Σχόλια 28/1/14

0
pavlidis 31 -empros
Ο «υδράργυρος» κατέληξε «πίτα γύρος»;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Χειμώνας με τα όλα του τώρα
Χιόνια στα ορεινά, βροχή (χιονόνερο) στα πεδινά, αέρας παγωμένος, χαμηλές θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν. Τώρα, ναι, βιώνουμε τον χειμώνα με τα όλα του.
Μάλιστα στην περιοχή του Εχίνου το χιόνι ήταν αρκετό, ενώ πιο πάνω η κατάσταση απαιτούσε προσοχή και για τους άπειρους και αλυσίδες.
Μετά τις ωραίες Αλκυονίδες ημέρες, το τέλος του Γενάρη μας επεφύλασσε επαφή με τη χειμωνιάτικη πραγματικότητα.
«Ε»


 
Το θέμα υδραργύρου
 Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο υδράργυρος είναι ένα πολύ επικίνδυνο μετάλλευμα σε υγρή κατάσταση και πως μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους υπό ορισμένες συνθήκες.
Αυτό λοιπόν το υλικό, ήταν δημόσια εκτεθειμένο, για την ακρίβεια χυμένο στο πεζοδρόμιο, επί ημέρες!
Περνούσαν άνθρωποι από κει, μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένοι που το πατούσαν και το μετέφεραν ενδεχομένως και στα σπίτια τους.
Σίγουρα κάποιος ή κάποιοι ευθύνονται για το θέμα και την έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης του ζητήματος. Αυτή η στάση αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος αυτός ή αυτοί, ελάχιστα σέβονται τους Ξανθιώτες που εκτέθηκαν στον σοβαρό αυτόν κίνδυνο εξαιτίας δικής τους αμέλειας ή αδιαφορίας.
Και ως έχοντες την ευθύνη θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της πράξεως τους.
«Ε»


 
Οι μανδαρίνοι των υπουργείων φταίνε
 Κατά καιρούς, εμείς που ζούμε στην επαρχία, οργισμένοι από την γραφειοκρατία που συναντάμε στις υπηρεσίες του δημοσίου, στρεφόμαστε κατά των υπαλλήλων. Τις περισσότερες φορές οι ευθύνες επιμερίζονται στους μανδαρίνους της κεντρικής διοίκησης, δηλαδή τα υπουργεία.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι που φτιάχνουν το νομοθετικό πλαίσιο, που εισηγούνται στους υπουργούς και που βέβαια όλα τα βλέπουν μέσα από τα υπουργεία τους, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας της αγοράς. Η οποία αγορά στη συνέχεια «πληρώνει» τις παράλογες ιδέες, ενίοτε και ηλίθιες, για να μην κρυβόμαστε. Και καλούνται στη συνέχεια οι κατά τόπους υπάλληλοι να υλοποιήσουν ημιτελείς, ατελείς ή βλακώδεις αποφάσεις που απέχουν παρασάγγας από την καθημερινή πραγματικότητα.
«Ε»


 
Πώς μας βλέπουν
 Οι ξένες πρεσβείες που βρίσκονται στη χώρα μας, όλες σχεδόν, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την «απόδραση» Ξηρού. Και όλες καταλήγουν στο καθόλου τιμητικό συμπέρασμα για το «διαλυμένο κράτος» που υπάρχει στη χώρα μας.
Δυστυχώς δεν είναι πλέον μόνον αυτοί. Το ζούμε κι εμείς, ο λαός, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες αυτό. Την έννοια «διαλυμένο κράτος» τη ζει στο πετσί του ο συναλλασσόμενος με οδυνηρό μάλιστα τρόπο.
Γι’ αυτό δεν εκπλησσόμεθα. Αλλά βέβαια, απορούμε για την αδιάφορη έως αναίσθητη αντιμετώπιση του φαινομένου από την κυβέρνηση. Τους ικανοποιεί να ηγούνται ενός διαλυμένου κράτους; Ή μήπως από λόγους ενοχής διότι δικό τους προϊόν είναι επί σειρά ετών αυτή η διάλυση;
«Ε»


 
Επίσημα ο Παυλίδης
 Με το γαλάζιο χρίσμα σχεδόν επίσημα, επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα του Γιώργου Παυλίδη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Για τη Ν.Δ. το εκλογικό τοπίο στις Περιφέρειες έχει καθαρίσει πλέον και οι υποψήφιοι έχουν ορισθεί ποιοι θα είναι για να ετοιμαστούν για τον δύσκολο αγώνα τους.
Έτσι, μετά τη σίγουρη υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, έχουμε αυτή του Παυλίδη. Αναμένεται ακόμη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ (άγνωστο ποιος θα είναι), του ΚΚΕ σίγουρα και των Οικολόγων, ενώ όπως δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ψηφοδέλτιο στην Περιφέρειά μας θα κατεβάσει και η Χρυσή Αυγή.’
«Ε»


