Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναθέρμανση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

Αναθέρμανση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

0
petrelaio thermansis3-empros
 

 Αυξημένη η ζήτηση. Το επίδομα θέρμανσης άναψε τα καλοριφέρ σε αρκετές οικοδομές που πέρσι τα είχαν σβηστά

 

Πεσμένη η αγορά στα ξύλα ως καύσιμη ύλη

 
 
Ο χειμώνας έκανε την εμφάνιση του τις τελευταίες μέρες και μαζί του «θερμάνθηκε» η αγορά πετρελαίου που φέτος παρουσιάζει μια ανάκαμψη – όπως διαπιστώνεται από τη ζήτηση στα πρατήρια καυσίμων – μετά την περσινή καθίζηση σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα.
 
Δειλά – δειλά ο κόσμος επιστρέφει στη θέρμανση πετρελαίου
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων Ξάνθης κ. Γιάννης Σιούτας φέτος παρατηρείται μια αναθέρμανση στην αγορά πετρελαίου και ένας εξορθολογισμός σε σχέση με πέρσι που είχε φτάσει στο ναδίρ. « Ο κόσμος επιστρέφει στα καλοριφέρ. Ήδη αρκετές οικοδομές φέτος θα ανάψουν τα καλοριφέρ και έχουν κάνει παραγγελίες. Μάλλον δεν ικανοποιήθηκαν από τις άλλες πηγές θέρμανσης που χρησιμοποίησαν πέρσι αλλά μεγάλο ρόλο έπαιξε και το επίδομα θέρμανσης που φέτος δίνεται από τώρα και σε περισσότερους δικαιούχους».
Να σημειώσουμε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στο 1.22 και με το επίδομα των 35 λεπτών πέφτει στα 88 λεπτά το λίτρο, τιμή που θεωρείται προσιτή.
 
Πεσμένη η αγορά στα ξύλα ως καύσιμη ύλη
Η ανάκαμψη της αγοράς στο πετρέλαιο θέρμανσης έφερε πτώση στην αγορά των ξύλων ως καύσιμη ύλη: «Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι νεκρή. Αυτοί που καίνε ξύλα τα έχουν προμηθευτεί και τα αποθέματά τους δεν έχουν εξαντληθεί γιατί ακόμη δεν έκανε χειμώνα. Παράλληλα υπάρχουν πολλοί …αλεξιπτωτιστές στο επάγγελμα του ξυλεμπόρου που έχουν εισχωρήσει από στρεβλώσεις που δημιουργεί ο ίδιος ο νόμος ώστε έχουμε χάσει το λογαριασμό και δεν ξέρουμε τι γίνεται στο τομέα που δραστηριοποιούμαστε», επισημαίνει η κα Γρηγορίου, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ξυλεμπόρων Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …