Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 12 εποχικές θέσεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης

12 εποχικές θέσεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης

0
 

Η προθεσμία υποβολή αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου

 
 
Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δώδεκα (12) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης.
 
Αναλυτικά οι θέσεις

Κωδικός θέσης          Υπηρεσία       Έδρα υπηρεσίας        Ειδικότητα     Διάρκεια

σύμβασης

101

Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης

Ξάνθη

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου(BOMAG Συμπιεστής Απορριμμάτων)

8 μήνες

102

Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης

Ξάνθη ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων

8 μήνες

 

103

Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης

Ξάνθη

ΥΕ Εργατών-τριών Καθαριότητας

8 μήνες

 
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου και Απόφοιτοι Λυκείου Υποχρεωτικής (ΥΕ)Δευτεροβάθμιας (ΔΕ)
Καταληκτική ημερομηνία:
31/01/2014
Τηλέφωνο:
2541077526
 

Μία θέση στη ΔΕΗ Ξάνθης

 

27 εποχικές προσλήψεις στη ΔΕΗ

 
Στην πρόσληψη 27 εποχικά εργαζομένων προχωρούν άμεσα επτά υπηρεσίες του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ΑΕ.
Συγκεκριμένα στη Λαμία θα προσληφθούν τρεις Ηλεκτροτεχνίτες και ένας υπάλληλος Γραφείου, ενώ στη Λιβαδειά τέσσερις και μία αντίστοιχα. Επίσης έχουν προκηρυχθεί στην Άμφισσα δύο θέσεις, στον Αχελώο δύο, στο Κιλκίς μία, στην Ξάνθη μία και στο Ηράκλειο εννέα.
 
ΔΕ Διοικητικού (υπάλληλος Γραφείου για την Ξάνθη
Στην Ξάνθη θα προληφθεί ένα διοικητικός υπάλληλος με σύμβαση 8μηνης διάρκειας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι στις 31 Ιανουαρίου
 
 

ΟΑΕΔ: 14.319 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΑΤΕΙ

 
Σε 14.319 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας που καταχωρήθηκαν στα κατά τόπους ΚΠΑ του ΟΑΕΔ. Προσφέρονται πολλές θέσεις εργασίας στην ειδικότητα του ψυχολόγου, καθώς ο αριθμός των θέσεων ανέρχεται σε 1.212. Εντυπωσιακός είναι αριθμός των θέσεων των κοινωνικών λειτουργών που ανέρχονται σε 3.228.
Εκτός όμως από τις πιο πάνω ειδικότητες ξεχωρίζουμε και τις 678 θέσεις των βρεφοκόμων πτυχιούχων τεχνολογικού τομέα. Αρκετές είναι και οι θέσεις των οικονομολόγων καθώς ανέρχονται σε 2.202 ενώ 1.271 είναι οι θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής.
 
Οι θέσεις
Όσοι δεν εντοπίσουν αρκετές θέσεις εργασίας στην ειδικότητά τους δεν θα πρέπει να απογοητεύονται γιατί όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ υπάρχουν 3.021 θέσεις ανά την Ελλάδα για υπαλλήλους γραφείου αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης υπάρχουν και 29 θέσεις πωλητών πτυχιούχων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ καθώς και 3 θέσεις υπαλλήλων υποδοχής. Όσον αφορά τα επαγγέλματα υγείας να αναφέρουμε ότι προσφέρονται 199 θέσεις στην ειδικότητα των Φυσικοθεραπευτών. Στην ειδικότητα “Νοσηλευτές και Μαίες ΑΕΙ” ο αριθμός των θέσεων φθάνει τις 177. 555 είναι οι θέσεις εργασίας για νοσηλευτές αποφοίτους τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Επίσης προσφέρονται 5 θέσεις οδοντιάτρων και 61 θέσεις για γιατρούς.
Στις πολυτεχνικές σχολές για τους πολιτικούς μηχανικούς υπάρχουν 7 προσφερόμενες θέσεις εργασίας ενώ αρκετά μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θέσεων για αρχιτέκτονες καθώς ανέρχεται σε 141. Σε ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους μηχανικούς προσφέρονται αντίστοιχα 46 και 63 θέσεις.
Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ αναφέροντας τον κωδικό της θέσης εργασίας γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει καλυφθεί.
 

Ειδικότητα

θέσεις

Κοινωνικοί λειτουργοί

3.228

Υπάλληλοι γραφείου

3.021

Οικονομολόγοι

2.202

Πληροφορική

1.271

Ψυχολόγοι

1.212

 
 

Από Μάιο το «πρώτο ένσημο»

 
Ξεκινά το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία»
Τον Μάιο θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» που φιλοδοξεί να δώσει σε 230 νέους έως 24 ετών μια ευκαιρία για μαθητεία, κατάρτιση, πιστοποίηση προϊόντων και διευκόλυνση για να αποκτήσουν το «πρώτο ένσημό τους». Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τους νέους σε χώρες με υψηλή ανεργία και χρηματοδοτείται με επιπλέον κονδύλια.
 
Αρχίζουν καριέρα
Με την εισαγωγή τους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αρχίζει η καριέρα στο Δημόσιο για 98 πτυχιούχους επιτυχόντες στον 23ο εισαγωγικό διαγωνισμό. Ήδη από τη φοίτησή τους θα έχουν μια αμοιβή και μετά την πρακτική άσκηση θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης. Μετά την κύρωση του πίνακα (ΦΕΚ 33/18-1-2014) αρχίζει η προετοιμασία υποψηφίων για τον 24ο διαγωνισμό που φυσιολογικά αναμένεται να ανακοινωθεί το καλοκαίρι.
 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι δέχεται υποψηφιότητες για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε 17 γνωστικά αντικείμενα – ερευνητικούς χώρους. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν σε ημερομηνία που θα οριστεί για συνέντευξη.
 
11 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΕΦΕ
Παρατείνει το «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» τις προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις εξωτερικών συνεργατών που έχει προκηρύξει. Στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών η προθεσμία για οκτώ θέσεις λήγει 24 Ιανουαρίου, ενώ για μια θέση στο έργο USEFIL υπάρχει περιθώριο έως 27 του ίδιου μήνα. Στο Ινστιτούτο Προηγμένων Υλικών οι αιτήσεις για δύο θέσεις λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου.
 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έως 31 Ιανουαρίου δέχεται η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αιτήσεις από Φυσικούς ή Ηλεκτρολόγους μηχανικούς για τη σύναψη σύμβασης έργου με αποκλειστικό αντικείμενο την εξέταση μελετών ραδιοεκπομπών σταθμών κεραιών.
 
 

30.000 θέσεις για άνεργους νέους μέσω του ΕΣΠΑ

 
Τα «ανοιχτά» προγράμματα
 
Πρόκειται για δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν περισσότερους από 30.000 άνεργους και υλοποιούνται μέσω διάφορων επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, ενώ απευθύνονται, κυρίως σε νέους που επιθυμούν ή να βρουν εργασία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 
Τα «ανοιχτά» προγράμματα είναι τα εξής:
 •Πρόγραμμα «Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας».
•Πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας».
•Πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών».
•«Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών».
•Τοπικά Σχέδια Δράσης για την απασχόληση.
13.989 προσλήψεις μέσω ΤΟΠΣΑ
Ισχυρό όπλο κατά της ανεργίας παραμένει το πρόγραμμα ΤοπΣΑ, το οποίο έχει ωφελήσει μέχρι σήμερα 8.367 άνεργους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ. Οι «ανοιχτές» θέσεις του προγράμματος αγγίζουν τις 13.989 και αφορούν τις Περιφέρειες: Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου.
 
Διαδικασία ένταξης
Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις υποβάλλουν τα Σχέδια Δράσης στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).
Οι περιοχές στις οποίες υλοποιούνται τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης, καθώς και οι τομείς παρέμβασης προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης. Οι Α.Σ. λειτουργούν με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε αυτές μπορούν να συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ενώ ο βαθμός επίτευξης του στόχου του κάθε Σχεδίου Δράσης αξιολογείται με βάση τον αριθμό των δημιουργούμενων νέων θέσεων απασχόλησης. Μετά από την αξιολόγηση και έγκριση των Σχεδίων Δράσης, οι άνεργοι παραπέμπονται στις Αναπτυξιακές Συμπράξεις από τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται απευθείας στις Α.Σ., έπειτα από πρόσκληση που αυτές δημοσιεύουν. Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις των οποίων τα σχέδια έχουν εγκριθεί παρατίθενται στο http://www.epanad.gov.gr, ενώ οι προσκλήσεις των Συμπράξεων προς τους ενδιαφερόμενους, με τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, και τα κριτήρια επιλογής, δημοσιεύονται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφίσες, ημερίδες ενημέρωσης κ.λπ. Ωστόσο, ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος διαφέρει για κάθε περιφέρεια, συνεπώς είναι απαραίτητη η απευθείας επικοινωνία με τη Σύμπραξη ή Συμπράξεις της περιοχής σας.
 
Οι «ευκαιρίες» στις Περιφέρειες
Στην Αττική οι διαδικασίες επιλογής των ωφελούμενων από τις ΑΣ βρίσκονται σε εξέλιξη και έως τώρα δεν έχουν ολοκληρωθεί σε κανένα σχέδιο. Έτσι, οι προσφερόμενες θέσεις για την πρωτεύουσα ανέρχονται σε 4.695. Στη Στερεά Ελλάδα δεν έχει καλυφθεί καμία θέση, καθώς τώρα ολοκληρώνονται οι επιλογές στα σχέδια. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 920 άτομα. Αντιθέτως, στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 5.110 άνεργοι. Στα Ιόνια Νησιά έχει ξεκινήσει μόνο ένα Σχέδιο από τα τέσσερα εγκεκριμένα, ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων φτάνει τα 380 άτομα.
 
Ποιους αφορά;
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, υπό προϋποθέσεις, νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών ή Πολυτεχνικών Σχολών) και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2011 έως 3.000 € από γεωργικές δραστηριότητες και έως 9.000€ από άλλες πηγές.
 
Πληροφορίες
Στην ιστοσελίδα www.epanad.gov.gr, καθώς στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών: www.eydamth.gr, http://www.pepdym.gr, www.thessalia.gr, www.stereaellada.gr, www.peproe.gr, www.dytikiellada.gr, www.peloponnisos.gr, www.pepionia.gr, www.pepattikis.gr, www.notioaigaio.gr.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…