Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ένα Ξανθιώτικο «μήλο» στην Apple

Ένα Ξανθιώτικο «μήλο» στην Apple

0
 

 Ο Ξανθιώτης ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος ανάγκασε την Apple να εξαγοράσει την πατέντα του

 

Το SnappyCam κατέκτησε τις πρώτες θέσεις στις επί πληρωμή εφαρμογές του App Store

 
 
«Shootαρε» και κέρδισε την Apple o ξανθιώτης ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος ανάγκασε την μεγάλη πολυεθνική να εξαγοράσει την πατέντα του, πωλώντας μια εφαρμογή που δημιούργησε ο ίδιος. 
 
Τι είναι το SnappyCam
Η εφαρμογή SnappyCam επιτρέπει στον χρήστη να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατον με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου. Χάρη στις δυνατότητες της εφαρμογής το SnappyCam «σκαρφάλωσε» γρήγορα στην πρώτη θέση στις επί πληρωμή εφαρμογές του App Store σε 15 χώρες, ενώ ήταν στην πρώτη δεκάδα σε 60.
 
Ποιος είναι ο Jpap
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος γεννήθηκε στη Μελβούρνη. O πατέρας του Πολύβιος κατάγεται από το Μελιγαλά Μεσσηνίας, ενώ η μητέρα του από την Ξάνθη. Το μικρόβιο της τεχνολογίας, του το μετέδωσε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός και από μικρός συνήθιζε να περνά αρκετές ώρες στον υπολογιστή του πατέρα του. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Επικοινωνία και Computer Science και η διατριβή του με θέμα τις ταχύτητες που μπορούσε να αγγίξει το internet, είχε προκαλέσει αίσθηση στους πανεπιστημιακούς κύκλους, αλλά και να συμπεριληφθεί στις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της χρονιάς από την εφημερίδα The Age, σε ηλικία 29 ετών. Ο Δρ. Παπανδριόπουλος δημιούργησε μια τεχνολογία που αντιμετωπίζει με έξυπνους μαθηματικούς αλγόριθμους το πρόβλημα των παρεμβολών, πολλαπλασιάζοντας την εφικτή ταχύτητα πρόσβασης. Στη συνέχεια βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου δημιούργησε την εταιρεία του.  
Το επώνυμο του ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους Αυστραλούς στην προφορά του και όλοι τον αποκαλούν Jpap,  άλλωστε και το site του είναι το www.jpap.org.
 
Ελληνική σφραγίδα στο επόμενο iPhone
Η Apple  εξαγόρασε την εταιρεία SnappyLabs του κ. Παπανδριόπουλου και πλέον μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές το SnappyCam  «κατέβηκε» από το App Store με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στο επόμενο μοντέλο iPhone. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ του Γιάννη Παπανδριόπουλου και της Apple δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ το ενδιαφέρον είναι υψηλό για το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει η Start up επιχείρηση που δημιουργήθηκε μόλις πριν 3 χρόνια.
 
Επιμέλεια: Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βράβευση για την ξανθιώτικη επιχείρηση Apostolos Papadopoulos Meat Company στα Meat Awards

Τα Meat Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την εταιρεία BOUSSIAS και στόχ…