Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αρχίζει συσσίτια σε άπορους ο δήμος Αβδήρων

Αρχίζει συσσίτια σε άπορους ο δήμος Αβδήρων

0
aporoi
 

Θα διανέμει καθημερινά φαγητό σε 60 δικαιούχους. Άρχισε η καταγραφή τους

 

Αυξήθηκαν οι άποροι και οι άστεγοι στο δήμο Αβδήρων

 
 
 
Μέτρα κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης μιας μερίδας των δημοτών του που δεν έχουν «πού την κεφαλή κλίναι» παίρνει ο δήμος Αβδήρων υλοποιώντας ένα πρόγραμμα καθημερινού συσσιτίου σε μια προσπάθεια να τους εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό που το στερούνται!
 
Περίσσεψε η φτώχεια…
Η αναγκαιότητα που υπαγόρευσε στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αβδήρων ν’ αναλάβει δράση ότι η ανεργία και η φτώχεια έχει περισσέψει…και ότι ολοένα και αυξάνονται οι δημότες που χτυπούν τη πόρτα του δήμου για κάποια βοήθεια. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων κ. Μπιρόλ αυξήθηκαν οι άποροι αλλά και οι άστεγοι στο δήμο Αβδήρων: «Υπάρχουν οικογένειες που στερούνται το φαγητό. Υπάρχουν άστεγοι…Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να τους δίνουμε ένα πιάτο φαγητό…».
 
Άρχισε η καταγραφή των απόρων – Έχουν τοποθετηθεί καλάθια για απόρους στα καταστήματα τροφίμων του δήμου
Σύμφωνα με τον κ. Μπιρόλ άρχισε η καταγραφή των απόρων και όταν καταρτιστεί η λίστα – υπολογίζεται περί τα τέλη του μήνα – θα ξεκινήσει η διανομή καθημερινού συσσιτίου το οποίο θα παρασκευάζεται στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου και θα διανέμεται από ειδικό όχημα του δήμου στους δικαιούχους οι οποίοι και θα επιλεγούν με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια
Όπως ανέφερε ο κ. Μπιρόλ για το σκοπό αυτό ήδη έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα τροφίμων του δήμου καλάθια για συλλογή τροφίμων από τους καταναλωτές ενώ παράλληλα ο δήμος θα προμηθεύεται τρόφιμα και από την Μητρόπολη Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι σε πρώτη φάση ο δήμος θα είναι σε θέση να διανέμει περίπου 60- μερίδες φαγητού ημερησίως.
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…