Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Σαφάρι» της Εφορίας και της Αστυνομίας στα μαγαζιά

«Σαφάρι» της Εφορίας και της Αστυνομίας στα μαγαζιά

0
apodeixi
 

Η Εφορεία ελέγχει για αποδείξεις

 

Η Αστυνομία για το κάπνισμα

 
 
Δυο – δυο βγαίνουν «παγανιά» οι Εφοριακοί στα καταστήματα και ελέγχουν ένα – ένα τα τραπέζια στα μαγαζιά για αποδείξεις και τον καταστηματάρχη αν απέδωσε τον ΦΠΑ. Δυο – δυο και οι αστυνομικοί που ελέγχουν για το τσιγάρο. «Χτυποκάρδια» στους καταστηματάρχες «απορία ψάλτου βήξ» στους πελάτες…
 
«Φύλο και φτερό» από την Εφορία στα μαγαζιά της «παραλίας» και της Π. Πόλης
Καθημερινοί «πελάτες» όλη την περασμένη εβδομάδα στα καφέ – μπαρ της Π. Πόλης και της «Παραλίας» ήταν το κλιμάκιο των Εφοριακών το οποίο και πήρε τη σκυτάλη από το ΣΔΟΕ για να ελέγξει για φοροδιαφυγή. Δεν άφησαν τραπέζι για τραπέζι για να μην κοιτάξου αν υπάρχουν αποδείξεις ενώ δεν άφηναν άψαχτα και τα βιβλία του καταστήματος για ΦΠΑ. Θέμα συζήτησης στα τραπέζια οι έλεγχοι της Εφορίας με ποικίλα σχόλια ενώ οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για «πρωτοφανείς ελέγχους», παράλληλα όμως παραδέχονται ότι το μέτρο αποδίδει και ουδείς διανοείται να μην κόψει απόδειξη( Ο φόβος φυλάει τα έρμα…)
 
Έπεσαν πρόστιμα για το τσιγάρο
Εντατικοί και οι έλεγχοι από την Αστυνομία για το τσιγάρο και σύμφωνα με πληροφορίες μας έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα μιας και η περίοδος χάριτος έληξε. Μετά τις πρώτες «καμπάνες» καταστηματάρχες και πελάτες άρχισαν να συμμορφώνονται υπό τον φόβο του τσουχτερού προστίμου και δεν λείπει και το φαινόμενο της «ρουφιανιάς» – όπως μάθαμε – μεταξύ των μαγαζιών, δηλαδή ο ένας να καταγγέλλει τον απέναντι γιατί θεωρούν ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αν κάποιος αφήνει πελάτες να καπνίζουν στο μαγαζί του.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …