Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Εκλογές διαδικαστικού τύπου στις ΔΗΜΤΟ

Εκλογές διαδικαστικού τύπου στις ΔΗΜΤΟ

0
kalpi xeri-empros
 

Υποτονικό το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των ψηφοφόρων. Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης ο Γιώργος Ιγνατιάδης

 

Σήμερα και αύριο οι υποψηφιότητες ανά θεματική για τα μέλη της ΝΟΔΕ. Την Κυριακή οι εκλογές. Την επόμενη εβδομάδα η εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ

 
 
Υποτονικό κλίμα και συμμετοχή που χαρακτηρίζεται επιεικώς «ικανοποιητική» και σε μια διαδικασία που θύμιζε περισσότερο διαδικαστική διαπεραίωση παρά εκλογές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά για τη διαδικασία ανάδειξης των νέων μελών των 4 Δημοτικών Οργανώσεων της ΝΔ στους αντίστοιχους δήμους του νομού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.
 
Χωρίς …σασπένς και ανταγωνισμό οι εκλογές στις ΔΗΜΤΟ
Απ’ τις εκλογές των μελών στις ΔΗΜΤΟ εξέλιπε παντελώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων καθώς αυτοί ήταν τόσοι όσοι προβλέπονται για την στελέχωση των Δημοτικών οργανώσεων και κατά συνέπεια ουσιαστικά η διαδικασία ήταν τυπική ενώ αναφορικά με την συμμετοχή των ψηφοφόρων όπως προαναφέρθηκε ήταν σε πολύ υποτονικό κλίμα, γεγονός που αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα της βάσης του κόμματος προς το κόμμα. Εντούτοις ο σκοπός επετεύχθη και η στελέχωση των ΔΗΜΤΟ πραγματοποιήθηκε ως εξής: Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης εκλέχθηκε ο Ιγνατιάδης Γιώργος, Τοπείρου, ο Κετύπης Νίκος (μέλος της ΝΟΔΕ), Αβδήρων ο Βασίλης Ρούφος και Μύκης ο Ρετζέπ Χασάν (,μέλος της ΔΗΜΤΟ Μύκης ).
 
Σήμερα και αύριο οι υποψηφιότητες για τις θεματικές της ΝΟΔΕ
Η στελέχωση των ΔΗΜΤΟ ανοίγει το δρόμο για τις εκλογές των μελών της ΝΟΔΕ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Από σήμερα έως αύριο το μεσημέρι θα κατατίθενται υποψηφιότητες στα γραφεία της ΝΟΔΕ για τις 10 θεματικές που ορίζει το καταστατικό. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν σημειωθεί πολλές τροποποιήσεις αναφορικά με τις εκλογές στη ΝΟΔΕ με κυριότερες: α) την εκλογή θεματικών αντιπροσώπων που θα απαρτίζουν τη ΝΟΔΕ και β) την εκλογή του ή της προέδρου της ΝΟΔΕ από ένα σώμα εκλεκτόρων (περίπου 50 για στον νομό) και όχι με εκλογές από τη βάση του κόμματος όπως ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές. Να διευκρινίσουμε ότι σ’ ότι αφορά τις θεματικές υπάρχουν θεματικές (υγείας, παιδείας, οικονομικών, αγροτικών, μισθωτών κ.λ.π.) και σ’ αυτές θα θέτουν υποψηφιότητα, γιατροί, εκπαιδευτικοί, οικονομολόγοι, αγρότες, μισθωτοί – συνταξιούχοι αντίστοιχα. Ο σκοπός αυτού του διαχωρισμού και η κατάταξη κατ’ επάγγελμα και κλάδο, εξυπηρετεί την αναγκαιότητα της απόλυτης κοινωνικής αντιπροσωπευτικότητας του οργάνου.
 
Την επόμενη εβδομάδα η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης
Μετά την εκλογή των μελών της ΝΟΔΕ θ’ ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα και σε χρόνο που θ’ ανακοινωθεί από τα γραφεία της ΝΟΔΕ η σύγκληση των εκλεκτόρων με σκοπό την εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ. Να σημειώσουμε ότι αναμένεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές μελών της ΝΟΔΕ από ότι στις ΔΗΜΤΟ . Σ’ ότι αφορά τις υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΟΔΕ ουδείς φέρεται ως ενδιαφερόμενος μέχρι στιγμής. Στελέχη του χώρου αποδίδουν το χαμηλό ενδιαφέρον σε μια γενικότερη τάση απογοήτευσης των πολιτών για τα κόμματα και ως μια έκφραση κρίσης εμπιστοσύνης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος γενικότερα
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…