Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Το Πολυτεχνείο ζει» στην Ξάνθη

«Το Πολυτεχνείο ζει» στην Ξάνθη

0
polutexneio 1

Σε αυστηρό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Δίπλα στους φοιτητές και πολίτες

 
 
Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου οι Ξανθιώτες πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής τη μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών. Τα συνθήματα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία» αντηχούσαν πιο επίκαιρα από κάθε άλλη φορά στους δρόμους της πόλης, 40 χρόνια μετά την εξέγερση του 1973.
 
Μαζική η συμμετοχή
Σε αυστηρό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία οργανώθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Στο μπλοκ των φοιτητών (ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και άλλες μικρότερες παρατάξεις), που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 από την είσοδο του Αμφιθεάτρου ΠΡΟΚΑΤ, ενσωματώθηκαν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), του Αυτόνομου Στέκι, της ΕΛΜΕ, καθώς και πλήθος πολιτών. Οι φοιτητές της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετείχαν αυτόνομα, ενώ της ΠΚΣ ακολούθησαν την πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της πόλης.
Η πορεία κοντοστάθηκε για λίγα λεπτά κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία φρουρούνταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου και φώναξε συνθήματα κατά του ναζισμού και του φασισμού. Χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση προς τον χώρο του Πανεπιστημίου.
 
Παλεύουν για την γενιά τους οι φοιτητές
Με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» οι φοιτητές της Ξάνθης δείχνουν την δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.
Με την σειρά του το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης διερωτώμενο τι πραγματικά έχει αλλάξει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία σηματοδότησε το πέρασμα από τη χούντα και τη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μάλιστα συμπληρώνει ότι «με την πάροδο του χρόνου η έννοια της «εξέγερσης του Πολυτεχνείου» έχει απονοηματοποιηθεί και έχουν αποκρυφθεί τα ανατρεπτικά χαρακτηριστικά της». Τέλος, καλεί όλους να αγωνίζονται σε κάθε κοινωνικό κομμάτι ενάντια στην εξουσιαστική λαίλαπα σημειώνοντας χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση τους: «Δεν αρκεί μόνο να μνημονεύουμε την εξέγερση του τότε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα, εντείνοντας τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο με όπλα μας την αυτό-οργάνωση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια απέναντι στους σημερινούς τυράννους. Να στείλουμε τους εξουσιαστές και τους λακέδες τους εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια της ιστορίας. Να χαράξουμε νέες γραμμές στην ιστορία με συνεχείς αγώνες, συγκρούσεις, απεργίες διαρκείας, καταλήψεις».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νικήτας Κακλαμάνης: Νέος πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους

Σαφής στήριξη από την πλειοψηφία, ενώ 50 βουλευτές δήλωσαν «παρών» Με 247 ψήφους υπέρ, ο Ν…