Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επικίνδυνο το ψάρεμα σε θολό…τοπίο!

Επικίνδυνο το ψάρεμα σε θολό…τοπίο!

0
limani avdira
 

Δεν έβλεπε την μύτη του όμως μπήκε για ψάρεμα ερασιτέχνης από τα Άβδηρα.Έχασε τοn προσανατολισμό του και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι

 
 Τον έσωσαν οι συνάδελφοί του γιατί το σκάφος του Λιμενικού δεν είχε ραντάρ!
 
 
 
Πήγε να ψαρέψει σε θολό…τοπίο και τον κατάπιε η ομίχλη! Ευτυχώς η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος χάρη στην βοήθεια δύο συναδέλφων του ψαράδων που τον εντόπισαν και τον οδήγησαν στο λιμάνι!
 
Δεν έβλεπε την μύτη του όμως μπήκε για ψάρεμα…
Μεγάλη ήταν η αποκοτιά ερασιτέχνη ψαρά των Αβδήρων, ο οποίος την Πέμπτη το μεσημέρι παρότι δεν έβλεπε τη μύτη του από την πυκνή ομίχλη που σκέπαζε όλη την παραλιακή ζώνη των Αβδήρων, είχε μικρή βάρκα και δεν ήταν έστω εφοδιασμένος με ένα GPS, βγήκε για ψάρεμα. Και καλά βγήκε γιατί ο καιρός ήταν καλός, μόλις 3 – 4 μποφόρ, δεν συνυπολόγισε όμως ότι θα’ χανε το δρόμο προς το Αλιευτικό Καταφύγιο των Αβδήρων όπου έχει δεμένη την βάρκα του. Όταν διαπίστωσε ότι έχει χαθεί ειδοποίησε ο ίδιος από το κινητό του τηλέφωνο τις Λιμενικές Αρχές.
 
Έχασε τον προσανατολισμό του και ειδοποίησε το Λιμενικό
Όπως μας πληροφόρησε ο Λιμενάρχης του Λάγος κ. Απόστολος Κυλίτσης ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων ειδοποιήθηκε στις 15.02 για αποπροσανατολισμό ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους με τα χαρακτηριστικά «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»Λ.Λ. 1755 το οποίο δεν μπορεί να προσεγγίσει στο λιμάνι Άμεσα επικοινώνησαν με τον καπετάνιο που ήταν μόνος του στο σκάφος και του δόθηκαν οδηγίες πώς να αγκυροβολήσει ενώ του ζήτησαν να προσπαθήσει να δώσει κάποιες πληροφορίες για το στίγμα του ώστε να μπορέσουν να τον προσεγγίσουν άλλα σκάφη που στο μεταξύ είχαν βγει προς αναζήτησή σου. Ο κ. Κυλίτσης ενημέρωσε και τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Σημειωτέον ότι του είχαν τελειώσει τα καύσιμα και αν τον έπιανε η νύχτα και λίγο αν επιδεινώνονταν οι καιρικές συνθήκες θα υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την ζωή του. Όπως επισημαίνει ο κ. Κυλίτσης: «Θα πρέπει οι αλιείς να είναι προσεκτικοί και να μην υπερτιμούν τις δυνατότητές τους…».  
 
Τον έσωσαν οι συνάδελφοί του γιατί το σκάφος του Λιμενικού δεν είχε ραντάρ!
Προς αναζήτησή του προσέτρεξαν δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη εφοδιασμένα με ραντάρ. Ο λόγος που δεν κινητοποιήθηκε το σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων ήταν ότι δεν είναι εφοδιασμένο με ραντάρ (!) και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο ένας από τους δύο που βγήκαν προς αναζήτηση και τελικά βοήθησαν τον… αποπροσανατολισμένο καπετάνιο να προσαράξει με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο των Αβδήρων είναι ο πρόεδρος των Αλιέων Αβδήρων κ. Κώστας Τσολάκης. Όπως μας πληροφόρησε οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες λόγω της ομίχλης και ότι με το δικό του σκάφος και με το «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» Ν.Λ. 891 του συναδέλφου του κ. Τοκακλή και στο οποίο επέβαινε άνδρας του Λιμεναρχείου βρήκαν το «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στην περιοχή του Αι Γιάννη. Ο ερασιτέχνης ψαράς που κατάγεται από τα Άβδηρα ήταν εμφανώς φοβισμένος αλλά καλά στην υγεία του.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…