Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

0
manitarosoupa
 
100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
800 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτι
2 μέτριες πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
200 ml λευκό ξηρό κρασί
750 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (ή νερό)
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός
½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, ρίχνουμε και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε κι αυτές 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ πριν προσθέσουμε το νερό και τον κόλιανδρο.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ρίχνουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Την ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και την μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και σε κάθε μερίδα βάζουμε από λίγο γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…