Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-0

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 3-0

0
skoda platanias3
 

«Απότομη προσγείωση» στα Χανιά για την ξανθιώτικη ομάδα

 

Μέσα σε ένα 25λεπτο στο β’ ημίχρονο τα γκολ των γηπεδούχων

 
 
 
 Η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League ξεκίνησε από το Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων όπου ο Πλατανιάς υποδέχθηκε την Skoda Ξάνθη στο μεσημεριανό παιχνίδι του Σαββάτου. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές στις οποίες είχαν έναν βαθμό από την ισοπαλία με τον Ατρόμητο ενώ οι φιλοξενούμενοι για 5ο διαδοχικό παιχνίδι να συνεχίσουν να παίρνουν βαθμούς. Η επικράτηση των γηπεδούχων με 3-0 όμως έκοψε τα «φτερά» της ξανθιώτικης ομάδας που είχε ανοδική πορεία, ενώ αντίθετα έδωσε στους γηπεδούχους ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.
 
Με αρκετές αλλαγές η Skoda Ξάνθη
 Ο Ράινερ Μάουρερ που είχε αρκετές απουσίες για το παιχνίδι της Κρήτης, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην βασική του 11άδα συγκριτικά με τη νικηφόρα αναμέτρηση κόντρα στην Βέροια. Ο Παΐτο ήταν τιμωρημένος, ο Μαρίν ήταν εκτός αποστολής, ο Τριάδης στις αλλαγές και ο Χοσέμι ανέτοιμος. Έτσι οι παίκτες που παρέταξε ο Γερμανός τεχνικός στον αγωνιστικό χώρο ήταν οι Τσέμα (τέρμα) – Μπαξεβανίδης – Γούτας – Βάλλας – Μπέρτος στην άμυνα, Φλίσκας – Βασιλακάκης – Μάνταλος στη μεσαία γραμμή και οι Σολτάνι – Σολάρι – Κάλβο στην τριάδα της επίθεσης.
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Καμία ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες με τον Σολάρι στο 12’ να προσπαθεί ανεπιτυχώς να εκμεταλλευτεί το βεβιασμένο γύρισμα του Αγκιλέρα στον Γιωργαλλίδη ενώ λίγο αργότερα ο Τόρες έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Μπέλιτς και τον Κατάι να αλλάζουν θέσεις ενώ αντίθετα η ξανθιώτικη ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και μοιραία έμενε μακριά από την εστία του Γιωργαλλίδη, στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Στο 31’ ήρθε ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία για τη Skoda Ξάνθη με τον Σολάρι να αστοχεί από κοντά στην κεφαλιά που επιχείρησε, σε ένα πολύ φτωχό α’ ημίχρονο που χαρακτηρίστηκε από την νευρικότητα των δύο ομάδων και τα 63 λάθη συνολικά στο διάστημα αυτό ενώ η κατοχή ήταν μοιρασμένη (51%-49%).
Το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε με γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Μπέλιτς ανατράπηκε στο 46ο λεπτό από τον Βασιλακάκη και ο Γουνδουλάκης από τα 11 βήματα έκανε το 1-0 σε μία ιδανική έναρξη του β’ μέρους για τον Πλατανιά. Οι παίκτες του Ράινερ Μάουρερ στην συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα όμως η κεφαλιά του Βάλλα ήταν άστοχη και ο Μάνταλος δεν κατάφερε να σουτάρει από θέση βολής. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν απειλητικές στιγμές όμως στην τελική πάσα δεν είχαν καθαρό μυαλό. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στην συνέχεια για την Ξάνθη που δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Από μία εκτέλεση κόρνερ του Μπέλιτς από αριστερά ο Τέτε μέσα στην καρδιά της άμυνας πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 2-0. Στην συνέχεια ο Τόρες σημείωσε και τρίτο γκολ (71’) και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν πιο εύκολα απ’ ότι ίσως περίμεναν τους βαθμούς της νίκης, ενώ αντίθετα η ξανθιώτικη ομάδα έμεινε με μία κακή εμφάνιση, ενδεχομένως τη χειρότερη με τον Μάουρερ στον πάγκο.
Έτσι μετά από ένα καρέ αγώνων όπου η Skoda παρέμενε αήττητη, ήρθε η προχθεσινή ήττα για να την προσγειώσει απότομα, ενώ ακολουθούν δύο παιχνίδια μέχρι τη λήξη του Α΄ γύρου στο πρωτάθλημα.
* Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης (16ης), στο επόμενο φύλλο του «Ε».
 
Φάσεις – Γκολ
12’: Γύρισμα του Αγκιλέρα στον Γιωργαλλίδη, ο Σολάρι παραλίγο να κλέψει την μπάλα.
28’: Μακρινό άστοχο σουτ του Κάλβο.
31’: Σέντρα του Κάλβο κεφαλιά του Σολάρι πέρασε άουτ.
46’Α Ο Μπέλιτς ανατράπηκε από τον Βασιλακάκη και με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γουνδουλάκης έγινε το 1-0.
50’: Κόρνερ του Κάλβο κεφαλιά του Βάλλα άουτ.
52’: Ο Μάνταλος από κοντά δεν μπόρεσε να σουτάρει.
56’: Φάουλ του Μάνταλου αλλά η πρώτη κεφαλιά του Σολάρι στο δεύτερο δοκάρι πέρασε ανεκμετάλλευτη.
64’: Ο Κάται πήγε την μπάλα από τη γρήγορη εκτέλεση φάουλ όμως ο Τσέμα έσωσε την εστία του στο τετ α τετ.
65’: Κόρνερ του Μπέλιτς από αριστερά, ο Τέτε με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.
68’: Το γυριστό του Βασιλακάκη πέρασε άουτ.
71’: Σουτ του Κάται, απέκρουσε ο Τσέμα, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Τόρες με προβολή έκανε το 3-0.
88′: Καλό σουτ του Τριάδη μπλόκαρε ο Γιωργαλλίδης στη δεξιά γωνία του.
90′: Ο Μπέλιτς στο τετ α τετ έχασε την ευκαιρία.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας) – Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας)
Κίτρινες: 40’ Φλίσκας, 41’ Σολτάνι, 49’ Αγκιλέρα
 
Συνθέσεις
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες (84’ Δημήτρης), Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τέτε, Μπέλιτς, Τόρες (79’ Μπεριάν), Γουνδουλάκης (52’ Σιώπης), Κατάι.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας (68’ Ράνος), Βασιλακάκης, Κάλβο (51’ Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι (82’ Νάκας), Σολάρι.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …