Σχόλια 28/12/13

0
Η ανάπτυξη λένε ότι θα έρθει από το 2014 αλλά μάλλον δεν θα μπορούμε να τη δούμε από την κάπνα…


 
 
Οι Ανεξάρτητοι βουλευτές
 Έγινε κάτι σαν μόδα: Ανεξάρτητος βουλευτής! Διαφώνησε με το κόμμα που εξελέγη και φεύγει. Δηλώνει δε ανεξάρτητος. Μια χαρά δηλαδή. Και δείχνει ότι δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις του κόμματός του αυτός που θέλει να είναι πιο φιλολαϊκές και στη βουλή στη συνέχεια το παίζει περιζήτητος γαμπρός ή νύφη!
Το να σκεφθεί να παραιτηθεί, ούτε περνάει από το μυαλό του. Γιατί θεωρεί ότι οι ψήφοι που πήρε πως είναι δικοί του, περιουσία του κι όχι του κόμματος με τη σημαία του οποίου εξελέγη.
Νοοτροπία ελληνική και μοναδική. Που μάλιστα διογκώνεται την περίοδο αυτή, καθιστώντας τους «Ανεξάρτητους» ένα άλλο μικρό κόμμα!
-Για γέλια ή για κλάματα; Ιδού το ερώτημα.
«Ε»


 
Νοοτροπία
 Ρουτίνα έχει καταντήσει για την Πυροσβεστική η κατάσβεση πυρκαγιών σε κάδους απορριμμάτων. Το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και λυπηρό. Διότι συνεχίζουν οι συμπολίτες την τακτική του να πετούν τις στάχτες από τα τζάκια ή τις σόμπες τους στους κάδους. Όπου βέβαια μαζί με τις στάχτες υπάρχουν και κάρβουνα τα οποία δημιουργούν τη φωτιά.
Το φαινόμενο επαναλήφθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην οδό Χατζησταύρου για άλλη μια φορά δυστυχώς.
«Ε»


 
 Πρόταση για πρόεδρος
 Παρότι μέχρι το Μάρτιο του 2015 που θα έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τη Βουλή μεσολαβεί αρκετό διάστημα, εν τούτοις κάποιοι προετοιμάζουν το έδαφος.
Έτσι, προχθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε για πρόεδρος να επιλεγεί ο Μίκης Θεοδωράκης.
Βέβαια την τελική απόφαση θα λάβει συνεκτιμώντας τα δεδομένα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Και όταν λέμε δεδομένα εννοούμε βέβαια και το αντιλαμβάνονται όλοι, πώς θα είναι την περίοδο εκείνη το πολιτικό κλίμα.
Τώρα ως προς το πρόσωπο του Θεοδωράκη η Αριστερά στο σύνολό της δε νομίζουμε ότι θα είχε αντιρρήσεις. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Μένει η Ν.Δ. ν’ αποφασίσει κι αν πει το «ναι» τότε η εκλογή θα είναι σίγουρη. Διαφορετικά, όποιος άλλος προταθεί θα πρέπει να συγκεντρώσει 180 ψήφους υπέρ του.
Πράγμα όχι εύκολο βέβαια…
«Ε»


 
Τι συμβαίνει στην Τουρκία;
 Πρόκειται, νηφάλια αναλύοντας κανείς τα γεγονότα, όσα δηλαδή συμβαίνουν στην Τουρκία, για μια πολιτική θύελλα. Και όπως πάντα στις θύελλες κανείς δε γνωρίζει το αποτέλεσμα, δηλαδή το ύψος των ζημιών κι αν υπάρξουν ακόμη και θύματα.
Στη θύελλα αυτή λοιπόν, στο κέντρο της, βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Το ποιες εξελίξεις θα υπάρξουν στην Τουρκία και ποιες επιπτώσεις θα έχουν στην κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και στην ίδια τη χώρα, κανείς εύκολα δεν μπορεί να προβλέψει.
Πάντως η διαφθορά ήταν παρούσα και ξεκίνησε από τον κατασκευαστικό τομέα, συμπαρασύροντας πολλούς αξιωματούχους και στελέχη της κυβέρνησης.
Όμως παρά τον ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, δεν φαίνονται σημάδια εκτόνωσης της κρίσης, η οποία όπως δείχνουν οι εξελίξεις μόλις ξεκίνησε και η οποία έχει τραυματίσει σοβαρά το κύρος του Ερντογάν.
«Ε»


