Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ε. Κίτσου: «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

Ε. Κίτσου: «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

0
kitsou eleni-web
 

 «Φουντώνει η κόντρα των κυριών του ΕΒΕ. Μέμφεται τη στάση του προέδρου και του προεδρείου η σύμβουλος του ΕΒΕ, δηλώνοντας ότι δεν υποχωρεί

 

Τους προσάπτει μεροληπτική διάθεση, ενώ για την Ανθή Παναγιώτου λέει ότι «αν τολμήσει να με λοιδορήσει ή να αφήσει υπονοούμενα για μένα, τις επιπτώσεις των λόγων της θα τις έχει αρμοδίως»

 
 
Συνέχεια στην προσωπική κόντρα με την Ανθή Παναγιώτου δίνει η Ελένη Κίτσου, που δε διστάζει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα, επισφραγίζοντας την οριστική της ρήξη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μετά μάλιστα και από τη στάση του προέδρου Στέλιου Μωραΐτη στην τελευταία συνεδρίαση, την οποία χαρακτηρίζει μεροληπτική σε βάρος της. Ακόμη μέμφεται το προεδρείο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση, αρνούμενο να δώσει το λόγο στην ίδια αφότου τέθηκε θέμα επί προσωπικού. Όσο δε την ίδια την Ανθή Παναγιώτου, λέει ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», αφού η ίδια δεν ανέφερε ονόματα και ότι «αν τολμήσει να με λοιδορήσει ή να αφήσει υπονοούμενα για μένα, τις επιπτώσεις των λόγων της θα τις έχει αρμοδίως». Δηλώνει δε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει και ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τη διαφάνεια του φορέα που εκλέχθηκε να υπηρετεί.
 
Η επιστολή της Ελένη Κίτσου προς το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι λυπάμαι που βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλω και μάλιστα γραπτώς την ανάρμοστη επιμελητηριακή συμπεριφορά του Προέδρου και του Προεδρείου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου την Δευτέρα 25/11/2013.
Η θέση μου είναι δυσάρεστη, διότι ποτέ δεν φανταζόμουν πως στο Όργανο που εκλέχθηκα και με τόσα όνειρα ξεκίνησα να υπηρετώ, θα αναγκαζόμουν να επικοινωνώ με συναδέλφους γραπτώς. Όσο για τον επιεική όρο της ανάρμοστης συμπεριφοράς σας, να είστε βέβαιοι πως είμαι έτοιμη να τον ανακαλέσω άμεσα αν μου απαντήσετε όπως εσείς διαλέξετε στα παρακάτω ερωτήματα.
1) Πως είναι δυνατόν να δίνει ο Πρόεδρος τον λόγο σε συνεργάτη-σύμβουλο του Επιμελητηρίου για θέμα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη και που δεν αφορά το Επιμελητήριο, να απασχολεί το Σώμα για δέκα πέντε μάλιστα λεπτά, προσπαθώντας να απολογηθεί και να επιτίθεται σε μένα;
2) Πως είναι δυνατόν να μην δίνεται τον λόγο σε μένα και μάλιστα επί προσωπικού, στερώντας μου την δυνατότητα να απαντήσω άμεσα και μάλιστα ενώπιον του Σώματος, αφήνοντας έτσι να δημιουργούνται εντυπώσεις όχι μόνο ¨εντός ¨αλλά και σε όλη την κοινωνία;
3) Από πού προκύπτει πως η όποια τοποθέτηση-πρόταση ενός μέλους του Δ.Σ., όπως ήταν η πρόταση μου για δημιουργία διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι αντικείμενο κριτικής από σύμβουλο σας η οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί τον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων;
4) Πώς είναι δυνατόν την ίδια αυτήν πρόταση να την καταδικάζεται στο Συμβούλιο που κατατέθηκε, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα στο Σώμα να αποφασίσει, αλλά επιτρέπεται στην σύμβουλό σας να τοποθετείται δημόσια λοιδορώντας μια Σύμβουλο και μάλιστα με αθλιότητες και υπονοούμενα;
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μείνω στις προφανείς απαντήσεις των ερωτημάτων μου, όπως το ότι σε μία πρόταση όπου δεν υπήρχε καμία αναφορά σε ονόματα, το να βγαίνει η κ. Ανθή Παναγιώτου και να μου επιτίθεται ,μάλλον το όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται ταιριάζει.
Επίσης αντιλαμβάνομαι κ Πρόεδρε την στενή σχέση συνεργασίας που έχετε μεταξύ σας, όμως ξεχνάτε πως πρέπει εσείς πρώτος μεταξύ ίσων, να διαφυλάσσετε ως θεματοφύλακας τους νόμους και την δίκαιη και ισόρροπη συμπεριφορά μεταξύ των ομιλούντων .
Σε κάθε περίπτωση για αυτό που θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω είναι πως εγώ δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι και να υπερασπίζομαι την διαφάνεια και τα συμφέροντα του Φορέα που εκλέχθηκα να υπηρετώ.
Όσο για την σύμβουλό σας, την επόμενη φορά που θα τολμήσει να με λοιδορήσει ή να αφήσει υπονοούμενα για μένα, από την στιγμή που εσείς, είτε δεν μπορείτε είτε δεν θέλετε να με καλύψετε , να είναι σίγουροι ότι τις επιπτώσεις των λόγων της θα τις έχει αρμοδίως. Άλλωστε μικρός τόπος είμαστε, η πορεία του καθενός γνωστή και όπως λέει ο σοφός λαός μας :Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…