Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Να δουν «λευκή εβδομάδα» ζητούν οι ξενοδόχοι

Να δουν «λευκή εβδομάδα» ζητούν οι ξενοδόχοι

0
ski
 

 Η κυβέρνηση συζητά για την θέσπιση μιας ακόμη περιόδου διακοπών για τα σχολεία

 

Τα χειμερινά σπορ θα ενταχθούν στην μαθητική πραγματικότητα αν καθιερωθεί ο Ευρωπαϊκός θεσμός και στην χώρα μας

 
 
Τα βουνά αναμένεται να παίρνουν οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, δίνοντας χαρά σε όσους απασχολούνται στο χειμερινό τουρισμό, εάν εν τέλει ψηφιστεί και καθιερωθεί ο ευρωπαϊκός θεσμός της «Λευκής Εβδομάδας». Η εν λόγω πρόταση συζητείται
 
Τι είναι η Λευκή Εβδομάδα
Η «Λευκή Εβδομάδα» είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός που έχει καθιερωθεί στις βόρειες κυρίως χώρες και προβλέπει τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων για 4 έως 5 ημέρες, προκειμένου οι μαθητές όλων των τάξεων να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα χειμερινά σπορ.
Ειδικότερα για την χώρα μας, η ιδέα περιλαμβάνει την διακοπή της λειτουργίας των σχολείων για 4 έως 5 ημέρες στο διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, με σκοπό την διοργάνωση εκδρομών σε χειμερινούς προορισμούς με χιονοδρομικά κέντρα.
 
Το υπουργείο Παιδείας έχει τον τελευταίο λόγο
Η πρόταση να ενσωματωθεί ο θεσμός στην σχολική πραγματικότητα της χώρας μας κατατέθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στην πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με επίκεντρο τον τουρισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η συγκεκριμένη πρόταση που είχε πρωτοπέσει στο τραπέζι το 2010, αντιμετωπίστηκε θετικά, επί της αρχής, από την κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν τη φάση, τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίησή της, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.
Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.
Μεταξύ άλλων, η ΠΟΞ κατέθεσε μια ολοκληρωμένη προκειμένου να υλοποιηθεί η εν λόγο πρόταση, η οποία θα δώσει μια ανάσα στους ξενοδόχους των ορεινών και ήμι-ορεινών περιοχών. Ειδικότερα, προτείνει να υπάρξει μια δελεαστική τιμολογιακή πολιτική από τα Μέλη της Π.Ο.Ξ. (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά εντός του δωματίου των γονέων ή/και έκπτωση έως και 50% σε ξεχωριστό δωμάτιο), η οποία θα συνδυαστεί με ενημερωτική καμπάνια από το Υπουργείο Τουρισμού. Όπως υπογραμμίζει η ομοσπονδία, σε περίπτωση που τίθεται «ζήτημα απώλειας διδακτικών ωρών, τούτες κάλλιστα θα μπορούσαν να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων που αριθμούνται σε πέντε στη διάρκεια του διδακτικού έτους, είτε με την επίσπευση της έναρξης της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες, συνδυαστικά με την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες, είτε με συνδυασμό των ανωτέρω». Τέλος, σημειώνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει αν υπάρξει μια επαφή των μαθητών με την πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομιά του τόπου τους.
 
Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση
Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης, Σάββα Μελισσόπουλο, μας επιβεβαιώθηκε ότι ακόμη δεν έχει αποσταλεί στις διευθύνσεις κάποια επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα, ο κ. Μελισσόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μορφή θα έχει αν τελικά ψηφιστεί, καθώς στο εξωτερικό συναντάται σε διάφορες εκδοχές.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…