 
Ο Ιβάν και το «κόκκινο σπίτι» της Θεσσαλονίκης
 Ακάθεκτος συνεχίζει τις επενδύσεις σε ακίνητα και επιχειρήσεις, στη βόρεια Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Τελευταίο του απόκτημα το γνωστό «κόκκινο σπίτι» στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία, στην καρδιά της πόλης.
Το κτίριο πέρασε στα χέρια του ομογενούς επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εδώ και μερικές ημέρες, με αντίτιμο 4 εκ. ευρώ.
Το ποσό είναι μικρό, αν σκεφτεί κανείς τη θέση του κτιρίου, ωστόσο ο Ιβάν θα πρέπει να βάλει αρκετά επιπλέον εκατομμύρια για να το αναστηλώσει καθώς είναι χρόνια εγκαταλελειμμένο.
Ο Ιβάν Σαββίδης χτίζει σιγά σιγά μια αυτοκρατορία στη βόρεια Ελλάδα και ετοιμάζει το παλάτι του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.


 
Κάνε κι εσύ ένα κόμμα, μπορείς!
 Το δικό τους κόμμα ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου, με σκοπό να κατέλθουν στις ευρωεκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο. Οι κτηνοτρόφοι ανακοίνωσαν και επίσημα την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές επισημαίνοντας ξεκάθαρα ότι ο στόχος τους είναι η προάσπιση των συμφερόντων τους, καθώς οι προσπάθειές τους να επιλύσουν τα προβλήματά τους στο εσωτερικό απευθυνόμενοι στους αρμόδιους δεν είχαν αποτέλεσμα.
Αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους: “Έφτασε η ώρα να παλέψουμε και εμείς οι άνθρωποι της παραγωγής πολιτικά, εφόσον δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή για το μέλλον μας. Δεν θα αφήσουμε πια να αποφασίζουν άλλοι για τη μοίρα μας και την πορεία μας. Προσκαλούμε στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες πολίτες που εκτιμούν τον αγώνα μας και μοιράζονται μαζί μας αυτό το άδικο καθεστώς της γραφειοκρατίας, της αβάσταχτης φορολογίας, της ανύπαρκτης υγείας και παιδείας, της μείωσης των εισοδημάτων, της τιμωρίας των ενεργών και παραγωγικών ανθρώπων και του ξεπουλήματος της αξιοπρέπειας της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών…”.
Αν η κάθε επαγγελματική ομάδα ακολουθήσει το σκεπτικό των κτηνοτρόφων, μπορεί και να φτάσουμε ως τις ευρωεκλογές με δεκάδες κόμματα. Θα τους τρελάνουμε εκεί στην ευρωβουλή με τα κόμματα των κομμωτών, των ηλεκτροσυγκολλητών, των περιπτεράδων κ.λπ.


 
Θα’ ναι τυχερός και στην πίτα …του δήμου;
 Βρήκε το φλουρί ή μάλλον την χρυσή λίρα στην πίτα του ΤΕΕ ο Χρίστος Πούλιος. Και καθότι υποψήφιος δήμαρχος όλοι έκαναν το συνειρμό μήπως αυτό είναι σημάδι ότι θα βρει και τη χρυσή λίρα της …πίτας του δήμου Ξάνθης στις επικείμενες εκλογές! Μέχρι και ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης τον συνεχάρη για την τύχη του (δεν ξέρουμε βέβαια αν του ευχήθηκε για την δεύτερη πίτα… αν και ο κ. Στυλιανίδης είναι large άνθρωπος!). Οι οιωνοί πάντως είναι καλοί για τον κ. Πούλιο! Έτσι εκτιμούν οι πολιτικοί οιωνοσκόποι!
Μ.Ξ.


 
Κάποιοι αθωώθηκαν…για τα πλαστά ένσημα
Συνεχίζονται τα δικαστήρια στην υπόθεση με τα πλαστά ένσημα των συνεταιριστικών εργοστασίων. Μαθαίνω όμως ότι πρόσφατα δύο δικαστικές αποφάσεις είναι αθωωτικές για αντίστοιχους που παραπέμφθηκαν.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι συλλήβδην όλοι ένοχοι γι αυτό καλό είναι να μην βιαζόμαστε να τους καταδικάσουμε…
Μ.Ξ.


 
«Φούσκωσε» ο Κόσυνθος
 Οι βροχοπτώσεις του σαββατοκύριακου είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού της πόλης χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές ή ατυχήματα. Μάλιστα, όποιος έτυχε να περάσει από τις γέφυρες του ποταμού, ένιωσε τον αέρα που ήταν ακόμη πιο δυνατός σε εκείνα τα σημεία.
Γ.Τ.


 
Χωρίς ρεύμα το πρωί της Κυριακής η Σαράντα Εκκλησιών
 Χωρίς ρεύμα έμειναν οι κάτοικοι της οδού Σαράντα Εκκλησιών το πρωί μιας από τις πιο κρύες Κυριακές αυτού του χρόνου. Τα συνεργεία του Δήμου, έπειτα από προειδοποίηση κόψανε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της Ξάνθης προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες. Ευτυχώς, για τους κατοίκους της οδού το ρεύμα συνδέθηκε λίγο μετά τη μια και μπόρεσαν να ανάψουν θέρμανση.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…