Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Έρχονται κατασχετήρια για επιχειρήσεις με οφειλές στον ΟΑΕΕ

Έρχονται κατασχετήρια για επιχειρήσεις με οφειλές στον ΟΑΕΕ

0
louketo katastima-empros
 

 Έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια με τους προέδρους των ΕΒΕ και των ΟΕΒΕ

 

Αποφάσισαν κάθοδο την Πέμπτη στη Βουλή και συνάντηση με τους βουλευτές της περιφέρειας. Ζητάν αναστολή

 
 
Στο «κόκκινο» είναι τα οικονομικά του ΟΑΕΕ του Ασφαλιστικού Οργανισμού των Αυτοαπασχολούμενων καθώς οι ασφαλισμένοι έχουν βάλει «φέσι» στον ταμείο τους αδυνατώντας να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Στην προσπάθεια του να τα εισπράξει περνά στα «αντίποινα» με το δικαιώματα που του δίνει ο νόμος να βγαίνουν κατασχετήρια για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ!
 
Ασφυξία στις επιχειρήσεις – Βροχή τα κατασχετήρια
Ασφυκτιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της κρίσης, ασφυκτιά και ο ΟΑΕΕ από τα «φέσια» των ασφαλισμένων του που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τώρα θ’ αρχίσει και το πρώτο κύμα από τα κατασχετήρια. Πολλοί επιχειρηματίες θα χάσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Πρέπει να γίνει μια ρύθμιση να δοθεί μια αναστολή. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου.
 
Έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια για τον ΟΑΕΕ
Το θέμα με τον ΟΑΕΕ, τα κατασχετήρια καθώς επίσης και οι νέες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες επιχειρήσεις καλούνται να επιστρέψουν έντοκα την επιδότηση επιτοκίου που έδιναν οι τράπεζες για κεφάλαια κίνησης καθώς και τα αφορολόγητα αποθεματικά που δόθηκαν από τις αρχές του 2000, απασχόλησαν σε έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή στο γραφείο του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη με συμμετοχή των προέδρων των Επιμελητηρίων και των ΟΕΒΕ των 5 νομών της περιφέρειας και παρότι κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας παρόντες ήταν μόνο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Έβρου κ. Ουζουνίδης
 
Αποφάσισαν κάθοδο στην Αθήνα
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να μεταβούν οι πρόεδροι των ΕΒΕ και των Ομοσπονδιών της ΑΜΘ καθώς και ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης στην Αθήνα την Πέμπτη και να έχουν συνάντηση με τους βουλευτές της περιφέρειας καθώς επίσης και με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να ανασταλεί η ρύθμιση για τις κατασχέσεις για οφειλές στον ΟΑΕΕ άνω των 5.000 ευρώ αλλά και να αρθεί η διάταξη για τις επιστροφές των επιδοτήσεων που έλαβαν οι επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις παλεύουν καθημερινά για να μην βαρέσουν κανόνι!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…