100 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
800 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτι
2 μέτριες πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
200 ml λευκό ξηρό κρασί
750 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (ή νερό)
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός
½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, ρίχνουμε και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε κι αυτές 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ πριν προσθέσουμε το νερό και τον κόλιανδρο.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ρίχνουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Την ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και την μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και σε κάθε μερίδα βάζουμε από λίγο γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.