην Ξάνθη να πάρει βαθμολογική «ανάσα» και να απομακρυνθεί από τα… ζόρια. Γι’ αυτό το λόγο το αυριανό ματς έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «τελικός», καθώς σε περίπτωση που δεν καταφέρει η Ξάνθη να πάρει τη νίκη θα αρχίσει να μη νιώθει καθόλου… άνετα για τη συνέχεια.
 
Δεν υπολογίζει σε τρεις ο Κεχαγιάς
 Χωρίς τρεις παίκτες καταστρώνει τα πλάνα του ο Νίκος Κεχαγιάς καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κώστα Φλίσκα (αντίκρισε κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο ματς), ενώ τραυματίες παραμένουν οι Δημήτρης Κομεσίδης – Κάρλος Κάλβο που και χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Αμφότεροι δεν προπονήθηκαν με τους συμπαίκτες τους όλη την εβδομάδα που μας πέρασε κι έτσι θεωρείται απίθανο να συμπεριληφθούν στην αποστολή για το ματς με τους νησιώτες.
Οι ποδοσφαιριστές της Skoda θα κάνουν σήμερα το πρωί το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή για το αυριανό ματς με την Καλλονή, που θα αποσυρθεί για τις τελευταίες οδηγίες. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι προγραμματισμένος για τις 15:00.
 
Η ονειρεμένη εβδομάδα του Χρήστου Πασχαλάκη
 Ονειρεμένη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τον 19χρονο (γεν. 01/02/1995) ποδοσφαιριστή της Ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη, Χρήστο Πασχαλάκη. Ο νεαρός Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής, προκρίθηκε μέσω του διαγωνισμού «Nike Chance» που υποστηρίζεται από τη γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών στον ελληνικό τελικό, εκεί όπου την περασμένη Δευτέρα αναδείχθηκε νικητής και θα συνεχίσει τις δοκιμές στην Αγγλία!
Ο διαγωνισμός «The Chance» (η ευκαιρία) της Nike είναι μια διεθνής αναζήτηση ταλέντων, η οποία παρέχει σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να βελτιώσουν τον τρόπο που παίζουν.
Η παραπάνω διοργάνωση – στο ελληνικό της σκέλος – αφορά νεαρούς παίκτες απ’ όλες τις ομάδες της Ελλάδας οι οποίοι δηλώνουν συμμετοχή στα «trials» (δοκιμές) που πραγματοποιούν και μέσα από τεστ αντοχής, δύναμης, ευελιξίας κ.α. φτάνουν στον τελικό, εκεί όπου ο Πασχαλάκης θριάμβευσε με αποτέλεσμα να στεφθεί νικητής στην Ελλάδα ανάμεσα σε 43 νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Οι δοκιμές έγιναν στην Αθήνα υπό την επίβλεψη επαγγελματιών προπονητών, γυμναστών κ.λ.π.
Η συνέχεια για τον παίκτη της Ομάδας Νέων της Skoda έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο, στο «Nike Chance Global Showcase» που θα γίνει στο Λονδίνο, όπου 60 διαγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο του τουρνουά, το “Grand Prize”, κατά τη διάρκεια ενός σπέσιαλ προπονητικού προγράμματος στη Nike Academy.
 
Προβιβασμός στην επαγγελματική ομάδα
 Δεν ήταν μόνο η σπουδαία διάκριση που έκανε «ονειρεμένη» την εβδομάδα που μας πέρασε για τον Χρήστο Πασχαλάκη. Ο 19χρονος αριστερός χαφ, που πριν λίγο καιρό υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Skoda Ξάνθη, κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στις προπονήσεις της «μεγάλης» ομάδας από το Νίκο Κεχαγιά και δεν αποκλείεται να τον δούμε να αγωνίζεται σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια της Super League, εάν κι εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι απαιτήσεις των αγώνων που βρίσκονται στο πρόγραμμα.
 
 SUPER LEAGUE
 
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Skoda Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)
17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (NS1)
19.30: Ολυμπιακός – Πλατανιάς (NS2)
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)
17.15: Άρης – Βέροια (NS2)
17.15: Παναιτωλικός – Απόλλων (NS7)
17.15: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (NS4)
19.30: Πανθρακικός – Παναθηναϊκός (NS1)
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014
19.30: Εργοτέλης – Ο.Φ.Η. (NS1)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 68
2. Π.Α.Ο.Κ. 51
3. Ατρόμητος Αθ. 49
4. Παναθηναϊκός 43
5. Αστέρας Τρίπολης 42
6. Πανθρακικός 34
7. ΠΑΣ Γιάννινα 32
8. Παναιτωλικός 31
9. Εργοτέλης 30
10. Ο.Φ.Η. 30
11. ΑΕΛ Καλλονής 29
12. Skoda Ξάνθη 26
13. Απόλλων Σμ. 25
14. Λεβαδειακός 24
15. Πανιώνιος 24
16. Πλατανιάς 22
17. Βέροια 19
18. Άρης 17
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…