Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξανά σε συναγερμό η Κτηνιατρική Ξάνθης για την ευλογιά

Ξανά σε συναγερμό η Κτηνιατρική Ξάνθης για την ευλογιά

0
provata evlogia
 

 Εντοπίστηκε νέο ύποπτο περιστατικό σε εκτροφή στο Πετροχώρι

 

67 άτομα με 8μηνες συμβάσεις στη μάχη κατά της νόσου με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

 
 
Διαψεύστηκαν οι ελπίδες της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης και των κτηνοτρόφων της Ξάνθης για απαλλαγή της περιοχής, από τη νόσο της ευλογιάς, αφού πρώιμα συμπτώματα διαγνώστηκαν σε εκτροφή στο Πετροχώρι την Κυριακή το μεσημέρι. Τους ειδικούς ξάφνιασε δυσάρεστα η εξέλιξη, καθώς πρόκειται για μια νέα περιοχή στο χάρτη της επιδημίας, λίγες μόλις μέρες πριν την εκπνοή του 21ημέρου που θα σήμανε τη λήξη του συναγερμού. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επιτήρηση. Δυστυχώς, τα μέτρα που νομίζαμε ότι θα άρουμε, θα πάρουν παράταση», ανέφερε στο «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Κώστας Γκαζίνος, ενημερώνοντας ότι αυτό το διάστημα κλιμάκια της υπηρεσίας έχουν πραγματοποιήσει περίπου 1.500 επισκέψεις, προκειμένου να έχουν, παρά τις περιορισμένες δυνάμεις, όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της κατάστασης, για να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα. Πάντως, οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να ανησυχούν έντονα αφού τα μέτρα, με τον περιορισμό των ζώων και την απαγόρευση σφαγής είναι ιδιαίτερα επώδυνα.
 
67 προσλήψεις για την ευλογιά
Λόγω των αυξημένων αναγκών και υπό το φόβο της εξάπλωσης της επιδημίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε απόφαση έγκρισης για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 8 μήνες), για την αντιμετώπιση της ευλογιάς του προβάτου. Η εν λόγω απόφαση προωθήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για την άμεση υλοποίησή της.
Πρόκειται για 67 άτομα (α)κτηνίατροι, β)τεχνολόγοι ζωικής παραγωγής, γ)διοικητικοί και δ)βοηθοί εργαστηρίων). Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των συγκεκριμένων Περιφερειών, όπως και στη Διεύθυνση Υγείας των ζώων και στο Τμήμα Ιολογίας του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων του ΥπΑΑΤ.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …