Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θέλω πίσω τη δασκάλα μου!

Θέλω πίσω τη δασκάλα μου!

0
9dimotiko xanthis-web
 

 Έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς των μαθητών της Δ1 τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου για την απροειδοποίητη απομάκρυνση της δασκάλας

 

Μιλούν για αντιεκπαιδευτική απόφαση μετακίνησης. Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο Πέμπτη και Παρασκευή. Για διαδικασία βάσει νόμου μίλησε ο Α. Μάρκου

 
 
Ζήτημα έχει προκαλέσει στη Δ1 τάξη του 9ου δημοτικού σχολείου η απομάκρυνση της δασκάλας, στο μέσον σχεδόν της σχολικής χρονιάς. Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν οι γονείς 15 μαθητών στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για την απόφαση αυτή όταν συναντήθηκαν μαζί του, ενώ γονείς και κηδεμόνες και των 21 μαθητών του τμήματος δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Στο πλευρό τους στέκεται και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που με επιστολή του στη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας ζητά την επιστροφή της δασκάλας, η οποία, όπως αναφέρει, χαίρει της εμπιστοσύνης των γονέων του τμήματος. Οι τελευταίοι διαμαρτύρονται διότι, όπως επισημαίνουν, η απόφαση απομάκρυνσης είναι αντιπαιδαγωγική, καθώς διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές και ως εκ τούτου την ψυχική τους ηρεμία.
 
Α. Μάρκου: «δεν είχαμε διακριτική ευχέρεια να πράξουμε διαφορετικά»
Από την πλευρά του ο κ. Μάρκου, εξηγεί ότι μέχρι και την τελευταία εβδομάδα στο σχολείο δεν υπήρχε δάσκαλος αγγλικών. Όταν όμως η θέση καλύφθηκε, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου ήταν πλεονάζον κατά ένα άτομο. Με βάση όσα ορίζει ο νόμος, λοιπόν, μεταφέρθηκε η τελευταία τοποθετηθείσα δασκάλα –δηλαδή η δασκάλα του Δ1- οι οποία πλέον εκτελεί τα καθήκοντά της σε Άβδηρα και Μέλισσα, όπου υπήρχαν ελλείψεις. «Δεν έχω διακριτική ευχέρεια γι’ αυτή την απόφαση. Κινδυνεύω κι εγώ να διωχθώ πειθαρχικά αν δεν ακολουθήσω το νόμο. Δε γίνεται να πλεονάζει προσωπικό σε ένα σχολείο και στα άλλα να υπάρχουν ελλείψεις», σημειώνει ο κ. Μάρκου, που ενημέρωσε και τον περιφερειακό διευθυντή ΑΜΘ Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος τον καθοδήγησε να ακολουθήσει το νόμο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν έχουν άδικο οι γονείς να επικαλούνται το επιχείρημα ότι τα παιδιά συνήθισαν τη δασκάλα και σχολίασε: «κι εγώ σαν γονιός το ίδιο θα πίστευα, αλλά άλλο γονιός, άλλο διοίκηση κι εγώ είμαι υπηρεσιακός παράγων».
 
Κ. Φωτιάδης: «η τάξη έμεινε ‘ορφανή’ απροειδοποίητα»
Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης ανέφερε με τη σειρά του στο «Ε» ότι πράγματι διαταράσσεται η σχολική χρονιά για τους μαθητές, καθώς τώρα τα μαθήματα του κύριου κορμού καλούνται να τα κάνουν εκ περιτροπής στο τμήμα οι άλλοι δάσκαλοι. «Η τάξη έμεινε ‘ορφανή’, αλλά, όπως μας είπαν για να έρθει πίσω η δασκάλα πρέπει να επιλέξει να φύγει άλλος εκπαιδευτικός του σχολείου κι αυτό δε γίνεται», είπε ο κ. Φωτιάδης, που τόνισε ότι ιδιαίτερα ενόχλησε τους γονείς το γεγονός ότι η δασκάλα απομακρύνθηκε απροειδοποίητα.
Πάντως, τάχθηκε υπέρ της άποψης να μη συνεχιστεί η «αποχή» των παιδιών από το μάθημα, καθώς είναι εις βάρος τους.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …