Σχόλια 13/12/13

0
Σκί-ζει η Τρόικα!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Στο σκαμνί
 Δεν μπορεί να επιχαίρεται κανείς από την απόφαση να σταλεί στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, αρχηγός κόμματος. Όμως και οι αρχηγοί κομμάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν το ακαταδίωκτο.
Εξάλλου η Δικαιοσύνη είναι για όλους, μηδενός εξαιρουμένου, όπως ήδη έγινε με το Ν. Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.
Τη φορά αυτή η βουλή ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με αφορμή την προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.
Έτσι, μετά την ψηφοφορία, η υπόθεση μεταβιβάζεται στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης που θα εξετάσει και αποφανθεί για το αν οι Πολιτικοί μπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς αντίκτυπο.
«Ε»


 
Τζίρος και εκπαίδευση
 Μας μεταφέρθηκε από συμπολίτη που βρέθηκε στην Πάτρα για την ορκωμοσία των αποφοίτων Ανοιχτών Πανεπιστημίων. Λοιπόν, όλα τα ξενοδοχεία της Πάτρας ήταν γεμάτα!
Χιλιάδες οι απόφοιτοι, οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι. Αριθμός απίθανος, τζίρος δεκάδων εκατομμυρίων, εάν σκεφθεί κανείς πως κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί σε όλα τα τμήματα 10.000 άνθρωποι που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα πτυχίο Ανώτερης Σχολής μέσω των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μάλιστα οι αιτήσεις εφέτος έφτασαν τις 42.000 για 10.000 προσφερόμενες θέσεις.
Εκπαίδευση από τη μια και τζίρος εκατομμυρίων από την άλλη.
«Ε»


 
Η Probank έγινε Εθνική
 Στην οδό Θερμοπυλών, στην αρχή της οδού, αριστερά, μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε και λειτουργούσε το υποκατάστημα της Probank. Σήμερα, πριν λίγες ημέρες, ανήκει στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργικής ενοποίησης.
Έτσι, οι συμπολίτες θα έχουν την ευκαιρία για εξυπηρέτηση και από το κατάστημα αυτό.
« Ε»


 
Η ιδιαιτερότητα
 Και μια ελληνική πραγματικότητα και να μου το θυμηθείτε: η διαθεσιμότητα στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων δεν θα είναι πραγματική αλλά…μαϊμού, ίσα ίσα για να «τσιμπήσουν» οι τροϊκανοί και κάποιοι άλλοι κακοί. Όσοι τεθούν σ’ αυτή τη διαθεσιμότητα, απλώς θα πληρώνονται για ένα διάστημα το 100% του μισθού τους και μόλις παρέλθει το διάστημα αυτό, θα επαναπροσληφθούν. Όλοι!


 
 Η επαλήθευση
 Την πρόσληψη 1.050 επιστατών στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ανακοίνωσε σε έγγραφο του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Από τη μία το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει άλλους! Μόνο που τους βαφτίζει «σχολικούς επιστάτες»!
Τελικά ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Την τρόικα ή τον ελληνικό λαό; Ύστερα έχουν άδικο οι τροϊκανοί που έχουν απηυδήσει οι άνθρωποι με τα καμώματα και τις τρίπλες των πολιτικών μας;


 
Η αλήθεια
 Πολύ σωστά, φίλοι μου, παρατήρησε κάποιος πως στη χώρα δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, ο διαχωρισμός είναι ψευδεπίγραφος, αφού, στην ουσία είμαστε όλοι αντιμνημονιακοί.
Απλώς κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να κυβερνούν, οπότε κρύβουν (όσο μπορούν) τον…αντιμνημονιασμό τους, μέχρι να περάσει η μπόρα.
«Ε»


 
Κουράγιο μαντάμ
 Παραδέχθηκε και επίσημα το λάθος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας, η πρόεδρός του Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Δήλωσε η κ. Λανγκάρντ ότι για το ΔΝΤ ήταν «ζήτημα τιμής» να αναγνωρίσει το λάθος του στο ζήτημα των λεγόμενων οικονομικών πολλαπλασιαστών στην περίπτωση της Ελλάδας και άλλων κρατών της ευρωζώνης. Διευκρίνισε ωστόσο πως ακόμη και στην περίπτωση που το εν λόγω λάθος είχε εντοπισθεί εγκαίρως οι συστάσεις οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα ήταν οι ίδιες, αλλά εκτεταμένες σε βάθος χρόνου. Απέδωσε δε το λάθος στην έλλειψη σχετικής εμπειρίας στη διεθνή οικονομική σκηνή.
Βέβαια παρά την παραδοχή, ούτε λόγος για επανόρθωση, για διορθωτικές κινήσεις ή για κάποια ελάφρυνση. Επιμένουν στο ίδιο το λάθος πρόγραμμα που μας επέβαλαν. Και τότε τι νόημα έχει που παραδέχθηκε η Λανγκάρντ το λάθος; Μήπως πρέπει να τους λυπηθούμε κιόλας τους καημένους τους τεχνοκράτες που έπεσαν έξω; Τι να πούμε κι εμείς;
-Κουράγιο μαντάμ Λανγκάρντ, μη στενοχωριέστε, δεν βλέπετε εμάς πώς αντέχουμε…


 
Τα παραλειπόμενα της δημοπρασίας του πάρκινγκ
 Κέρδισε το δημοτικό πάρκινγκ στη δημοπρασία η επιχειρηματίας κα Μαργαρίτα Πατρικίου όμως μάλλον θα καθυστερήσει η λειτουργία του υπό τη νέα του διεύθυνση καθώς ένας ενδιαφερόμενος απ’ αυτούς που αποκλείστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή επειδή δεν είχε όλα τα δικαιολογητικά είπε σε έντονο ύφος ότι θα καταθέσει ένσταση και ότι ο εκείνος θα έδινε 6.000 ευρώ στο δήμο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος επειδή δεν προσκόμισε όλα τα δικαιολογητικά αλλά η υπηρεσία του δήμου στην οποία απευθύνθηκε και του είπαν ότι δεν χρειαζόταν η συγκεκριμένη βεβαίωση ποινικού μητρώου. Σ’ ότι αφορά την κα Πατρικίου δεν θα δίνει μόνο το μηνιαίο ενοίκιο των 5.220 ευρώ αλλά και τα 1000 ευρώ δημοτικά τέλη.
Αλλά μάλλον τα υπολόγισε και προφανώς θα τα υπολογίσει και στο αντίτιμο…που μάλλον δεν θα είναι μόνο 1 ευρώ την ώρα όπως όταν ήταν δημοτικό…
Μ.Ξ.


 
Για το κάμπινγκ και για το Βατοπέδι…
 Στην Αθήνα ήταν χθες ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και είχε συνάντηση με τον γ. γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠΟΙΚ για το θέμα που ανέκυψε με τη διεκδίκηση από την Κτηματική του κάμπινγκ Μάνδρας. Και είναι όντως παράδοξο που η Κτηματική ανακάλυψε ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια ότι κακώς παραχωρήθηκε στο δήμο …Αβδήρων(Άβυσσος ο νους των ιθυνόντων στην προσπάθειά τους να μαζέψουν χρήμα!) και τους βάζει και πρόστιμο…Εκτός όμως απ’ αυτή τη συνάντηση ο κ. Τσολακίδης θα συναντιόταν και με τον νομικό σύμβουλο κ. Χειμωνά για το θέμα των δημοτικών εκτάσεων που παραχωρήθηκαν από τον δήμο Αβδήρων στην Μονή Βατοπεδίου. Όπως είναι γνωστό ο κ. Τσολακίδης εξ’ αρχής είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει νομικά την επιστροφή τους στο δήμο.
Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία
Μ.Ξ.


 
Δημοτικός «γάμος» τέλος
 Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέλεξε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την αδιέξοδη πορεία των συζητήσεων με τη ΔΗΜΑΡ για την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Στο facebook του xanthileft, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έγραψε την Τρίτη: «δημοτικές εκλογές Ξάνθη. Έγιναν συναντήσεις και συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά είμαστε πολύ μακριά. Μακριά και αγαπημένοι».
Πόσο μεγάλες έγιναν τελικά οι διαφορές μετά από τόσα χρόνια κοινής καθόδου, με μέλη της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης μάλιστα να αποτελούν σημαντικό μέρος του κεντρικού πυρήνα της δημοτικής παράταξης… Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, κατέληξε ότι θέλει να κατέβει, να πάρει και τους μειονοτικούς, που δύσκολα θα κατεβάσουν ανεξάρτητο συνδυασμό, και να μετρήσει δυνάμεις. Δε ξέρω αν αυτές είναι κεντρικές εντολές, όμως είτε είναι είτε όχι οι τοπικές οργανώσεις οφείλουν αφενός να έχουν τον πρώτο λόγο στα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση θέματα, αλλά και να παίρνουν αποφάσεις με πνεύμα αυτοδιοίκησης και όχι σκληρού κομματισμού.
Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, θα «κόψουμε» αντιδράσεις μετά την επιστροφή από το συνέδριο του κόμματος.
Ε.Δ.


 
Ότι δεν χωράει κόβεται στο Δήμο Ξάνθης…
 Σε καθεστώς… διαθεσιμότητας βγήκε και η κορυφή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που κοσμεί την αίθουσα αναμονής στο Δημαρχείο της πόλης, η οποία «κουτσουρεύτηκε» καθώς δεν χωρούσε. Έτσι, ανάμεσα στα διάφορα στυλ δέντρων τα Χριστούγεννα (λευκά, χρωματιστά, ανάποδα) ήρθε να προστεθεί και η νέα πρόταση του Δημαρχείου! Το αφαιρετικό στυλ του δέντρου υποστηρίζεται πέρα από την απουσία της κορφής και με την έλλειψη στολιδιών. Βάλτε κανένα φωτάκι παραπάνω, λίγα στολίδια, σα «γυμνό» είναι, έτοιμο για μετακόμιση! Ας ελπίσουμε να προσπαθήσουν να χωρέσουν στον επόμενο προϋπολογισμό τη… «βαρύτατη» δαπάνη για στολίδια…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…