Σχόλια 12/12/13

0
Τώρα που οι Τούρκοι πήραν τον Αστέρα, ο Ερντογάν θα φτάσει τα σύνορα της Θράκης μέχρι την Αττική…


 
 
Μοναδικός πελάτης
 Αίσθηση προκάλεσε η επιμονή του αστυνομικού οργάνου να εφαρμόσει το νόμο περί καπνίσματος σε καφενείο του χωριού Γιαννούλη του Έβρου. Μοναδικό καφενείο που ανοίγει για κάποιες ώρες για να εξυπηρετεί τους ελάχιστους κατοίκους. Κι ένας από αυτούς, συνελήφθη (!) να καπνίζει κατά τον έλεγχο των αστυνομικών!!
Λοιπόν ο άτεγκτος αστυνομικός που ξέχασε προφανώς την καταγωγή του, ο αθεόφοβος, έκοψε πρόστιμο 500€ στον καφετζή! Απορείτε και θυμώνετε; Δικαιολογημένα.
Το «όργανο» έβγαλε στον καφετζή όλη τη μανία του και τον εγωισμό του. Κάτι που δεν είχε το κουράγιο να κάνει σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα. Το χωριατόπαιδο που εκδικήθηκε έτσι την καταγωγή του, τη μοναξιά του, τα ψυχολογικά του προβλήματα και κόμπλεξ. Που ερμήνευσε την απόφαση για τον έλεγχο του καπνίσματος ως ευκαιρία να χτυπήσει το φτωχό και αδύναμο επαγγελματία.
Θλίψη προκαλεί η ενέργεια του αστυνομικού και μόνο θλίψη. Και μην ισχυριστεί κανείς ότι ο νόμος είναι νόμος. Υπάρχει το γράμμα του νόμου αλλά και η ουσία αυτού.
«Ε»


 
Υπομονή ως την Παρασκευή
 Ψύχος, βοριάδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση θερμοκρασίας. Και όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή. Υπομονή λοιπόν, θα περάσει κι αυτό το κύμα κακοκαιρίας.
Εξάλλου ο αέρας στην περιοχή μας σταμάτησε κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Διότι ο Θρακιάς, όπως λέγεται, όταν φυσάει κουνάει και παγώνει τα πάντα.
«Ε»


 
Καιρός ήταν!
 Το ανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιο; Ότι θα αδειοδοτούνται με άδεια-εξπρές μέσω μιας υπεύθυνης δήλωσης οι μικρές επιχειρήσεις.
Σύντομα, είπε ο υπουργός, θα αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση έναρξης δραστηριότητας στον οικείο δήμο για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας. Στη συνέχεια θα ακολουθεί ο έλεγχος από το δήμο κατά πόσο είναι νόμιμη η επιχείρηση. Η αρχή δε θα γίνει για καταστήματα τροφίμων, ποτών, παντοπωλείων, κομμωτηρίων, αθλητικές σχολές κ.α.
Ακόμη, ο ίδιος είπε πως προωθεί ρύθμιση με την οποία θα αρκεί απλώς ένα ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο αντί των επικυρωμένων.
Είπε δε ότι στη χώρα μας ετησίως γίνονται 30 εκατομμύρια επικυρώσεις!! Σε δουλειά να βρίσκονται κάποιοι δηλαδή.
Πάντως ο Κυρ. Μητσοτάκης ως υπουργός, απέδειξε ότι έχει πρακτικό πνεύμα και ιδέες. Μακάρι να τον άφηναν να τις υλοποιήσει ΟΛΕΣ.
«Ε»


 
Καλόοο!
Ακούστηκε και είναι καλό: Οι νέες αυξήσεις που θα γίνουν στα διόδια έχουν στόχο να εγκλωβιστούμε στις πόλεις μας. Κόλπο είναι για να μην κάνουμε και έξοδα…
«Ε»


 
Έξω πάμε καλά
 Πάντως, στο εξωτερικό πάμε καλά. Ποιος το είχε πει αυτό; Τέλος πάντων. Εγκεφαλικά μοίρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τουρκία. Το αποκαλυπτικό δαντελένιο μπλουζάκι έκανε τον Τούρκο συνομιλητή της να τραυλίζει…κυριολεκτικά.
Μεσογειακή ομορφιά, κύριοι.
«Ε»


