Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για Ολυμπιακό

Skoda Ξάνθη: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για Ολυμπιακό

0
skoda oly
 

Απουσίες αλλά και επιστροφές στην άμυνα για Μάουρερ

 

Την Κυριακή στις 19:30 η αναμέτρηση – αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

 
 
Σήμερα το μεσημέρι (15:00) θα ολοκληρώσει η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό ενώ αύριο (Σάββατο) θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τους αγώνες και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο του Αθλ. Κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια.
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά «περίεργη» με το θέμα που προέκυψε με τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, όμως αυτό δεν επηρέασε κατά πολύ τους παίκτες της επαγγελματικής ομάδας που παρέμειναν συγκεντρωμένοι στον επόμενο αγώνα. Ο Ράινερ Μάουρερ δούλεψε με το επιτελείο και τους παίκτες σε υψηλούς ρυθμούς, με διπλές προπονήσεις για ένα διήμερο (Τετάρτη-Πέμπτη), ενώ στο χθεσινό πρόγραμμα εκτός τις καθιερωμένες ασκήσεις τεχνικής, υπήρξαν και ασκήσεις τακτικής με ή χωρίς μπάλα και το πρόγραμμα έκλεισε με τα παιχνίδια αυξημένης έντασης σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.
 
Υπολογίζει σε Χοσέμι – Κομεσίδη ο Μάουρερ
 Με απουσίες αλλά και επιστροφές – κυρίως στην αμυντική διάταξη – καταστρώνει τα πλάνα του ο Γερμανός τεχνικός της Skoda.
Μία είναι η απουσία που προβληματίζει τον Μάουρερ καθώς από τον κυριακάτικο αγώνα θα λείπει ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες, ο Δήμος Μπαξεβανίδης που είναι τιμωρημένος (4 κίτρινες). Αμφίβολος για την αναμέτρηση είναι και ο Μουκάνα Παΐτο με τον Μοζαμβικανό όμως να αναμένεται να τεθεί σήμερα στη διάθεση του Μάουρερ ο οποίος θα τσεκάρει και την αγωνιστική του κατάσταση.
Οι επιστροφές αφορούν τους δύο τραυματίες Χοσέμι και Κομεσίδη οι οποίοι συμμετέχουν εδώ και καιρό στις ομαδικές προπονήσεις και υπολογίζονται για το παιχνίδι της Κυριακής. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Χοσέμι στο αρχικό σχήμα (αντί του Βάλλα) ως ¨παρτενέρ¨ του Γούτα, ενώ σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Παΐτο, τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Κομεσίδης, με τον Μπέρτο να παραμένει δεξιά. Στη μεσαία γραμμή οι Ντε Γκούζμαν – Φλίσκας (ή Γκαρσία) θα έχουν το ρόλο ¨κόφτη¨ και ο Μάνταλος αυτόν του οργανωτή, ενώ στην επίθεση ο Σολάρι θα είναι πλαισιωμένος από τους Σολτάνι και Κάλβο. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Τριάδης
 
Παραμένει ο Παρασκευάς στην Ομάδα Νέων – σήμερα η απάντηση από Λάσπατζη
 Την πόρτα της επιστροφής στη Skoda Ξάνθη που άφησε ανοιχτή ο Χρ. Πανόπουλος στους δύο παίκτες οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με τον Πράνιτς ήδη πέρασε ο Γιάννης Παρασκευάς, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί θα πρέπει να έχει αποφασίσει και ο Στέλιος Λάσπατζης.
Ο Αλεξανδρουπολίτης στην καταγωγή Γιάννης Παρασκευάς επέστρεψε έτσι στην «οικογένεια» της Skoda Ξάνθη, ενώ αντίθετα, σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση με τον αρχηγό της Ομάδας Νέων (Κ20), Στέλιο Λάσπατζη (κατάγεται από τον Ξεριά Καβάλας).
Οι δύο παραπάνω ήταν οι παίκτες που φωτογραφήθηκαν με τον Πράνιτς του Παναθηναϊκού, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στους φιλάθλους και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους από την ομάδα, όμως τελικά η ΠΑΕ έδωσε τη 2η ευκαιρία, γεγονός στο οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά ο Γιάννης Παρασκευάς.
«Παραμένω στην πόλη και την ομάδα της καρδιάς μου. Δεν έφυγα ποτέ. Ευχαριστώ την πόλη και την ομάδα της Ξάνθης για την στήριξη και την αγάπη που μου έδειξαν». Ήταν το σχόλιο του 19χρονου Εβρίτη παίκτη σχετικά με την επιστροφή του.
Έτσι με δεδομένη την ανακοίνωση της Skoda, γίνεται αντιληπτό ότι ο Γιάννης Παρασκευάς θα συνεχίσει να αποτελεί στέλεχός της, καθώς δεν έχει καμία πρόθεση να αναζητήσει την τύχη του σε άλλη ομάδα.
Λίγο πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα με τον Στέλιο Λάσπατζη, που ήταν μέχρι τις αρχές της εβδομάδας αρχηγός της ομάδας. Ο 20χρονος παίκτης έχει το δελτίο στα χέρια του και βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα, είτε να το επιστρέψει μέχρι σήμερα το πρωί και να μείνει στην ξανθιώτικη ομάδα, ή να ψάξει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Πάντως, στην Skoda Ξάνθη δεν προδικάζουν τίποτα και θα περιμένουν μέχρι και το πρωί της Παρασκευής, οπότε και εκπνέει η 48ωρη προθεσμία, για να δουν τις προθέσεις του, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφής, αν και το κλίμα δεν είναι καλό προς το πρόσωπό του μετά τις (κατά τ’ άλλα έντιμες και ειλικρινείς) δηλώσεις που έκανε και ξεκαθάρισε πως «Ήμουν και είμαι Παναθηναϊκός».
 
SUPER LEAGUE
 
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014
15.00: ΑΕΛ Καλλονής – Απόλλων Σμ. (NS2)
17.15: Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)
19.30: Παναθηναϊκός – Πλατανιάς (NS2)
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014
15.00: Λεβαδειακός – Άρης (NS2)
17.15: Αστέρας Τρίπολης – Ο.Φ.Η. (NS7)
17.15: Π.Α.Ο.Κ. – Βέροια (NS2)
17.15: Πανθρακικός – Πανιώνιος (NS4)
19.30: Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός (NS1)
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
17.15: Εργοτέλης – Παναιτωλικός (NS1)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 56
2. Π.Α.Ο.Κ. 45
3. Ατρόμητος Αθ. 37
4. Παναθηναϊκός 36
5. Αστέρας Τρίπολης 35
6. Παναιτωλικός 27
7. Πανθρακικός 27
8. Skoda Ξάνθη 25
9. Ο.Φ.Η. 25
10. ΑΕΛ Καλλονής 25
11. Πανιώνιος 24
12. ΠΑΣ Γιάννινα 23
13. Εργοτέλης 21
14. Απόλλων Σμ. 20
15. Λεβαδειακός 20
16. Πλατανιάς 19
17. Βέροια 18
18. Άρης 12
 
 
Σήμερα κόβουν την βασιλόπιτα οι «Ακρίτες»
 
Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσει σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ ο σύλλογος φιλάθλων ΠΑΕ Skoda Ξάνθη «Οι Ακρίτες». Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:30 στο εστιατόριο «Ξανθίππη» (1ο χλμ. Ξάνθης – Σταυρούπολης) ενώ το Δ.Σ. των «Ακριτών» καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παρευρεθούν στην εορταστική εκδήλωση.
 
Δημήτρης Καλτέκης
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …