230 γρ. βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι, κομμένη σε μικρά κομμάτια
60 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
300 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Απλώνουμε τα αμύγδαλα φιλέ σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και, μόλις κάψει, ψήνουμε τα αμύγδαλα για περίπου 8 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη βασιλόπιτα και τη ραντίζουμε με το ποτό. Ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να βραχεί καλά και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ποτίσει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε ξανά με το χέρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα και πλάθουμε μικρά τρουφάκια. Τα περνάμε από το αμύγδαλο φιλέ πιέζοντάς τα μέσα ώστε να καλυφθούν από το αμύγδαλο σφαιρικά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν πριν σερβίρουμε.