 
Σχετικά με το ρεύμα
 Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το ηλεκτρικό ρεύμα της ΔΕΗ, τις δήθεν ευθύνες της, τις διακοπές ρευματοδότησης και μια σειρά παρόμοιων θεμάτων για όλους αυτούς που βρίσκονται σε δυσχέρεια οικονομική.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν νοικοκυριά που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα για χρέη παλιά. Είναι γεγονός επίσης πως χειμωνιάτικα χωρίς θέρμανση είναι πολύ δύσκολη η ζωή και επικίνδυνη. Γεγονός επίσης πως χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους και τα φέρνουν δύσκολα στη ζωή τους. Να δεχτούμε επίσης ότι υπάρχουν ανάπηροι και άνθρωποι με ασθένειες που απαιτούν την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι.
Όμως, με την ίδια καλόπιστη διάθεση θα πρέπει να δεχτούμε πως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ενώ έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να πληρώσουν τη ΔΕΗ, κάνουν το κορόιδο και επωφελούνται των ρυθμίσεων. Όπως υπάρχει και ένας αριθμός ατόμων που συνδέονται παράνομα, κλέβοντας δηλαδή ρεύμα από τη ΔΕΗ.
Το νόμισμα έχει δύο όψεις και βέβαια ο καταναλωτής που πληρώνει κανονικά το λογαριασμό της ΔΕΗ, αντί κάποιας μείωσης της τιμής θα δει σύντομα αύξηση της κιλοβατώρας. Διότι όλο αυτό το κόστος κάποιος θα το πληρώσει. Η ΔΕΗ δεν θα το χαρίσει.
Και βέβαια πάλι η γνωστή τάξη θα πληρώσει το μάρμαρο…
«Ε»


 
«Ζεστό» χρήμα 10 εκ. ευρώ…
 … προτίθεται να ρίξει ο Ιβάν Σαββίδης στην ΣΕΚΑΠ μέχρι αρχές του Γενάρη αν και εφόσον όμως γίνουν οι γενικές συνελεύσεις η μια στις 16 Δεκεμβρίου – οπότε και θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2 εκ. ευρώ και η επόμενη στις 8 Ιανουαρίου με άλλα 8 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι αναβλήθηκε η γενική συνέλευση στις 6 Δεκεμβρίου επειδή άσκησαν βέτο κάποιοι μικρομέτοχοι, καθυστερώντας έτσι μια ένεση ρευστότητας 2 εκ. ευρώ στην εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ δίνει μεγάλη βαρύτητα στις εξαγωγές και προς Ρωσία και Ουκρανία και γι’ αυτό δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές της ΣΕΚΑΠ. Μακάρι να δει «θεού πρόσωπο» η ιστορική καπνοβιομηχανία του νομού μας. Ως γνωστόν όταν υπάρχει χρήμα όλα τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα (με τους εργαζομένους εννοώ…)
Μ.Ξ.


 
Εκλογές με το ίδιο σύστημα…
Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν τελικά οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 18 και 25 Μαΐου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, Κι αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον νόμο με τις αλλαγές που είχε ανακοινώσει ο υπουργός οπότε δεν κατατέθηκε καν το νομοσχέδιο. Τώρα δεν ξέρουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό και ποιους τελικά βολεύει. Πάντως όλοι οι υποψήφιοι το είχαν σαν βασικό άλλοθι να μην ανακοινώσουν τίποτε που να αφορά την υποψηφιότητά τους πριν μάθουν ποιο θα είναι το εκλογικό σύστημα. Για να δούμε τώρα…Ποιοι θα το κάνουν…
Μ.Ξ.


 
Ντριν… ντριν… είναι κανείς εκεί;
 Κάποτε η δημοτική αρχή πρόβαλε το νοιάξιμό της για τους πολίτες, λειτουργώντας τη γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να απευθύνετε απευθείας στο δήμο και να κατευθύνεται σχετικά για να μην αναγκάζεται λέει να μπερδεύεται στα γραφεία και τις αρμοδιότητες και να μην υποχρεώνεται να καταφεύγει στον κάθε αντιδήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο για να διαμαρτυρηθεί ή να λύσει κάποιο θέμα του…
Εμείς πάντως, μάταια προσπαθούσαμε χθες όλη μέρα καλώντας στο 800 800 2525 να έρθουμε σε επαφή με το προσωπικό του δήμου… Όταν μερικές κινήσεις είναι κενές και χωρίς πρόθεση υποστήριξης, κάποια στιγμή θα φανεί. Αν και εν προκειμένω, το πράγμα φαινόταν από την αρχή…
Ε.Δ.


 
Τελευταία… πρόγνωση καιρού
 Την τελευταία του… πρόγνωση καιρού μας απέστειλε ηλεκτρονικά ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας της ΑΔΜΘ Κωνσταντίνος Κοκολάκης, που συνταξιοδοτείται πλέον, αν και όπως ανέφερε στο χθεσινό του e-mail θα συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική προστασία, αφού «η ασθένειά» του είναι «ανίατη», αλλά και επειδή η εμπειρία και οι γνώσεις του είναι πολύτιμες, συμπληρώνουμε εμείς.
Μάλιστα με αφορμή ένα αφιέρωμα του Αγγελιοφόρου για τον ίδιο, ο κ. Κοκολάκης σχολιάζει: «Είναι σημαντικό σήμερα που θέλει το σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι να απαξιώνονται, να δημοσιεύονται άρθρα που να μας τιμούν. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι άνθρωποι που προσφέρουμε στο κράτος και την κοινωνία και όχι απλά νούμερα κινητικότητας και διαθεσιμότητας». Αυτή ακριβώς τη συνέπεια, την καλοπροαίρετη διάθεση και την αίσθηση ευθύνης διέγνωσαν και όσοι συνεργάστηκαν μαζί με τον Κωνσταντίνο Κοκολάκη στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.
Ε.Δ.


 
Χαμός για τις επανασυνδέσεις
Θύελλα προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επανασυνδέσεις ρεύματος σε άπορες οικογένειες, που αδυνατούν να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η πρώτη ένσταση ήρθε από τους δημάρχους, με κύριο «αντάρτη» τον Γιάννη Μπουτάρη που μίλησε δηκτικά για την προσπάθεια της κυβέρνησης να… δείξει κοινωνικό πρόσωπο φορτώνοντας το βάρος στους δήμους. Αναμφίβολα, το κράτος οφείλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να μην επιτρέπει οικογένειες να μένουν χωρίς ρεύμα, όμως χρειάζεται ένας στοιχειώδης προγραμματισμός.
Η κατάσταση δείχνει όντως να είναι πολύ πολύπλοκη, μετά από τη νέα δήλωση του Γ. Μανιάτη για επιβάρυνση 0,50 € το χρόνο στους λογαριασμούς των πολιτών, προκειμένου να καλυφθούν και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν. Οι Μητροπόλεις μάλιστα καλούνται να υποβάλουν στοιχεία με τους δικαιούχους, όπως ξεκίνησε να πράττει και η Μητρόπολη Ξάνθης.
Και το όλο εγχείρημα ξεχειλίζει αμφισβητήσεις… και λαϊκισμό. Υπολογίστηκε στοιχειωδώς το κόστος από τις επανασυνδέσεις; Θα καλύπτεται με τα 0,50 € ανά λογαριασμό; Η Μητρόπολη της Ξάνθης έχει μεν την εξοικείωση και την ευαισθησία να ασχοληθεί και με τα προβλήματα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, αλλά σε πόσες άλλες περιοχές υπάρχει αυτή η σχέση; Είναι δυνατόν όλα να σχεδιάζονται με τόση προχειρότητα;
Ε.Δ.


 
Χρειάζονται νέες φυλακές
 
Αναγκαία κρίνεται η δημιουργία νέων φυλακών, καθώς οι κρατούμενοι ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό χωρητικότητας των υπαρχόντων κτηρίων. Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή έχουν φτιαχτεί για 80 κρατούμενους και αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τις ανάγκες κράτησης 350 ατόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετούνται κρεβάτια ακόμη και δίπλα στις τουαλέτες, ενώ σε κελιά 2-3 ατόμων τοποθετούνται 5-6. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, οι οποίες είναι γεμάτες από προφυλακισμένους που περιμένουν να δικαστούν 2-3 μήνες, καμιά φορά και περισσότερο κάτω από άθλιες συνθήκες. Προβλήματα ωστόσο αντιμετωπίζουν και οι υπάλληλοι καθώς μετά κάποιες συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις έμειναν ακόμη λιγότεροι και αδυνατούν να καλύψουν της ανάγκες των υπηρεσιών τους. Δεν αποκλείεται μέσα σε ένα τόσο εκρηκτικό κλίμα να υπάρξουν και εξεγέρσεις.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…