Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη 2-0

Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη 2-0

0
skoda lev
 

Δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό παρά την προσπάθεια στο γήπεδο της Λιβαδειάς

 

Με… δοκάρια απαντούσε η ξανθιώτικη ομάδα στα γκολ των γηπεδούχων – έχασε πέναλτι ο Σολάρι

 
 
 
Μετά τον αποκλεισμό από το θεσμό του κυπέλλου, Skoda Ξάνθη και Λεβαδειακός ήθελαν τους βαθμούς της νίκης στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Η ξανθιώτικη ομάδα που συνάντησε στον δρόμο της τον πρώην προπονητή της Νίκο Καραγεωργίου, παρατάχθηκε με αλλαγές στην σύνθεσή της στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Κάτω από τα δοκάρια επανήλθε ο Δημήτρης Κυριακίδης ενώ στην άμυνα από αριστερά ήταν οι Παΐτο, Βάλλας, Γούτας καθώς και ο Μανώλης Μπέρτος που επέστρεψε στην βασική 11άδα και στο πρωτάθλημα. Στον άξονα Ντιέ και Φλίσκας το δίδυμο, Μαρίν και Σολτάνι στα άκρα με τον Κάλβο σε πιο δημιουργικό ρόλο και τον Σολάρι στην κορυφή.
Στο ξεκίνημα του αγώνα η Ξάνθη ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να αποκτήσει κατοχή μπάλας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τις πρώτες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι από την μεριά τους απείλησαν με τον Κάντζι στο 8ο λεπτό με τους φιλοξενούμενους να απαντούν σ’ αυτήν την ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Κάλβο στο 16’. Ο Ισπανός λίγο αργότερα είχε και δεύτερο σουτ, πολύ καλό αυτή τη φορά αλλά ο Πζριρόβσκι απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά. Στο πρώτο μισάωρο του αγώνα οι παίκτες του Ράινερ Μάουρερ είχαν καλύτερη αγωνιστική εικόνα και 57% κατοχή μπάλας αλλά στο 35ο λεπτό ο Μάντζιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό με κεφαλιά, στην δεύτερη ουσιαστική ευκαιρία των γηπεδούχων. Το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών στα πρώτα 45 λεπτά ενώ με την έναρξη της επανάληψης η Skoda πραγματοποίησε την πρώτη της αλλαγή. Ο Σπύρος Βάλλας που αντιμετώπισε πρόβλημα αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Χοσέμι. Στο 52ο λεπτό ο Μανόλο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή πριν η μπάλα φτάσει στον Σολάρι που ήταν έτοιμος για την κεφαλιά. Ο Αρετόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Αργεντινός επιθετικός. Ο Σολάρι αστόχησε όμως στέλνοντας την μπάλα άουτ με αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού προ προήλθε από λάθη της άμυνας. Ο Γιάντσης έκανε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Ροτζέριο Μάρτινς που με πλασέ πέτυχε το 58’ το 2-0 σε μία εξέλιξη που ήταν κόντρα στην εικόνα του αγώνα. Ο Μάουρερ πέρασε στο 63’ στο παιχνίδι τον Ράνο στη θέση του Ντιέ σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο ξανθιώτης επιθετικός είχε δοκάρι στο 71’ με κεφαλιά με την ξανθιώτικη ομάδα να χάνει την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ 12 λεπτά πριν το τέλος την θέση του Κάλβο πήρε ο Σουάρεζ. Ο τελευταίος έκανε την σέντρα στο 83’ με τον Σολτάνι να «σημαδεύει» το δοκάρι στο σουτ του αλλά τελικά το 2-0 δεν άλλαξε και ο Λεβαδειακός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Φάσεις – Γκολ
8’ Ο Κάντζι ξέφυγε από τον Γούτα κι έκανε το σουτ από κοντά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
16’ Ο Μαρίν από δεξιά έσπασε την μπάλα στον Κάλβο αλλά το αριστερό σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο.
20’ Καλό μακρινό σουτ του Κάλβο, εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας σε κόρνερ!
35’ Σέντρα του Μουλόπουλου από δεξιά, ο Μάντζιος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
37’ Φάουλ από πλάγια του Ντιέ δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
53’ Χέρι του Μανόλο μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Κάλβο. Καταλογίστηκε πέναλτι και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Σολάρι που έστειλε την μπάλα άουτ!
58’ Ο Γιάντσης έκλεψε την μπάλα μπήκε στην περιοχή κι έκανε την σέντρα για να αποκρούσει ο Κυριακίδης και ο Ροτζέριο με προβολή σε κενή εστία πέτυχε το 2-0.
71’ Σέντρα του Παΐτο κεφαλιά του Ράνου στο οριζόντιο δοκάρι!
83’ Νέο δοκάρι για την Ξανθη με το αριστερό σουτ του Σολτάνι μετά από σέντρα του Σουάρεζ.
Συνθέσεις
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας (84’ Σαγκινέτι), Μανόλο, Κονέ, Μάρτινς, Μάντζιος (90+’ Σκέμπης), Κάντζι, Γιάντσης (59’ Βασιλείου).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Παΐτο, Βάλλας (46’ Χοσέμι), Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ (63’ Ράνος), Κάλβο (79’ Σουάρεζ), Μαρίν, Σολτάνι, Σολάρι.
 
 
SUPER LEAGUE
10η αγωνιστική – αποτελέσματα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0
Π.Α.Ο.Κ. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1
Ο.Φ.Η. – ΑΡΗΣ (χθες)
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013
19.30: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (NS1)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 28
2. Π.Α.Ο.Κ. 25
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17*
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14
5. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14
6. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 14
7. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14
8. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 14
9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 13*
-. SKODA ΞΑΝΘΗ 13
11. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 12
12. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 12
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11
14. ΑΠΟΛΛΩΝ 8
-. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 8
16. ΑΡΗΣ 8*
17. ΒΕΡΟΙΑ 7
18. Ο.Φ.Η. 6*
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα ΟΦΗ – Άρης ενώ η αναμέτρηση Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός είναι προγραμματισμένη για σήμερα.
ΕΠΟΜΕΝΗ (11η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013
15.00: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ
17.15: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Ο.Φ.Η.
19.30: ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013
15.00: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
17.15: ΒΕΡΟΙΑ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
17.15: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
17.15: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
19.30: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013
19.30: ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ
 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…