 
Ευχές
 Ευχές από την Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ για Υγεία, Σταθερότητα και Ευημερία για όλους και ας είναι το 2014 διαφορετικό και αισιόδοξο.
«Ε»


 
Αλήθειες
 Όπως έχουμε ξαναπεί, κακά τα ψέματα, σε μια χώρα, σε μια οικονομία όπου εργάζονται 3.600.000 άνθρωποι για να συντηρήσουν το Δημόσιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από το οποίο συνταξιοδοτούνται 2.700.000 άνθρωποι και το οποίο οφείλει να προστατεύσει 1.300.000 ανέργους, το μέλλον δεν είναι ευοίωνο.
Αυτό το γεγονός εξηγεί ακόμη και τα δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν τα κυβερνητικά κόμματα να βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία και την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία διεκδικεί ανοιχτά την εξουσία, σε ανοδική τροχιά. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή ακριβώς η κυβέρνηση απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν (ακόμη) κάτι να χάσουν, ενώ η αντιπολίτευση απευθύνεται και σε εκείνους που πιστεύουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο.
Ζ.Τ.


  Νίκος Δημητράτος
1975 μετά την παράσταση ¨Το μεγάλο μας τσίρκο¨ ανέβηκε ο θίασος της Καρέζη στον τελευταίο όροφο της Στέγης Γραμμάτων που τότε στεγάζονταν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Μετά από μια πολύωρη συζήτηση που είχαμε θίασος, φοιτητές και διδάσκοντες πήρε την κιθάρα του, ένας άγνωστος τότε τραγουδιςτής. Η φωνή του αντήχηςε μέχρι την κεντρική πλατεία. Μας καθήλωσε όλους. Μπήκε βαθιά στην καρδιά μας ο Νίκος Δημητράτος.
 Θωμάς Βουγιουκλής


 
Ο πρωταρχικός φόβος του Έλληνα
 «Όλοι οι άλλοι τα παίρνουν, εγώ μ…ας είμαι;». Μετά ο Χάρης Τομπούλογλου είπε ότι εμπιστεύεται τον Θεό και τη Δικαιοσύνη και κατέστρεψε εντελώς την καλή εικόνα που άρχισα να σχηματίζω.
Διότι ο Χάρης, δεν προσπάθησε, απλώς, να δικαιολογήσει την πράξη του-αυτό είναι το λιγότερο. Mέσα σε μία μικρή πρόταση συμπύκνωσε ολόκληρη πραγματεία περί νεοελληνικής ηθικής στον δημόσιο βίο. Και όχι μόνο αυτό. Έδειξε έναν από τους μεγαλύτερους φόβους που κυνηγάει, σαν σκιά, τον Έλληνα. Παλιά, έτρεμες μη λερώσεις το κούτελο. Τώρα, ανησυχείς μη σε πουν μ…α. Ο Χάρης μπορεί να συνεχίσει να ζει χωρίς φόβο. Όχι και εμείς. Γιατί γνωρίζουμε ότι στα μαρμαρένια αλώνια της δημόσιας ζωής υπάρχουν αμέτρητα παλικάρια που μάχονται με τον πρωταρχικό φόβο του Έλληνα. Δεν θέλουν να θεωρηθούν μ…ες. Και συνήθως μ…κας θεωρείσαι όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου. Αν όχι από τους άλλους, σίγουρα από τον σκληρότερο κριτή που μπορεί να σταθεί απέναντί σου: τον εαυτό σου.
Και έτσι τώρα όλοι μαζί, μ…ες και μη, ρίχνουμε μια εξεταστική ματιά στον Χάρη και σε όποιον του μοιάζει. Χρόνια ταλαιπωρείται στην εκλογική του περιφέρεια, νοικιάζει γραφεία, πληρώνει κόσμο, κάνει δημόσιες σχέσεις, συγχρωτίζεται με απίθανους τύπους από το κόμμα. Προς τι όλα αυτά; Μήπως για να προσφέρει στην κοινωνία;
Κ.Γ.


 
Είπαν τα κάλαντα όπως οι παππούδες τους στα Άβδηρα…
 Είναι η δεύτερη χρονιά που οι Αβδηρίτες ακούν και οι παλιότεροι θυμούνται τα κάλαντα που έψαλλαν όταν ήταν παιδιά. Να σημειώσουμε ότι τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα Άβδηρα είναι διαφορετικά όπως και πολλά άλλα έθιμα.   Στην προσπάθειά τους ν’ αναβιώσει την Αβδηρίτικη παράδοση και να μην ξεχαστούν τα κάλαντα έτσι όπως τα λέγανε οι παλιοί Αβδηρίτες το τμήμα του χορευτικού συλλόγου Αβδήρων ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταγράψει, να μάθει και να τα λέει κάθε χρόνο γυρίζοντας από πόρτα σε πόρτα στο χωριό. Η εκδήλωση αυτή στην οπoία συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου και μικρά παιδιά έχει πολύ θετική αποδοχή από τους κατοίκους και δημιουργεί μια πολύ ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στο χωριό.
Μ.Ξ.


 
Δεκτά τα Ασφαλιστικά και των άλλων 3 της BIO
 Επιστρέφουν στη δουλειά και οι 3 απολυμένοι της BIO αφού έγιναν δεκτά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον της ΣΕΚΑΠ απ’ την οποία απολύθηκαν. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα μ’ αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους έως ότου εκδοθεί η απόφαση της κύριας αγωγής που θα εκδικαστεί τον Μάιο. Υπενθυμίζουμε ότι ενωρίτερα είχαν γίνει δεκτά και τα ασφαλιστικά των 11 εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ που είχαν απολυθεί.
Όπως φαίνεται η Θέμις τάσσεται υπέρ των εργαζόμενων…
Μ.Ξ.


 
 Θα γιορτάσουν 15… Πρωτοχρονιές
 15 φορές θα έρθει το νέο έτος για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, καθώς τόσες είναι οι φορές που ο ISS θα μεταβεί από την 31η Δεκεμβρίου 2013 στην 1η Ιανουαρίου 2014.
Συγκεκριμένα η πρώτη φορά που οι αστροναύτες θα εισέλθουν στο νέο έτος θα είναι στις 16:08 ώρα Μόσχας στις 31 Δεκεμβρίου, όπου ο σταθμός θα πετάει μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Τελευταία φορά που ο σταθμός θα πετάξει από το 2013 στο 2014 θα είναι στις 13.51 ώρα Μόσχας την 1η Ιανουαρίου, όταν θα βρίσκεται πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό ανατολικά της Νέας Ζηλανδίας. Αναμφίβολα, το πλήρωμα θα έχει μια μοναδική εμπειρία…Καλή χρονιά λοιπόν (x15)!
Γ.Τ.


 
Ψάξε ψάξε… δε θα το βρεις
 Στο δήμο Ξάνθης ο κ. Θεοδωρίδης (αλλά και ο προκάτοχός τους) έχουν τους υπαλλήλους να ψάχνουν… μανιωδώς για να βρούνε κανένα κωδικό να εντάξουν την (κατά τ’ άλλα πανέτοιμη) μελέτη για το δημοτικό κυνοκομείο. Αναρωτιόμαστε όμως, πού βρήκαν ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο δήμο Αλεξανδρούπολης και ενέταξαν το δικό τους καταφύγιο για αδέσποτα ζώα, ύψους 620.000 ευρώ, για το οποίο μάλιστα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε και η σύμβαση με τον ανάδοχο και άρα ξεκινούν οι εργασίες;…
Εντάξει, μπορεί να το είχαν εντάξει και παλαιότερα, αλλά και η δική μας η μελέτη δεν είναι και καμιά καινούργια!
Όσο για το… πρόχειρο κυνοκομείο που είχε ζητήσει από το δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, θα δει «φως και νερό» στις αρχές του έτους, αλλά και πάλι, με ελάχιστα μέσα, όπως μας είπε και ο κ. Θεοδωρίδης, είναι δύσκολο να λειτουργήσει.
Κι εμείς για μια ακόμη φορά θυμίζουμε ότι η στάση και η φροντίδα απέναντι στα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…