Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Αϊ – Βασίλης» για τρία ξανθιώτικα ιδρύματα ο Τοροσίδης!

«Αϊ – Βασίλης» για τρία ξανθιώτικα ιδρύματα ο Τοροσίδης!

0
torovraveio
 

 Δώρισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε Γηροκομείο – Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και Κοινωνικό Κέντρο Μαγικού

 

Βραβεύτηκε για την κοινωνική του δράση από το Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

 
 
Με μία κίνηση που έγινε –πριν λίγους μήνες- μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Βασίλης Τοροσίδης έδειξε ότι εκτός από κορυφαίος ποδοσφαιριστής είναι ένας Άνθρωπος που παρά το βαρύ πρόγραμμα και τις αυξημένες υποχρεώσεις, δεν ξεχνάει τους συνανθρώπους του και μάλιστα τους συντοπίτες του που έχουν ανάγκη από αγάπη και στήριξη.
Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός που κατάγεται από τον Πετεινό, πριν περίπου δύο χρόνια (2012), παρέλαβε -όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής που είχαν οδηγήσει την Ελλάδα στο Euro 2012- ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για να το διαθέσουν στη συνέχεια σε αγαθοεργίες, έχοντας οι ίδιοι τη δυνατότητα να δωρίσουν τα χρήματα όπου οι ίδιοι έκριναν ότι χρειάζονται.
Το ποσό ήταν 50.000 Ευρώ από τα οποία ο Τοροσίδης δώρισε τα 20.000 στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και από 15.000 Ευρώ στο Γηροκομείο Ξάνθης και στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» που βρίσκεται στο Μαγικό του Δήμου Αβδήρων.
 
«Ο Β. Τοροσίδης μας διδάσκει με το ήθος του…»
 Η αξιέπαινη ενέργεια του Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή ενδεχομένως να μη γινόταν ποτέ γνωστή, όμως το Κέντρο «Σ. Χαλιορής», αποφάσισε να τιμήσει τον Τοροσίδη για το φιλανθρωπικό του έργο. Έτσι, στο κτίριο του Κοινωνικού Κέντρο που βρίσκεται στο Μαγικό, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (27/12) πραγματοποιήθηκε η σχετική εκδήλωση. Σε αυτήν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ιδρυμάτων που δέχθηκαν την οικονομική ενίσχυση από τον Β. Τοροσίδη (Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων – Πρόεδρος Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, Γιάννης Παπαχρόνης – Πρόεδρος Γηροκομείου, Γιώργος Παραστατίδης – Πρόεδρος Κ. Κέντρου ¨Σ. Χαλιορής¨). Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων ευχαρίστησαν τον ποδοσφαιριστή και στις ομιλίες τους τόνισαν μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα της κίνησης του παίκτη, στο να ενισχύσει τα ξανθιώτικα ιδρύματα, εξέφρασαν την ελπίδα ότι το παράδειγμά του θα βρει κι άλλους μιμητές ενώ τέλος του δώρισαν από την πλευρά τους αναμνηστικά δώρα.
Οι επίσημοι προσκεκλημένοι στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων δήλωσαν:
– Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα παιδιά αναζητούν έναν «δρόμο» και στις μέρες μας είναι οι νέοι άνθρωποι που μας διδάσκουν και μας προσανατολίζουν. Ένας από αυτούς είναι ο Β. Τοροσίδης, που μας διδάσκει με το ήθος του, τον τρόπο ζωής του και τις κινήσεις από…καρδιάς που πραγματοποιεί».
– «Τιμή μας να επιλέξει ο Τοροσίδης το δικό μας φορέα για να στηρίξει τον τόπο του» δήλωσε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Ι. Παπαχρόνης.
– «Χρειαζόμαστε «πυλώνες» για να εξαλείψουμε την απελπισία και να δώσουμε στον κόσμο μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ο Βασίλης Τοροσίδης δείχνει το δρόμο» δήλωσε συγκινημένος ο πρόεδρος του κέντρου «Σ. Χαλιορής» κ. Γιώργος Παραστατίδης.
– «Το Ίδρυμα Σταύρος Χαλιορής παράγει πολιτισμό και δημιουργεί καλές πρακτικές. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους προσφέρουν εδώ και μοιράζονται κοινές σκέψεις και προσπάθειες με στόχο την προσφορά για το κοινό καλό. Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι άνθρωπος σεμνός και αυτό είναι μεγάλο χάρισμα. Όταν είσαι προσγειωμένος τα θετικά πράγματα έρχονται από μόνα τους» τόνισε ο Δήμαρχος Δήμου Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης.
 
«Πρωταγωνιστές είναι αυτοί που προσφέρουν καθημερινά στο συνάνθρωπό τους» δήλωσε το τιμώμενο πρόσωπο
 Από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης εμφανώς συγκινημένος τόνισε: «Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια, όμως αυτά πρέπει πρώτα να απευθυνθούν προς την οικογένεια Νιάρχου που πρόσφερε αυτό το πολύ σημαντικό ποσό, όπως και στους ανθρώπους που εργάζονται στο Ψυχολογικό Κέντρο, στο Γηροκομείο και στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής». Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του, την οποία μου δείχνει καθημερινά και έμπρακτα. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση, πρωταγωνιστές είναι όλοι αυτοί που παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν έργο για τον συνάνθρωπό τους και όχι εγώ. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου. Ο κόσμος περνά πολύ δύσκολες ημέρες, θέλω να ευχηθώ πρώτα από όλα υγεία και να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τον διπλανό τους και τον βοηθούν είτε ηθικά είτε υλικά. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους και εύχομαι και στο μέλλον να υπάρχουν ανάλογες στιγμές».
Εκτός των προαναφερθέντων στην τιμητική βραδιά βρέθηκε και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τον Έλληνα διεθνή. Μεταξύ άλλων παλιοί προπονητές και συμπαίκτες του Τοροσίδη, συγγενείς και συγχωριανοί του, αλλά και πολλοί θαυμαστές του παίκτη, διάφορων ηλικιών, οι οποίοι μετά το τέλος της εκδήλωσης συνομίλησαν, πήραν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί του.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…